E-Ticaret Sitesi Kurmak Kaç Para? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

E-Ticaret Sitesi Kurmak Kaç Para?


E-ticaret sitesi maliyeti ne kadardır sorusuna cevap vererek başlayalım. Genel olarak, ortalama bir e-ticaret sitesi için harcamanız gereken tutar 2021 için yıllık 500 ila 10.000 TL arasında değişebilir. 


Söz konusu maliyet; satış ve trafik hedeflerinize, ihtiyacınız olan özelliklere ve seçtiğiniz e-ticaret web sitesi şirketinin altyapısına göre belirlenir.





E-ticaret sitesi kurmak için ne gerekli?


  • Vergi mükellefi olmanız gerektiğinden en azından bir şahıs şirketi kurun,
  • Ürün ve hizmetlerinizi belirleyin,
  • Gönderimleriniz için bir kargo firması belirleyin,
  • Kabul edeceğiniz ödeme yöntemlerini seçin,
  • Markanızı belirleyin ve alan adı (domain) satın alın,
  • İhtiyaçlarınıza uygun güvenli bir e-ticaret altyapısı ile sitenizi kurun.

E ticaret sitesi kurmak ve bir online (çevrimiçi) mağazaya sahip olmak eskiye nazaran çok daha rahat olsa da normal mağaza açmaktan biraz daha dikkat ve özen ister.

Eğer siz de bir e ticaret sitesi kurmak istiyor ve E ticaret sitesi nasıl yapılır? ya da E-ticaret sitesi nasıl kurabilirim? veya İnternetten nasıl satış yaparım? soruları aklınızı kurcalıyorsa, e-ticaret altyapılarının sunduğu avantajlı e-ticaret yazılımları ile istediğiniz gibi bir e-ticaret sitesine sahip olabilir ve e-alışveriş dünyasına giriş yapabilirsiniz.

Neden e-ticaret'i tercih etmeliyim?


Elektrik, internet, su, temizlik, öngörülemeyen giderler, kayıplar veya ekstra personel gibi masraflardan kurtulabilir, uygun fiyatlara bir mağazaya sahip olabilirsiniz.

Binlerce ürün ekleyebilirsiniz. Seçenekleriniz sınırsızdır. Ödeyeceğiniz kira bellidir. Ürünleriniz çalınmaz, saat 18:00'de 21:00'de mağazanızı kapatmanız gerekmez. Uyurken dahi 7/24 para kazanırsınız.

Giderlerinizin neredeyse %100 oranında düşeceği için kar oranınızı arttırabilir, elinizdeki tutarı dijital reklamcılık için harcayabilirsiniz.

E-ticaret altyapısı belirlemek


İnternetten ürün veya hizmet satışı yapabilmek için bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız vardır. Bir e-ticaret sitenizin olması hem müşteri memnuniyeti açısından hem de daha geniş kapsamlı bir çevrimiçi satış yönetimi için gereklidir. 

E-ticaret sitenizi kurarken hazır bir e-ticaret altyapısı ile başlamanızı öneririz. Çünkü hazır e-ticaret sistemleri sektörel ihtiyaçları karşılayacak şekilde dizayn edilmiş olup, dijital dünyada başarılı olmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

E-ticaret paketleri kaç para?


Ticimax'in yıllık e-ticaret paketleri 1.799 ila 6.499 TL arasında değişmektedir. SoftTR yıllık 900 ila 1.750 TL, Ideasoft 1.900 ila 7.750 arasında değişir. Türkiye'de en çok Ticimax ve Ideasoft kullanılmaktadır.

Bu listeye AkınSOFT'u da dahil edersek ortalama başlangıç fiyatının yıllık 1.700'den başladığını söyleyebiliriz. 

E-ticaret paketini aldım, peki şimdi ne yapmalıyım?


E-ticaret paketlerini almakla iş bitmiyor arkadaşlar. Tüm ürünlerinizi profesyonel fotoğraflar eşliğinde sitenize eklemeniz, düzenli güncelleyip stokta olmayan ürünleri çıkarmanız, dijital pazarlama bütçesi ayırmanız ve tanıtıma önem vermeniz gerekiyor. Tüm bunlardan önemlisi uygun fiyatlar sunabilmelisiniz.

Yorumlarınız Değerlidir