Instagram Sayfa Açma Önerileri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram Sayfa Açma Önerileri


Instagram sayfa konseptleri, Instagram sayfa açma fikirleri, Instagram hesap fikirleri ve Instagram sayfa konu önerileri gibi arama terimleri son zamanlarda Instagram'dan para kazanmak isteyenler tarafından sıkça aratılır oldu.





Instagram'dan para kazanmak istiyorsanız bunun en bilinen ve akla ilk gelen yöntemlerinden biri Instagram'da satış yapmak diğeri de yüksek trafikli bir Instagram hesabına sahip olup reklam veya sponsorlu içerik paylaşmak, post-story alanları satmak. Bu sayede emin olun kaliteli geri dönüşüm elde edeceksiniz.


Özellikle Farsça biliyorsanız ve Türkiye'de yaşıyorsanız tebrikler zira son derece bakir bir alanda ilerleyeceksiniz. Infleuncer'ları takip etmeye özen gösterin. Elbette Farsça bilenler üzerinden ilerlemeyeceğiz ancak Türkiye'de yaşayan Arap ve İranlı kitle için kaliteli içerik üretip paylaşım yapmak orta vadede kazanç getirecektir. 


Gayrimenkul sektöründe çalışanlar bilirler, özellikle tanıtımlar ve sosyal medya için kaliteli influencer bulmanın zorlukları ortada. Özellikle yatırım yoluyla Türk vatandaşı olmak isteyen İranlılar için paylaşımlar yapabilir ve Türkiye'yi İstanbul'u tanıtabilirsiniz. Sağlık turizmi için de paylaşım yapmayı ihmal etmeyin.

Türkiye'de yaşayan bir Türk olarak elbette Türklere hitap etmek daha kolay lakin el değmemiş alanları da gözden kaçırmamak zorundayız. Bu makaleyi farklı ülkelerde okuyan arkadaşlarımız senaryoyu kendilerine göre şekillendirebilir. 








Instagram'da ne tür sayfalar tutar?


Mizah, magazin, spor, karikatür, +18, sağlık, ürün pazarlama, yeni gelin ve kedi köpek sayfaları haddinden fazla sayıda mevcut, insanlar e-ticaret sitelerinden gelen reklamlardan da bıktı. Eğer gerçekten kaliteli ve nokta atışı içerikler üretecekseniz, sağdan soldan çalıp kopyalamayacaksanız bu başlıkları da düşünebilirsiniz ancak dediğim gibi yüzlerce aynı tip sayfanın bir benzerini daha oluşturmak tamamen zaman kaybı olacaktır. 


Çok beylik bir ifade ancak daha niş konulara yönelmek, "kimi takip edeyim" diye düşünmek gerekiyor. Orijinal bir sayfa oluşturmak orta vadede güzel bir mikro gelir kaynağı olur.


Engelliler, Covid-19 nedeniyle evde vakit geçirenler, teknolojiyle yeni tanışan yaşlılar ve ev kadınları ve home-office yani evden çalışmaya geçenler üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Gizli ilimler, balkon bahçeciliği, korku ve paranormal paylaşımlar da belli bir birikim gerektiren başlıklar, bence üzerine kafa yorulabilir. Bana sorarsanız instagram'da sayfa açmak isteyen arkadaşlar "hadi canım" dedirtebilecek alanları araştırmalı.


Bu arada bilgi sayfalarını da çok severim, şu sıralar vaktim olsaydı şehir efsaneleri üzerine yoğunlaşırım ama işten güçten vakit bulamıyoruz. Belki sizden biri buradan ilerler ve görüşlerini bizlerle paylaşır kim bilir.


Burada kritik nokta severek içerik üreteceğiniz kaliteli bir alan bulmak ve instagram sayfası oluşturmak. Dilediğiniz alanda ilerleyebilirsiniz keyif sizin ancak ilk kural özgün olun, ikincisi parayla takipçi vs. satın almayın! Bırakın sayfanız organik bir biçimde büyüsün. Eğer dijital dünyada kalıcı olmak istiyorsanız özgünlüğün ne kadar önemli olduğunu da bilirsiniz.


  1. Hangi sıklıkla paylaşım yapacağınıza karar verin.
  2. Kısa ve akılda kalıcı bir profil ismi belirleyin.
  3. Düzenli olarak rakip ve etiket analizi yapın.
  4. Asla ama asla takipçi ve beğeni satın almayın.
  5. Hikayeler (story) çok önemlidir.
  6. Biyografiniz baştan savma olmamalı.
  7. Post açıklamalarınız konusunda detaycı olun.
  8. Paylaşım zamanınız konusunda da hassas olmalısınız.
  9. Çapraz paylaşımla aynı anda Twitter ve Facebook'a da içerik gönderin.
  10. Kaliteli hesaplarla etkileşim kurup iletişime geçin.
  11. Sürekli hikaye paylaşmak yerine karma paylaşımlar yapın.

Keşfette düşebilmek için paylaşımlarınızın yüksek etkileşim oranlarına ulaşması şarttır. Yorum sayılarınızı, beğeni ve görüntülenme oranlarınızı hep yüksek tutmaya çalışmalısınız.




Organik Instagram sayfa büyütme stratejileri:


İnstagram fan sayfası nasıl açılır, instagram sayfa büyütme stratejileri nelerdir, instagram fan sayfası açmak için dikkat edilmesi gerekenler özelinde ilerleyelim ve artık yavaş yavaş yazımız toplayalım.


Sektörünü hedef kitleni tanı, haftalık paylaşım planları oluştur, video ve canlı yayın paylaşımlarını ihmal etme! Bu 3 kural mutlaka bir kenara not edilmeli. Videolar Instagram üzerinde bir hayli popüler ve imajlardan daha fazla etkileşim sağlıyor. Bir video kurgu programı öğrenmenizi öneririm. 


Doğru etiketleri kullanma, yarışmalar çekilişler düzenleme, ufak hediyeler verme, beylik etiketlerden kaçınma, paylaşım zamanını doğru belirleme ve agresif kaliteli paylaşımlarla ilerleme 10 ay içinde sayfanız 4-5 bin takipçi seviyesine getirecektir. Devamında da kar topu etkisi ile takipçi sayınız artacaktır.


Instagram sayfa açma önerileri başlıklı bu yazımızda; Instagram sayfa önerisi, Instagram'da ne sayfası açsam ve Instagram açılabilecek sayfa önerileri konularını kapsayacak bilgiler paylaştık.


Profesyonel içerik hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için e-posta adresimiz medyabudur@gmail.com ve 0532 591 57 71 numaralı telefonumuz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.


Dijital dünyada satışı ele aldığımız bu yazımızda; instagram sayfa konseptleri, instagram sayfa önerisi, instagram sayfa konu önerileri, instagram sayfa açma fikirleri, instagram hesap fikirleri, instagram sayfa açarken dikkat edilmesi gerekenler, instagram açılabilecek sayfa önerileri ve instagram sayfa türleri arama sonuçlarına karşılık gelen bilgiler paylaştık. Umarım beğenir ve içeriklerimizin zenginleşmesi adına değerli yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir