E-Ticaret Siteleri için İsim Listesi mi Arıyorsunuz? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

E-Ticaret Siteleri için İsim Listesi mi Arıyorsunuz?


E-ticaret site isimleri nasıl seçilir diyen dostlarımıza yardımcı olmak, e-ticaret siteleri için domain seçimleri nasıl yapılmalı sorusuna cevaplar bulmak isteriz.





Herhangi bir hosting firması üzerinden dakikalar içinde kaydedebileceğiniz bu listeyi istifadenize sunuyoruz. Buna benzer bir derlemeyi Haber Sitesi İsim Önerileri başlıklı yazımızda paylaşmıştık hatırlarsınız.


  • uygunfiyatlarla.com
  • toptanfiyatlarla.com
  • bizdeindirimde.com
  • indirimlibutik.com
  • megaindirimler.com
  • durmadoldur.com
  • fiyatlarabaksana.com
  • toptanverelim.com
  • gelipbaksana.com
  • neverelimablama.com
  • kasamarka.com
  • istanbulunmarketi.com
  • listemburada.com
  • neverelimsana.com
  • hesap34.com
  • markahesap.com
  • bizdedahaucuz.com
  • acilistiyorum.com
  • promosyonbudur.com
  • kampanyaveindirim.com
  • bizdebulursunuz.com
  • indirimlimodeller.com

Elverişsiz bir alan adı markanıza ve özellikle arama motorlarındaki sıralamanıza ciddi zararlar verebilir.

Bir alan adını ne kadar beğenirseniz beğenin aceleci davranmayın ancak çok da geç kalmayın. Ciddi ve detaylı bir rakip analizi yapın, domain'in daha önce kullanılıp kullanılmadığını analiz edin ve nihai kararınızı verdiyseniz 5 yıllık olacak şekilde kiralayın!

İster e-ticaret portali ister kişisel bir blog yahut orta ölçekli bir şirket web sitesi olsun 1 yıl yerine uzun süreli alan adı kaydı yapmanın bir çok avantajı bulunmaktadır. 




Arama motorları; spam işler yapacak web sitelerinin 1 yıllık domain kayıtları ile ilerlediği gibi bir düşünceye sahiptir. 3 ila 5 yıl ise sistemde kalıcı olacağınıza işaret eder. SEO açısından avantajlıdır; DA ve PA puanlarınıza olumlu etki eder. 

DA ve PA'yı alan adı otoritesi ve sayfa otoritesi olarak özetlemek mümkün. Bu arada yazıda sıkça domain-domain diyorum duruma yabancı kardeşlerimiz için kısa bir not paylaşayım "alan adı" demek.

COM'dan Şaşmayın


Siteler için sonsuz uzantı olmasına rağmen, .com en hatırlanabilir ve güvenilir alan adı. Özellikle e-ticaret siteleri için ürünleriniz bedava dahi olsa kesinlikle COM alan adı tercih etmelisiniz. 

Sizlere önereceğim ilk analiz sitesi NAME MESH. Takılıp kaldığınız noktada kısa bir mola verin, alın kahvenizi ve bilgisayarınızın başına yeniden geçin. Sonsuz sınırsız alternatif sunan bu site elimiz ayağımız. 

Bu arada; yukarıda paylaştığım 16 müsait alan adını NAME MESH'den bulmadık! Devam edelim,

Bir diğer faydalı web sitesi NAMELIX fake isimler oluşturmanıza olanak sağlasa da yabancı siteler için daha iyi sonuçlar veriyor. Yurt dışı plan ve hedeflemeleriniz varsa bir incelemenizi öneririm.




Bu arada; "aa ne güzel hemen alalım.." demeden önce şu sorulara tatmin edici cevaplar bulmamız menfaatimize olacaktır:

  • Bu alan adı hangi duyguları ve kavramları çağrıştırmalı?
  • Kolayca hatırlanabilecek bir domain mi?
  • Kayıtlı ancak kullanılmayan bir alan adını alabilecek bütçeniz var mı?
  • Yazması ve yüksek sesle söylemesi kolay mı?
  • Sayı ve tire içermediğinden emin miyiz?

Web sitenizde ne sattığınızı netleştiren ve ayrıca müşterinizde yankı bir uyandıran kavram belirleyip duyguları çağrıştıran bir ad seçmek, web sitenizi çekici ve akılda kalıcı hale getirecektir.

SEO Odaklı Yaklaşım


Organik trafiğin peşindeyseniz, hedeflenen anahtar kelimenizin alan adınızda bulunması büyük bir avantaj olabilir. 'Tam eşleme alan adına' sahip olmak yani hedeflediğiniz anahtar kelimeyle mükemmel şekilde eşleşen bir alan adı - web sitenizin durumla son derece alakalı olduğunu arama motorlarına gösteren büyük bir etkendir. 

Tam eşleme alan adları genellikle başka birileri tarafından satın alındığı için bulmak zor hatta imkansıza yakındır. Jenerik domain de denen araba.com veya hastane.com duruma uzak ancak neler olup bittiğini anlayabilmenize yardımcı olacak örnekler. 

İstediğiniz tam eşleşme alan adı zaten alınmışsa ki büyük ihtimalle alınmıştır, e-ticaret mağazanız için alakalı, anahtar kelime odaklı bir ad elde etmek için uygulayabileceğiniz başka stratejiler de vardır. 

Bunu yapmanın güvenilir bir yolu, pazar genelindeki anahtar kelimelerinize "mağaza" veya eş anlamlılarından birini son ek olarak eklemektir. Hatta klas bir dokunuş için "butik" veya geniş bir seçim ve düşük fiyatlar içeren bir pazarı ima etmek için "emporium" gibi markanızı yansıtan bir varyant seçebilirsiniz.

Butik, Pazar, Budur, Burada, Sanal, Hepsi, Pazaryeri, Fiyatlar, Moda, Sepeti, Bak, Baksana, Verelim, Veririz, Hesap, Marka, Modelleri, İndirim, Medikal ve İndirimli gibi takılar bir kaç dakika içinde aklıma gelenler. Bunların başına ve sonuna odaklanıcı farklı ifadeler eklenebilir.




Kafanız karıştı ve istediğiniz alan adını halen bulamadığınıza inanıyorsanız endişelenmeyin! Bulamamanız gibi bir durum söz konusu bile değil. Sadece biraz mola verin, güvenilir dostlarınızdan fikir alın, TDK ve benzeri eş anlamlılar sözlüğünden yararlananın, rakip analizleri yapın.

Tetikleyici bir ses bulmak daha doğrusu dilin psikolojisini kavraman da zaman zaman ektileyici olabilir. Moda.com yerine modha gibi.. Birleşik anahtar kelimeler kullanabilir, anahtar kelimelerinize ön ek veya son ek koyabilir veya linklediğim alan adı bulma araçlarından faydalanabilirsiniz.

Ayırt edici, eğlenceli ve akılda kalıcı bir ses de denenebilir. Müşterilerinize neler sattığınızı tam olarak ifade edebilmenin yanı sıra genişlemeye de olanak veren bir alan adı seçmelisiniz. Bugün çocuk ayakkabıları satıyorum diyebilirsiniz ancak büyüyüp ürün yelpazenizi genişlettiğinizde seçilen domain yetersiz kalabilir.

Kısa bir mola: "Şahsen; kısa, komik ve akılda kalıcı adları daha çok seviyorum. Bir vakitler itoglu.it diye e-ticaret veya pazarlamayla alakasız bir alan adı ile karşılaşmıştım. IT İtalyanın uzantısı malumunuz. Bakın yıllar geçmiş halen aklımda."

Değinmiştim ancak tekrar altını çizeyim; mümkünse ana alan adınızı en az beş yıllığına satın aldığınızdan emin olun. Bu, arama motorlarının sizi daha itibarlı ve güvenilir bir işletme olarak görmesine yardımcı olan ciddi bir sıralama faktörüdür.


Bütçe Sorun Değil Diyenlere Öneriler


Birçok mağaza .com alan adlarına ek olarak; .net, .biz ve org uzantılarını da satın alır. Ayrıca, olası yazım hatalarını düşünüp bu alanları da satın alabilirsiniz. Daha sonra bu bağlantıları ana sayfanıza yönlendirebilirsiniz. Bu, hacimli işler düşünen arkadaşlar için son derecem önemli bir detay bana göre!

Son olarak, bir alan adını almaya karar verdiğinizde, onu ve önemli varyasyonlarını (varyantları dahil) hemen satın alın. Aranan alan adlarını satın alan (daha sonra kâr için satmak için) botlar ve yakın zamanda satın alınanlara benzer alan adları satın alan botlar ne yazık ki sık karşımıza çıkar oldu.

E-Ticaret Siteleri ile Uyurken Bile Para Kazanın


Web siteniz için doğru alan adını seçme konusunda sorularınız mı var veya kararsız mı kaldınız veya e-ticarete girmek istiyorsunuz ancak kafanıza takılan sorular mı var? 

MedyaBudur olarak sizlere memnuniyetle yardımcı olağız! İletişim sayfamız veya medyabudur@gmail.com e-posta adresimiz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir