İnternetten Para Kazanmak Şehir Efsanesi Değil - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İnternetten Para Kazanmak Şehir Efsanesi Değil


Dijital Dünyanın sempatik kavramları, internetten para kazanmak gerçeğini de hayatımıza soktu. Afrika'daki altın madenlerine ortak olabileceğinizi iddia eden spam e-postalar, yüzlerce dolandırıcı web sitesi ve bir o kadar da saçmalık söz konusu ancak inanın internetten para kazanabilirsiniz ve müsaadenizle size anlatacağım.

İnternetten para kazanma, internetten para kazanmak, online para kazanma, müzik dinleyerek para kazan, yasadışı yollardan para kazanma, evden para kazanmanın yolları ve uyurken para kazanmak gibi sorguların mikro gelir elde etmek isteyen kişilerce epey aratıldığına tanık oluyoruz.

Şimdi blog sitelerinde; "sağdan soldan" toplanan yazıları re-write ile karmaşıklaştırıp tekrar yazan benzeri bin bir içerikle karşılaşıyorsunuz. Emin olun artılarıyla ve eksileriyle samimi samimi anlatacağım size. Söylenti ve reklamları boş verin. Allah'ın izniyle faydalı olacağım.



Tarayıcı Üzerinden Bitcoin Madenciliği Yapmak

Chrome benzeri bir web tarayıcısı kurup kullanmaya başlıyorsunuz ya da web sitelerinizde bağlantılar paylaşıp insanların "sizin" ağınıza katılmasını talep ediyorsunuz. Söz konusu tarayıcılar bilgisayarınızın işlemcisini kullanarak amiyane tabiriyle para kasıyor. Size de emin olun 1 dolardan yarım sent bile kalmıyor. Kör topal bir bilgisayarla ilerlerseniz emin olun 1 yıl içinde kazanabileceğiniz para 2 dolar bile etmez. Emeğinize yazık.

Tabi gömmemek lazım, "ben bitcoin madenciliği yapmak istiyorum, hayatımı buna vakfettim para harcamaya da hazırım." diyorsanız ve gerekli motivasyona da sahipseniz güçlü bilgisayar ağları kurabilirsiniz. Tarla diyorlar sanırım. Boş bir eviniz veya odanız vardır buna özel altyapılar oluşturur ve ilerlersiniz. Cayır çalışan bilgisayarların ayda ne kadar elektrik faturası getirebileceğini de hayal gücünüze bırakıyorum. 

Farklı alternatif de var. Yüzlerce arkadaşınız, trafik alan bir web siteniz vardır ve REF yani referans linkini paylaşırsınız. Sizin üzerinizden uygulamayı kuran kişiler de "para kazandırır" ancak dediğim gibi hayat kurtaracak paralar değil. 

Sizlere web üzerinden para kazanma adına en sıhhatli sonuçlar alabileceğiniz, en garantili yöntemlerden bahsetmek istiyorum ancak çer çöp çok site ve yazı var. Tek cümlecik bile işinize yararsa ne mutlu bize. Madde madde ilerleyelim;

Blog Yazarak Para Kazanmak

Kaleminize güvenin ve hata yapmaktan korkmayın! Mutlaka sevdiğiniz; samimi samimi kendinizi ifade edebileceğiniz ve bir hakim olduğunuz bir konu vardır. Yıllar önce bir arkadaşım; muhabbet kuşları üzerine yazardı, bir diğer kedisi ve balkon bahçeciliği için blog siteleri oluşturmuştu. Benim ise blog sitem harici karaladığım farklı sitelerim mevcut.

Hayatınızı yazarak kazanabilirsin veya tam zamanlı bir işiniz vardır; akşamları, haftasonları, öğle araları yazıyorsunuzdur. Blog yazarak tam zamanlı işlerini bırakan ve sayfiye yerlerine yerleşen arkadaşlarım da var. Ne kadar zevkli işler.. Çoğu da genç çocuklar inanın. Benim gibi 41 yaşında değiller. 

Tanışma ve arkadaşlık kurma fırsatı yakaladığım arkadaşlarımdan ayda 10 bin TL'de kazanan var daha fazlasını da. Elbette yüksek kazancı belgelendirmenin vergilendirmenin talep edilebileceği zamanlar da gelecek. Tek kaygımız bu olsun öyle değil mi?

Büyük bir şehirde yaşadığınızı düşünün! Hele ki İstanbul'da sabah 1,5 akşam 1,5 saat trafik çekmek, hastalığı salgını yol masrafları ve yorgunluğun olmayacağı bir dünya Blog yazmak! İş disiplininizi kendiniz oluşturabilir, mesai saatlerinizi kendiniz belirleyebilirsiniz.

Kısa bir not: 2020 Covid sürecinden bu yana "evden çalışıyorum". Sosyal medya ve web siteleri yöneticisiyim ve aynı zamanda kişisel blog sitelerimde yazarlık yapıyorum. İnternetten para kazandığım yöntemleri söz konusu deneyimler eşliğinde toparlamak istedim. 

Eğer siz de internetten para kazanma adına blog açmak isterseniz, blog nasıl açılır başlıklı yazımı takip edebilirsiniz. Tüm detayları sizinle paylaşacağım. Korkmayın; blog sitesi açmak için derin kodlama ve teknik bilgilere sahip olmanız şart değildir. Ortalama bir bilgisayara ve yine ortalama bir internet bağlantısına sahipseniz sürecin neredeyse yüzde 90'ını tamamlamış oluyorsunuz. 

Emekliler, ev hanımları, öğrenci kardeşlerim ve diğer tüm hevesliler için blog yazarak para kazanmak; üstte özetlediğim "bitcoin madenciliğinden" çok daha gerçekçi emin olun. Para kazana bileceksiniz söyleyeceğim şişirtme köpürtme işler varsa onları da özetleyeceğim emin olun.

Şöyle toparlayayım; basit web aramaları yapabiliyor, Facebook'ta paylaşım yapabiliyorsanız hatta bırakın Dijital Dünyayı evinizdeki TV'un kanallarını ayarlayabiliyorsanız blog da açabilirsiniz. Atomu parçalamıyoruz. 

Öncelikle blog fikirleri listesi oluşturmalısınız. Olası rakiplerinizi araştırın, ailenizin arkadaşlarınızın düşüncelerini alın, kabiliyetlerinizi belirleyin ve yazmaktan zevk alacağınız konuları toparlayın. 

Blog sahibi olursanız Google Adsense üzerinden para kazanabilirsiniz. Yine en özet haliyle insanlar sitenize gelir, konumlandırdığınız reklamları görüntüler veya tıklarsa "tık başı" dahil olmak üzere hesabınıza para aktarılır. Zamanı geldiğinde de çekersiniz. Şahsen 2008'den beri düzenli olarak Google'dan ödeme alıyorum ve bir sorun yaşamadım! 

Elbette bir blog sitesi sadece "Google Reklamları" üzerinden para kazanmaz. Ürün incelemeniz istenebilir, web sitenizde tanıtım yazısı yayınlamanız istenebilir, link alanlarınızın fiyatları sorulur ve aklınıza başka ne gelirse. 

Trafik almanız; daha doğru bir ifadeyle kaliteli ziyaretçi oranı elde edebilecek içerikler paylaştığınız müddetçe hem yeni dostluklar kazanır hem de yeni gelir kalemlerine kavuşursunuz. 



Web Sitesi Yaparak Para Kazanmak

Orta ölçekli şirketler, işletmeler veya şahıslar için web sitesi kurarak internetten para kazanmak mümkün. Web sitesi yapmak için tam zamanlı bir yazılımcı olmanız da gerekmiyor. Hatta bu işler artık o kadar gelişti ki artık her şeyi "tıkla kur" arayüzle gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Bu arada; "herhangi bir teknik bilgi ya da kodlama altyapısına gerek duymadan" ifadesi de sağlıklı olmaz. Mutlaka az da olsa bilgi sahibi olmalısınız. E-ticaret, forum ve emlak siteleri vakit alabilse de blog ve fotoğrafçılık üzerine yoğunlaşmak yoğun mesailer gerektirmez.

Yine kendimden örnek vereyim, tek proje için günlük kurla 1.000 TL gibi bir bedel belirledim. Projenin detaylarına ve güncelleme sıklığına göre fiyat artabilir veya azalabilir. 1K ücretin yaptığım tek iş olmadığının da altını çiziyorum. Yayılımı güçlendirmek adına ücretleri biraz düşük tuttum!

Öncelikle; yakınlarınızın web sitelerini ve blog'larını inceleyin! Artılarını ve eksilerini not alın, nasıl güncellebileceğini, nasıl trafik sağlayabileceğinizi kurgulayın! İlk adımlarınızı "içerikleri kurtarmak ve revize etmek" üzerinden atarsanız ilerleyen aylarda "sıfırdan web sitesi kurmak" konusunda da eliniz güçlenir. Makul fiyatlar ve teklifler sunarsanız adı mikro gelir de olsa bir kazanç kapınız oluşur.



İnstagram'da Para Kazanmak

Instagram, internetten nasıl para kazanılır sorusuyla ilişkilendirebileceğiniz en güçlü kaynaklardan bir tanesi. Instagram’da influencer, yani takipçi kitlesi üzerinde etkileme ve yönlendirme gücüne sahip kanaat önderi hesapların Dijital dünyada para kazanamaması emin olun imkansız. 

Alın size kurallar listesi; "parayla takipçi ve beğeni satın almayın,", "kaliteli görsel ve videolar üzerine yoğunlaşın", "özgün video içerikleri kurgulayabilecek hiç değilse 10 üzerinden 3 teknik bilginiz olsun,", "takipçilerinizle ilişkinizi bir 'namus yükü' olarak belirleyin", "Replika ürün dahi satsanız samimi olun,", "ürün satıyorsanız iade almaktan çekinmeyin." 

Bir influencer olabilmek kolay değil. Güzel bir kadın, yakışıklı bir erkek, ne yazık ki "gay" ve benzeri saçmalıkların Ortadoğu bölgesine hakim olduğu muhakkak. Yeter ki para kazanayım yolunuz olmasın ve ne olursa olsun bu yollara tevessül etmeyin! Ürün satabilir ya da tanıtabilir, basit de olsa videolar çekebilir, yabancı kaynaklardan beslenebilir, organik anafikri ile kurgular düşünebilir tüm süreci zamana yayabilirsiniz. 

Dediğim gibi asla parayla takipçi ya da beğeni satın almayın. Nijerya'da sıfır postlu bir hesabın kuru kalabalık yapmaktan başka ne gibi bir etkisi olabilir. "Tamamen organik etkileşimli takipçi" kandırmacalarına asla inanmayın. Çoğu bottur ve internetten para kazanma gerçeğini yüzümüze vururlar. 50 TL karşılığında sana 2K takipçi (!) gönderirler ve evet internetten para kazanırlar. Sorumuz şudur: "Siz neler kazandınız ve kaybettiniz?"



Anket Doldurarak Para Kazanmak

Buraya kadar okuduysanız, "aman ya burada da karşıma çıktı" diyeceksiniz mutlaka. Rica ediyorum dikkatle okumaya devam edin! Birkaç yıl önce, tamamen "öylesine" denediğim bir web sitesi ile kısa süre içinde 49 dolar ödeme aldım. Tek yapmam gereken gelen anketleri cevaplamaktı. Evet anket çözmek kişiye bilgi ve birikim anlamında bir şey katmıyor ancak oturduğumuz yerden 100-150 dolar kazanma fırsatını neden kaçırayım ki?

Ysesne yani eskilerin Clixsense sitesi Türkçe anketler paylaşarak 1 dolar civarındaki bakiyeleri hesabınıza aktarıyor. Payoneer hesabı üzerinden 1-2 dolarlık kesintilerle çekebiliyorsunuz. 52 dolardan bana kalan ise 49 dolar olmuştu. Helali hoş olsun dedim ve komisyonu hiç gözüm görmedi. Yine atlamadan ifade edeyim, anket çözerek para kazanmak evet mümkün ve para kazandırır ancak hangi site üzerinden ilerlediğiniz de önemlidir. 

Sistemin eksileri zaman zaman sizi anketten atabilmesi. Bu da kullanıcılarda "adamlar dolandırıcı mı" algısının oluşmasına neden oluyor. Süreci şöyle izah edeyim. Cips anketi ile ilerliyorsanız ve "rejim yapıyorum abur cubur yemiyorum" seçeneğini işaretlerseniz "anket beni neden attı bunlar dolandırıcı" diye düşünmemek gerek. Ödeme dekontları görmek isterseniz ilgili yazının yorum kısmı üzerinden veya iletişim sayfamız üzerinden bize ulaşırsanız yardımcı olacağım.

Girişte REF yani referans linkler ile ilerlemenin artılarından üstün körü bahsetmiştim hatırlarsınız. Aynı sistem anket süreçlerinde de mevcut. Eğer trafikli web siteleriniz üzerinden paylaştığınız "gel abone ol sende kazan" bağlantıları tıklanır ve sizin üzerinizden abone olunursa tam manasıyla win win bir durum olacak. Ekşisözlük üzerinden paylaştığım detaylı bilgilendirme üzerinden ayda 100'e yakın yeni üyenin geldiğini hatırlıyorum. Kazancı gelin tahmin edin.

Yazı haddinden fazla uzun olmuş galiba. Toparlayayım! İnternetten para kazanmak anafikrini destekleyebilecek yüzlerce alternatif olsa da "giriş seviye" bilginizin olabileceğini düşünerek nokta atışı başlıklar paylaştım. 

Umarım değerli yorumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir