Instagram'da Nasıl Para Kazanılır: İşe Yarayan 12 Strateji - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram'da Nasıl Para Kazanılır: İşe Yarayan 12 Strateji


Güçlü bir sosyal medya oluşturup takipçiler edinmeye başladıysanız, muhtemelen bunu Instagram'da nasıl paraya dönüştürebileceğinizi de merak ediyorsunuz. İyi haber şu ki, içerik oluşturucuların gelir elde etmek için Instagram'da kullanabileceği burada sizler için özetleyeceğimiz bir çok yol var.

Instagram'dan para kazanmak istiyorsanız, her biri kazançlı olanaklar sunan aşağıdaki 13 stratejiyi deneyebilirsiniz.

Ürün Satmak İçin Instagram'ı Kullanın


BİO bağlantınız üzerine yerleştirdiğiniz bir bağlantı ile ürün satışlarınızı artırabilirsiniz. Ayrıca ürünlerinizi özel bir Instagram sayfası aracılığıyla da tanıtabilirsiniz. Ürünleri tanıtmak için Instagram'ı kullanmak işe yarar zira platformun görsel yönü, ürünleri sergilemek ve yeni müşterileri cezbetmek için harika bir yoldur. 




Mümkün olduğunca çok müşteriye ulaşmak için doğru hashtag'leri kullandığınızdan emin olun ve takipçilerinizin gönderilerinizden veya hikayelerinizden etkilendiğine emin olun.

Bir Instagram Mağazası Başlatın


Instagram alışverişi, platformdaki yeni sayılabilecek bir özellik. Artık işletme profilleri, doğrudan alışverişe olanak tanıyan kendi özelleştirilebilir ve vitrinlerini oluşturabilir. Müşterilerinizi online mağazanıza yönlendirmek yerine doğrudan Instagram üzerinden satış yapabilirsiniz. Bu, ürünlerinizi doğrudan platform üzerinden tanıtmanın en kolay yoludur. 

Bir Instagram mağazası kurmak için bir e-ticaret mağazanızın olması gerekir. Bu mağazayı işletme hesabınızdaki mağaza ile entegre edin ve gönderilerinizde ürünleri etiketlemeye başlayın. Bir ürünün fotoğrafını yüklediğinizi varsayalım. Bunu bir "görünüm alışverişi" gönderisine dönüştürebilir ve farklı ürünlerinizi görselde etiketleyebilirsiniz.




IGTV Reklamlarıyla İçeriğinizden Para Kazanın


IGTV bildiğiniz gibi Instagram’da canlı yayın yapmanızı sağlayan bir popüler sistem. Burada katılımcılar beğenirlerse izlemeye başlıyor ve yorumlarının ön planda çıkmasını isteyenler de bağış yaparak rozet alıyor; bir nevi TikTok benzeri. 

Önceden zevk için yaptığınız canlı yayınlarda artık para kazanmanız sizi daha motive edecek. IGTV 15 saniyelik reklamları da bu yayınlarınızda yayınlayarak para kazanmanızı sağlayacak bir başka faktör.

Instagram Canlı Rozetlerini Kullanın


Canlı Rozetler, içerik oluşturucuların Instagram Lives yayınları yaparken para kazanmak için kullanabilecekleri bir araçtır. Bir içerik oluşturucu canlı yayına geçtiğinde ekranda her biri farklı fiyat değerine sahip üç farklı rozet seçeneği sunabilir.




İzleyiciler gördüklerini daha doğrusu paylaşımları beğendiğinde, bir rozet seçip seçtikleri miktarı doğrudan içerik oluşturucuya gönderebilir. 

Bu, bir tür çevrimiçi bahşiş sistemi olarak da düşünülebilir. Instagram rozetleri, hizmetlerini rozet bağışları karşılığında hedef kitlelerine yayınlayabilen müzisyenler veya fitness eğitmenleri gibi içerik oluşturucular için gerçekten iyi çalışır.

Markanızın Reklamını Yapın


Ne tür bir işletme yürütüyor olursanız olun; ister kişisel ister kurumsal olsun, daha fazla satış yapmak için Instagram'ı kullanabilirsiniz. Instagram, çok sayıda potansiyel müşteriye ulaşmanızı sağlayarak erişiminizi ve gelirinizi büyük ölçüde artırır. Hizmetlerinizi ve ürünlerinizi satmak için platformu birçok farklı şekilde kullanabilirsiniz. 

Instagram'da ne kadar çok kalıcı takipçi çekebilirseniz, işletmenizin web sitesine de o kadar fazla trafik gönderebilirsiniz. Bunu, eğlenceli Instagram story'leri yayınlamak, kullanımda olan ürünlerinizi öne çıkarmak ve takipçileriniz için faydalı ve ilgi çekici içerikler yayınlamak gibi her türlü pazarlama taktiğiyle başarabilirsiniz.




Influencer Olabilirsiniz


Çoğu insanın Instagram'dan para kazanmak istediğinde ilk düşündüğü şey influencerlar olmaktır. Influencer’lar Instagram’da birçok farklı şekil ve biçimde olabilir. Temel fikir, çok sayıda özgün takipçiye sahip olmanız ve bunları farklı ürün ve markaları tanıtmak için kullanmanız gerektiğidir. Ayrıca, daha küçük ölçekte çalışan mikro influencer olarak da para kazanabilirsiniz.

Yeterince ilgili bir topluluğa sahip olduğunuzda, sponsorlu gönderiler için ödeme almaya başlayabilirsiniz. Temel olarak işletmeler, kişi veya kurumlar için önemli içerikler oluşturduğunuz gönderilerinizde onlardan yahut ürün veya hizmetlerinden bahsetmeniz için size ödeme yapacaktır. 

Bir Markayla Ortak Olun


Uygun bir içerik oluşturucuysanız, niş yani bakir alanınıza ve ilgi alanlarınıza uygun markaları bulmak için "Marka İşbirliği Yöneticisi'ni" kullanabilirsiniz. Bunu kullanmak için aktif bir işletme veya içerik oluşturucu hesabına, en az 10.000 takipçiye ve son 60 gün içinde 1.000 etkileşim örneğine (Instagram'da yorum ve beğeniye) sahip olmanız gerekir. 




Ortaklık Bağlantıları ile Para Kazanın


Bağlı kuruluş pazarlaması, etkileyicilerin (burada siz oluyorsunuz) bir bağlantı aracılığıyla tanıttığı her ürün için bir satış komisyonu kazanmasıdır. Instagram'da belirli bir ürüne referans olan izlenebilir bağlantılar yayınlayabilirsiniz ve birisi sizin tavsiyeniz aracılığıyla o ürünü her satın aldığında, o satışın bir kısmını gelir olarak alırsınız.

Farklı şirketlerin farklı ortaklık programları ve kabul gereksinimleri vardır. Markanın kriterlerine uyuyorsanız, bağlı kuruluş pazarlamasına dahil olmak nispeten kolaydır ve pasif gelir elde etmenin oldukça basit bir yolu olabilir.

Bilgini Sat ve Para Kazan


Bilgi ve kabiliyetlerin satışı, belirli bir fiyat karşılığında insanlara belirli şeyleri nasıl yapacaklarını öğrettiğiniz değerli bilgiler zamanıdır. Birçok Instagram kullanıcısı, kitlelerinden sağlam bir gelir elde etmek için bu yolu kullanır. Bu bir yemek kursu, bir dil dersi veya takipçilerinize nasıl meditasyon yapacaklarını göstermek olabilir. 

Kaliteli Görsellerini Sat


Instagram görsel odaklı bir platformdur, bu nedenle değerli olduğunu düşündüğünüz kaliteli fotoğraflarınızı pazarlamak mantıklı olabilir. Hedef kitlenizin sevdiği yüksek kaliteli görüntüler veya videolar üretiyorsanız, Instagram onlardan biraz para kazanmak için mükemmel bir yer olabilir. 

Bu arada güzel Instagram tasarımlarınızı takipçilerinizin satın alabileceği fiziksel baskılar olarak da sunabilirsiniz. T-shirt veya bardak.




Bir Influencer'a Yardımcı Olun


Birçok insan influencer'ların hareketli yaşamına ilgi duysa da influencer olacak renkli kişiliğe veya izleyici kitlesine sahip değildir. Bu durumda, diğer etkileyicilere yardımcı olmak için her zaman Instagram'ı kullanabilirsiniz.

Birçok etkileyici, Instagram'daki işlerini yürütmelerine yardımcı olmak için bir sanal asistana ihtiyaç duyar. Bu; DM'lere ve yorumlara yanıt vermek, istekleri filtrelemek, gönderileri planlamak ve hatta markalarla sponsorlukları koordine etmek gibi görevleri içerebilir. 

Dropshipping Ürünleri Satmak


Dropshipping, günümüzün e-ticaret dünyasında sıcak bir konudur. Temel olarak stoksuz satış, stok tutup teslimatları yönetmek zorunda kalmadan fiziksel ürünler satmanıza olanak tanıyan bir sipariş karşılama modelidir. Tedarikçiniz bunu sizin için halleder siz ise sadece satışlara odaklanırsınız. 

Instagram'da Nasıl Para Kazanılır: Sıkça Sorulan Sorular


10k Instagram takipçisi ne kadar para kazanıyor?


Mikro-influencer olarak da adlandırılan 10.000 takipçisi olan Instagram hesapları, genellikle Instagram gönderisi başına yaklaşık 88 dolar kazanıyor.




Instagram'da para kazanmak için kaç takipçiye ihtiyacınız var?


Instagram'da para kazanmak için 1.000 ila 1 milyon takipçiniz olabilir ancak en az birkaç bin köpürtülmemiş ve özgün takipçiye sahip olmak en iyisidir. Yüksek katılım ve etkileşim oranları da önemlidir.

Sosyal medyada içerik desteği ve profesyonel yönetime ihtiyacınız varsa e-posta adresimiz medyabudur@gmail.com üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Yorumlarınız Değerlidir