Instagram Butikleri Kıyafetleri Nereden Alıyor? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram Butikleri Kıyafetleri Nereden Alıyor?


İyi ve güvenilir, sözünün eri bir toptancı yani ürün tedarikçisi bulmak, başarılı bir e-ticaret işine başlamanın en önemli adımdır. E-ticaret diyoruz zira dijital medyada büyüyebilir ve sonrasında e-ticaret'e geçebilir veya tam tersi bir senaryo da yaşanabilir.


Instagram butikleri yeni dünyanın popüler mağazacılık sistemi desek, hiç de hata etmeyiz özellikle Covid-19 sonrası. Çünkü fiziksel butiklerden tek farkı, internetten satış yapmalarıdır. Hatta Instagram satışlarından iyi bir gelir elde edip mağazasını açanlar dahi olmaktadır. Müşterileri ile etkileşimi güçlendirerek beğeni kazanan butikler, özellikle gençlerin vazgeçilmezi oldular.


Avrupa'da ve Dünya'nın en iyi İnstagram butik toptancıları listem için bir diğer taze yazım!


Elbette sade giyim kuşamdan ve butiklerden bahsetmiyoruz. Oto yedek parça ürünleri, modifiye aksesuarları, hediyelikler son dönemde oldukça revaçta, örnekler çoğaltılabilir. Bu içeriğe farklı ülkelerden ulaşıyorsanız, bulunduğunuz coğrafyada talep görebilecek materyalleri dikkatle analiz etmeli ve güçlü bir rakip analizi yapmalısınız.


Şu sorulara cevap verelim;


  • Belli bir tutarın üzerine ücretsiz kargo seçeneğiniz var mı?
  • İptal ve iade senaryolarına karşı hazırlıklı mısınız?
  • Fatura kesebilecek misiniz?
  • Kapıda ödeme seçeneği sunabiliyor musunuz?
  • Fiziksel bir mağazanız var mı?
  • Profesyonel bir sosyal medya ekibine sahip misiniz?
  • Güçlü bir biyografiniz var mı?
  • Sadece Instagram değil, diğer SM'larda da güçlü müsünüz?
  • Uygun fiyat sunabiliyor musunuz, neden sizi tercih edelim?
  • Geniş bir portföye sahip misiniz?
  • Ürünleriniz orijinal ve kaliteli mi?
  • Yurt dışına ürün gönderebilir misiniz?
  • Trend modelleri takip edebiliyor musunuz?
  • Güçlü bir WhatsApp iletişim hattınız var mı?

Tasarımcıysanız ya da yakınlarınız tasarımcıysa kendi ürünlerinizi satabilirsiniz ki bu da bir seçenektir ya da üreticilerle bağlantılarınız vardır ve uygun fiyatlarla temin edebiliyorsunuzdur. 


Satacak ürünleri bulmak, ödeme sistemlerini belirlemek, Instagram için reklam ve pazarlama çalışmaları yapmak, kargo & ürün yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi farklı konu başlıkları üstte de maddeledik öne çıkıyor. Emin olun yukarıda listelediğimiz 14 maddeye müspet yanıtlar verebiliyorsanız yolun yarısını geçtiniz demektir tebrikler.



Kendi ürettiğiniz ürünleri satmak muazzam avantajlı zira arada aracı ve kazanç kaybı yok ancak yüksek sipariş adetleri geldiği zaman da duruma hazır bir senaryo üretebilmelisiniz. 


Bu arada atlamadan şunu da belirtelim, son derece kaliteli ürünlere sahip olduğu halde sosyal medya ile arası iyi olmayan kişi veya kurumlar mevcuttur. Bir win-win (kazan-kazan) durumu oluşturabilirsiniz yani bir yandan onlar kazanır bir yandan da siz.


İletişiminiz güçlüyse üreticilerle bire bir iletişime geçin dikkat edin "bire bir" diyorum zira tek gün içinde onlarca tanıtım vs e-posta alan bir satıcının dijital dünyada dikkatini çekmeniz ikna etmeniz oldukça zordur. Bu noktada biraz yorulacaksınız ancak yorulmadan da para kazanılmıyor. 


İstanbul'da Merter, Osmanbey, İstoç gibi noktalar üreticilerin bulunduğu noktalardır. Atıyorum elinizde 10K para var diyelim, bu senaryoda ürünlerini alır, satış sonrasında güvenlerini kazanır ve yine sonrasında uygun fiyatlı ürünler temin edebilirsiniz. Hadi bir soru daha: "Depolama sorununu nasıl çözeceksiniz?"


Üçüncü yöntem yani Dropshipping yani stoksuz satış da bir seçenek ancak burayı pek tavsiye etmiyorum. Özetle elinizde para olsun, piyasaya hakim olun ve nelerin satılabileceğini bilin, güçlü bir öngörüye, yüksek bir motivasyona ve profesyonel bir Instagram sayfasına sahipseniz başarılı olmamanız için inanın hiç bir neden yok.


Instagram’da butik açmak için şirket kurmak gerekiyor mu sorusuna da "evet gerekiyor" olarak cevap vermemiz gerekiyor. Güven kazanmanız şart. Üstelik fatura işlemleri de söz konusu. Şirket sahibi olmadan kredi kartı ya da diğer ödeme sistemlerini sunamayacağınız gibi ürünleriniz için fatura da kesemediğiniz için müşterilerinizde bir güven sorunu oluşacaktır.


Instagram Butik Toptancıları 


Osmanbey, Beyazıt, Kadıköy, Laleli ve Güngören'de bulabileceğiniz fabrikadan satış mağazaların ve küçük üreticilerin yanı sıra başarılı satış yapan Instagram butiklerinin ürünlerini listeleyebilirsiniz. Sonrasında bu ürünlerin üreticilerine ulaşmanız zor olmayacaktır.


Butik Açanların Yorumları 


Potansiyel alıcılar için ürünlere yapılan yorumlar çok önemlidir ve dikkatle incelenir. Şahsen Hepsiburada'da veya N11'de bir ürünü bulup beğendikten sonra ikinci yaptığım şey ürünlere yapılan yorumları okumak oluyor.

Ürünlere yapılan yorumları inceleyerek hangi ürün grubunun popüler olduğunu analiz edebilirsiniz. Eğer organik gıda işi yapıyorsanız bazı aylarda yaprak, reçel bazı aylarda da zeytin veya zeytinyağının talep gördüğünü göreceksiniz. 


Ünlü Butiklerin Toptancıları 


Ünlü butikler için Çin, Vietnam veya Tayvan'dan ürün getirmek hiç zor değildir. Etiketinizi basarlar ve tek düşünmeniz gereken son koli kapanana kadar başında beklemek ve gelen ürünü depolayabilecek uygun bir yere sahip olmak olur.

Ayakkabı, popüler oyuncaklar ve cep telefonu aksesuarları yurtdışından en çok getirilen ürünlerin başında yer alıyor. 


Butik için mal nereden temin edilir?


Herkesin İstanbul'da yaşamadığı düşüncesinden hareketle Konya ve Bursa'yı da gözardı etmemek gerekir. Burada da kaliteli üreticiler mevcuttur. Özellikle kadın ayakkabısı alanında ilerlemek isteyen arkadaşların gerektiğinde bir ticari araç edinerek tura çıkmaları isabetli bir hareket olacaktır. 


Instagram'da butik açmak 


Şahsen Instagram'da butik açacak olsaydım 30 bin TL'lik bütçemin üçte birini tanıtıma ve reklamlara harcardım. 

Her önüne gelenin sosyal medya uzmanıyım diye gezdiği bir ortamda birilerine para kaptırmadan tüm dijital işlerinizi tek elden yapmanız mümkündür. Böylece 10 bin TL'niz de cebinizde kalacaktır. Tüm soru ve yorumlarınız için iletişim sayfamız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Ekşi Instagram tüm taklit ürünlerin satış merkezi konumunda. Bir ürün beğendiğiniz diyelim, satıcı da gayet güvenilir ve salatalık malatalık da yollamıyor. Alacağınız ürünlerin replika yani taklit olduğunu bilmelisiniz. 

Çanta, kıyafet ve üzerine iki pul eklenerek "tasarım" diye kakalanan t-shirt'ler dahil büyük bir samimiyetsiz pazarla karşı karşıyasınız. Taklit ürünleri "ihraç fazlası.." diyerek laf kalabalığına getirip pazarlama eğilimindedirler.

Profesyonel editörlük ve içerik hizmetlerimiz için iletişim sayfamız veya e-posta adresimiz medyabudur@gmail.com üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.


Bu yazımızda; instagram butik toptancılar, butik açmak istiyorum kıyafetleri nereden alabilirim, ünlü butiklerin toptancıları, butik icin mal nereden temin edilir, instagram butikleri ürünleri nereden alıyor, instagramda satılan ürünler nereden alınıyor, instagram butik tedarikçileri ve butik açmak için gerekli belgeler arama sonuçlarına karşılık gelen bilgiler paylaşmaya gayret ettik.Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

4 yorum

  1. Şirket kurmak çok önemli sabit muhasebe maalesef insanı zora sokuyor zira ben toptancı buldum butikte türkiyede bursadan başka yeri tavsiye etmem aşırı fazla satıcı var sabit geliri olanlar girerse daha iyi olur aksi halde 3-5 ay sonra muhasebe giderlerini karşılamadığı iin kapatma durumuna gelir site

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru toptancıyı bulmak çok önemli. Eğer şahıs şirketi kurarsanız kendiniz idare edebilirsiniz yahut bir miktar bütçe ayırabilirseniz Paraşüt tarzı arayüzler var sizin için muhasebe işlerini hallediyor ama konumuza gelirsek bu işe girenlerin düşünmesi gereken iki mühim mesele var ilki depolama ikincisi doğru ürünü doğru satıcıdan alıp zamanında göndermek.

      Sil
  2. Çok güzel özetlemişsiniz, bu kadar detaylı bir konuyu mu kadar kısa ve öz anlatanı görmemiştim. Bence de her şeyden önce fatura kesebilme geliyor. Faturasız ticaret yapılmaz, yapılırsa büyük sorunlar çıkabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum hiç değilse bir şahıs şirket kurmak şart. Kapıda ödeme istiyor artık çoğu müşteri.

      Sil