Instagram'da Ne Tür Sayfalar Tutar? (2024) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram'da Ne Tür Sayfalar Tutar? (2024)


Instagram'da ne tür sayfalar tutar sorusuna tatmin edici cevaplar arayan arkadaşlarımıza yanıt vermek ve elimden geldiği kadar yol göstermek isterim.


Faydalı mı, eğlenceli mi, özgün mü ve elbette farklı bir sese sahip mi? Yazının sonuna geldiğinizde, dönüp bu kısa cümleciği tekrar okumanızı rica ediyorum.





Az çok bilgi sahibi olduğunuz veya bilgiye ulaşmanızın zor olmayacağı alanlarda ilerlemenizin isabetli olacaktır. Para-finans-kripto borsalar ve benzerlerini sadece popüler olduğu için ele almak boğucu bir iş yükü yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Yazıp üretmekten keyif alıyorsanız seçip ilerleyebilirsiniz de.



Vaktim olsaydı paranormal olaylara ve gizemlere zaman ayırırdım. Bu elbette benim editoryal tercihim. Yaşınıza, cinsiyetinize, yaşadığınız coğrafyaya ve hedeflediğiniz kitleye göre durum değişir. İşler sadece doğru içerik stratejisi belirlemekle de bitmiyor.



Kullanıcı adı seçerken akılda kalıcı, özgün ve kaliteli olmasına dikkat edin! Alt çizgi ve sayılarla dolu bir kullanıcı adı, "hayatın sırrını da verseniz" kalitesiz durur ve spam algısını güçlendirir.





Profil resminiz, BIO'nuz, iletişim bilgileriniz ve mizanpajnız yani kullanıcı sayfada kaydıkça göreceği görsel bütünlük takip edilmeye değer olup olmadığınızı belirler. Ne sadece videolar ne de sadece tasarımlarla ilerleyin, burada "şıklık" anahtar kelime.


Saçma sapan sözler ve emojilerle dolu bir BIO anlık ziyaretlerden fazlasını getirmeyecektir. Bu arada; parayla takipçi ve beğeni alma işine girmeyin demeyi ise zekanıza bir hakaret sayıyorum.





Instagram'da içerik paylaşımı nasıl olmalıdır?


Ayıracağınız bütçeye göre Loomly-Buffer-Hootsuite tarzı zamanlayıcılar denenebilir ancak bir çoğu peşisıra görseller (Instagram Carousel) veya story paylaşımına müsaade etmez. Yıllık abonelik öncesinde haklarınızı tam olarak öğrenin ve aylık yoğun bir deneme süreci sonrasında kararınızı verin.

08:00-10:00 ve 17:30-20:30 arası platformların yoğun olarak kullanıldığı zaman dilimleri. Hashtag yani etiketlerinize dikkat edeceğiniz gibi paylaşım zamanlarınızı da özenle planlayın. Geri dönüşlere göre bu aralıkları genişletip daraltabilirsiniz.

Elinizde 40 değerli içerik, video, görsel veya infografik olduğu bir başlangıç senaryosu düşünelim. Ardarda ve aynı gün içinde paylaşmak yerine zamanlamak, zamanlarken de bir video ve sonrasında imaj deneyerek kaliteyi hedeflemek yine isabetli olacaktır.




Bonus bilgi: "Hesaplarınızın çalınmasını istemiyorsanız şifresini Instagram uygulaması haricinde hiç bir yere yahut arayüze girmeyin. Takipçi, beğeni asla satın almayın!"

Instagram sayfa fikirleri nelerdir?


Çıplaklık; genel olarak tüm mecralarda topluluk kurallarını ihlal eder ve rahatsız edicidir ancak yabancıların "bikini level" dediği tarzda ilerlemeyi seçebilirsiniz. 

Samimi üslup kullanan ve ilişki tüyoları veren bir kadın olduğumuzu, kıyafetlerimizle de tarzımızı desteklediğimizi düşünelim. Kısa süre içinde ciddi takipçi sayısına ulaşacağınız garantidir. 




Yaşlılar komiktir ve ara sıra bip'lenen diyaloglar dikkat çekici olabilir. Yaşlı & Gelin terörü başlıklı sayfaları incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Gidip bir benzerini de siz açın ve sağdan soldan CAPS video toparlayıp yükleyin demiyorum!

Üstte saydığım iki alana ek olarak Instagram’da gündelik paylaşımlar yaparak binlerce takipçi kazanan sayfalar reklamlar üzerinden ciddi gelirler elde ediyorlar. 

İnstagram sayfa açma işlemi söz konusu olduğu zaman konuyu birçok farklı açıdan ele almak, elde edilecek başarının boyutunu oldukça fazla etkiliyor. Burada dil, disiplin, eğitim ve teknolojilere hakimiyet rekabete 1-0 önde başlamanızı sağlayacak faktörler. 





Bana göre kenara yazmamız gereken bir bilgi: "İstatistiklere göre Youtube’dan sonra en çok ziyaret edilen sosyal medya uygulaması Instagram’dır ve platformun genel kullanıcı kitlesini 15 ile 45 yaş arasındaki ergenler oluşturuyor."

Mizah sayfalarını büyütmek oldukça zordur ancak sadece karikatür veya video paylaşmak yerine "komik atasözleri ve deyimler" paylaşan minimal bir şablonu deneyebilirsiniz. Yerel komikler, yabancılardan videolar, konuşan hayvanlar yine denenebilecek kategorilerden.

Denizli'ye yerleşen kardeşim, organik ürünler pazarlıyor ve Instagram eli ayağı. Bu tip bir üreticiyseniz yahut üreticilerle bağlantınız varsa tutacak bir instagram sayfası kuralım kaygısını bir kenara bırakıp ticarete atılabilirsiniz.




Yine bilgi sayfaları Instagram'da ne tür sayfalar tutar diyen kardeşlerimin ilk aklına gelen ve alelacele elenen başlıklardan ancak bu kadar da ön yargılı olmayın. Paranormal olaylar, DeepWeb, gizemler-sırlar, gizli ilimler, cin-cinayet konuları listenin bir kenarına yazılabilir. 

El sanatlarına ilginiz varsa, basit bir t-shirt'e boncuk işleyip "tasarım" diye kakalama düşüncesini de bir kenara bırakıp evcil hayvanlara özel işler yapmayı deneyebilirsiniz. 

Filozofların sözleri, menkıbeler ve hadisler, mezar taşları, enteresan bilgiler, şehir efsaneleri, transfer haberleri, saklı cennetler, Yunan adaları, tasarruf önerileri, mezarcılar ve ölücüler, home office çalışma rehberi, mikro gelir yolları, afet ve acil durumlara hazırlık, ilişki ve evlilik tüyoları, komplo teorileri, doğum için yurtdışına gitmek, hostes-pilot veya belli meslek gruplarına özel sayfalar, plaza dili ve edebiyatı, otonom veya uçan araçlar binbir fikir ve başlık geliyor aklıma!


İnstagram para kazanma hedefine doğru ilerlemek istiyorsanız evvela "instagramda ne üzerine sayfa açabilirim" sorusunu yanıtlamalısınız. 




Ne kadar başarıyla kurgularsanız kurgulayın bir sayfanın içeriği o sayfaya reklam verecek olan idarecinin ilk dikkatini çeken şey olacaktır. Misal bir gıda firması tutup da doktor hedefli bir sayfaya reklam vermez. 

Bu nedenle reklam potansiyeli yüksek, reklamcıya gel gel yapan ve ilgi çeken konseptler yakalayabilmek çok önemli. Aksi halde evet hacimli bir sayfa yaratabilirsiniz ancak reklam alma olasılığınız da o denli düşük kalacaktır.

  • Evcil hayvanlara özel hesaplar,
  • Stilist,
  • Kendin yap uzmanı,
  • Fırıncı,
  • Yemek blogcusu,
  • Seyahat paylaşımları,
  • Makyaj sanatçısı,
  • Saç stilisti,
  • Infrografik tasarımcısı,
  • Sihirbazlık & hokkabazlık, 
  • Fitness koçu,

Değerli içerikler üretebilmek birçok kişinin başaramadığı yine mühim bir mesele. 

İnsanlar birkaç hafta sonra genellikle sıkılıp paylaşımları bırakıyor ve pes ediyorlar. Bir sayfanın gerçekten de başarısız olduğunu kavrayabilmek için en az birkaç ay düzenli paylaşım yapmak şarttır. 

Gerçekten de geri dönüşler düşükse o zaman reklam, influencer desteği, çekiliş gibi yollar denenebilir. Asla ve asla emek verdiğiniz sayfaları fırlayıp atmayın.

Süreç karmaşık geldiyse ve profesyonel bir destek arıyorsanız e-posta adresimiz medyabudur@gmail.com üzerinden bizlere ulaşabilir, devamı için paylaştığımız linkleri ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir