TikToker'lar Ne Kadar Para Kazanıyor? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

TikToker'lar Ne Kadar Para Kazanıyor?


10.000 takipçisi ve 100.000 video görüntülemesi olan içerik oluşturucuların video görüntülemeleri için gelir elde etmelerini sağlayacak yeni düzenlemeler yolda.


TikTok, Creator Fund ödemelerini nasıl hesapladığı hakkında pek bir şey açıklamasa da yine de bazı veriler elde etmek mümkün. Her 1.000 görüntüleme için iki ila dört sent arası aldıklarını söyleyen bazı kaynaklar mevcut. 





Bu para elbette fazla değil ancak 100.000 - 200.000 ABD Doları arasında sağlıklı bir yıllık maaş sağlayabilir.


Ünlü TikToker'lar Ne Kadar Kazanıyor?


TikTok'ta büyük bir takipçi kitlesine sahip birçok etkileyici var ve listede bir numara 130 milyon takipçiye yaklaşan Charli D'Amelio. Sadece birkaç yıl önce sosyal medyaya giren 17 yaşındaki biri için hiç de fena değil.


Bu etkileyicilerin para kazanabilmesi sadece TikTok'la sınırlı değil. Bu kadar çok erişime sahip kişiler; markalar ve sponsorluk anlaşmaları ile çok daha fazlasını kazanabiliyor.


Celebrity Net Worth'a göre, Charli D'Amelio 2020'de 3 milyon dolar kazandı ve sponsorlu gönderi başına minimum 100.000 dolar alıyor. Yakın tarihli bir SuperBowl reklamı için, iki saniyelik bir video görüntüsü için 1 milyon dolar kazandığı söyleniyor.


Bahsedilen en iyi influencerlar göz kamaştırıcı meblağlar kazanıyor gibi görünse de, sosyal ağda para kazanmak için milyonlarca takipçiye ihtiyacınız yok. Peki TikTok'ta nasıl para kazanabilirsiniz?


  • İçerik Oluşturucu Fonu'na katılın ve video görüntülemelerinden gelir elde edin.
  • Ürünlerinizi veya hizmetinizi satmak veya tanıtmak için sayfanızı en üst düzeye çıkarın - birçok ürün TikTok'taki varlıkları nedeniyle satış patlaması gördü.
  • TikTok'ta ne zaman yayınlayacağınızı bilerek her videoyu optimize ettiğinizden emin olun.

Tiktoker Emily Zugay, Starbucks ve Apple gibi markalar için yeni logo tasarımları önerdiğinde videoları viral oldu. Videonun popülaritesi, diğer markaları onunla iletişime geçmeye teşvik etti.

Yorumlarınız Değerlidir