İnstagram ile Ayda 5.000 TL Para Kazanma - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İnstagram ile Ayda 5.000 TL Para Kazanma


İnstagram para kazanma iyi bir mikro gelir elde edebilme adına son derece faydalı bir seçenektir. İnstagram’dan para kazanmak için çeşitli yollar bulunmakta ve her gün aralarına yenileri eklenmektedir. 


Sizler için hazırladığım ve özet bilgiler olmasına özen gösterdiğim İnstagram Para Kazanma çizelgesinde paylaşacağım öneriler kesinlikle tatsız tuzsuz başlıklar değildir. Web'den karşınıza çıkan instagram para kazanma rehberlerini bir kenara bırakın!





İnstagram Para Kazanma Nasıl Gerçekleşiyor? 


İnstagramdan para kazanmak için girişte de belirttiğim gibi çok çeşitli yollar vardır ve emin olun klişelerden çok uzak duracağız.


Kendi karlı gelir modelinizi hayata geçirebileceğiniz gibi klasik instagram gelir yollarını da kullanabilirsiniz. En sade ifadeyle reklam vermek isteyenler size veya kurumunuza bir işbirliği modeli hazırlayacak ve siz de bu işbirliği ile kazanacaksınız. İnstagram para kazanma rehberini hayata geçirirken gerçekçi fikirler ve örnekler toparlamaya gayret ettim.


İnstagram Para Kazanma Konusunda Bizimle İletişime Geçebilirsiniz 


İnstagram dünyasındaki tecrübelerimizden faydalanarak olası soruları cevaplamak isterim. Medyabudur ile iletişime geçerek sorularınızı aktarabilirsiniz. Ayrıca  ücretli destek de sunabilirim. 


En Çok Kullanılan İnstagram Gelir Modelleri 


İnstagram reklamlardan gelir elde etmek isteniyorsa sadık ve köpürtülmemiş yani özgün bir kitleniz olması gerek. Bir marka ya da kurum instagram sayfanıza reklam vermek istediğinde alacağı faydayı hesaplayarak ona göre teklif sunar. Aktif ve özgün takipçilere sahip hesaplar işe 2-0 önde başlar.


İnstagram reklam ile para kazanmak için uygulamanız gereken 3 ana kuralı şu şekilde sıralayabilirim.


  • Takipçilerinize değer verin,
  • Takipçi sayınızı doğal yollarla artırın,
  • Düzenli ve kaliteli paylaşımlar yapın,
  • REELS paylaşımlarını görmezden gelmeyin,
  • Klasik şablonların ötesine geçin,
  • Instagram hesabınızın bir karakteri olsun,

İnstagram Komisyon (Affilate) ile Para Kazanma


Affilate ile instagramdan para kazanmak için hayata geçirilmiş bir çok web sitesi var. Misal bu sitelerden seçtiğiniz bir ürünü ilgili bağlantı ile tanıtarak para kazanabilirsiniz. Sizin linkinizdeki ürün 200 TL ise ve size %20 komisyon veriliyorsa her satıştan 40 TL kazanç sağlayacaksınız.

Bir zamanlar Aşk Parfümü adlı bir parfümü tanıtan bir web sitem vardı ve her satış başına 30 TL komisyon alıyordum. Şunu da belirtmeliyim, "kim bir aşk parfümü olduğuna ve bunu koklayan kadınların erkeğe aşık olacağını düşünür.." diye düşünmeyin. Bu sadece ilk aklıma gelen bir örnekti.

İnstagramda Satış Yaparak Para Kazanma


El işi ürünlere de bir örnek vermek isterim. Arkadaşımın Dubai'de yaşayan kız kardeşi tamamen el ürünü ürünler hazırlıyor ve bunu Instagram sayfasında tanıtıyor. Önceleri Kuran-ı Kerim örme kapları ile başladı ve sonrasında işi ilerletti. Elbette atkı bere gibi şeyler de yapılabilir. Hatta bebek biliyorum çok klasik ancak "farklı neler yapılabilir" diye de düşünmek tetikleyici olabilir.

Buradan yani İstanbul'dan ona yün vs gönderiyoruz. Dubai'de bunlar bir miktar pahalı. Bu arada Arapça veya İngilizce bilen kişilerin yine önde olduğunu söylemek mümkün zira sadece Türkçe ile bir yere kadar ilerleyebiliyoruz.

Instagram'da Rakip Analizi Yapmak


Replika ürünler satıyorsanız bunu açık seçik belirtin. Seri sonu, tekleme vs klişelerle insanları kandırmaya çalışmayın. Hiç kimse orijinal Adidas bir ayakkabının 100 TL olmayacağını bilir. Burada samimiyet konusu son derece önemli.

İade konusu da mühimdir. Güçlü bir rakip analizi yapın ve rakiplerinizin neyi eksik yaptığını belirleyin. Bakir alanlar mutlaka vardır. 

Bir de rakip analizi yaparken sadece TR siteler sayfalar ile ilerlemeyin. Yabancı Instagram sayfalarını da gözden geçirin. BIO'ları nasıl, iade politikaları nasıl, güçlü bir web siteleri var mı, DM'den hızlı dönüş sağlıyorlar mı. Güçlü ve güven veren bir Instagram sayfanız olsun. Olmalı.

Aynı Anda Bir Çok Sayfayı Yönetin



100K orijinal ve aktif takipçili bir Instagram hesabını 40 bin TL'ye satabilirsiniz. Elbette beğeni ve takipçi almak zor değildir ve bunun ortaya çıkamayacağını da düşünmemelisiniz. 

Aynı anda en az 5 Instagram hesabını yöneten bir üniversite öğrencisinin ayda 1.200 TL'ler civarında gelir elde ettiğine bizzat şahit oldum.

Bu arada şunu da ifade etmek gerek. Bu rakamlar ve gelirler oynak olduğundan tam zamanlı bir işi bıraktıracak kadar güven veren iş modelleri değillerdir. Hiç bir zaman maaşlı bordrolu bir işi bırakıp sosyal medya üreticiliğine güvenmeyin. Benden tavsiye. Devam edelim.

Instagram'dan para kazanmak için 5 bin özgün ve etkileşime giren takipçiye sahip olmak ilk etapta yeterlidir. Sonrasında kar topu etkisiyle takipçileriniz ve geliriniz artacaktır.

Yine şuranın altını çizelim. 50 bin takipçiye sahip yüksek etkileşimli bir hesap 700.00 bin bot - çöp takipçiye sahip bir hesaptan çok çok daha değerlidir. 

Sadece instagramdan kazandığı parayla şirketleşmeyi başarabilen bir çok kişi ve grup vardır. Bunlardan biri de @interestingengineering sayfasıdır. Bu sayfa instagrama özel dizayn edilmiş gönderilerle kendi internet sitesine ziyaretçi kazandırmayı amaçlar.

Bu başarılı sayfanın uyguladığı diğer bir taktik de videolarında yaptığı ürün yerleştirme ve vurgulamalar. Oluşturduğu videolarda bahsettiği markalardan epey gelir elde ettiğini paylaşmıştı.

İnstagram Modelinizi Kendiniz Oluşturun 


İnstagram takipçilerinizden para kazanmak istiyorsanız onlara samimi olun! İyi bir instagram içerik üreticisi olmadan para kazanmayı beklemek saflık olur. 

İnstagram özel gelir modeli oluşturmak sizin iş ve hayat tecrübelerinize dayanır. İlk oluşturduğunuz sayfalarda belki özel gelir modeli yakalayamazsınız. Ancak bu sayfalardan elde ettiğiniz tecrübelerle açtığınız yeni sayfalardan çok daha fazla gelir elde edeceksiniz.

  • Teknoloji sayfası açabilirsiniz,
  • El ürünleri satabilirsiniz,
  • Bir evcil dostunuzun komik sayfası olabilir,
  • Mizah klişe ama farklı yollar denenebilir,
  • Yemek sayfası yerine 10 TL'ye nasıl doyabilirim tarzı denenebilir,
  • Oyun, otomobil ve modifiye yine dikkat çeker,
  • Din-diyanet ve kesinlikle şehir efsaneleri veya korku türleri,
  • Deep-web bana göre hala denenebilir,
  • Twitter veya Ekşisözlük komikleri,
  • Güzel kadınlarla bikini level paylaşımlar yapabilirsiniz,
  • Bütçenize güveniyorsanız "ürün inceleyici" olabilirsiniz,
  • Etkinlik fotoğrafçılığı da popülerdir,


İnstagramda para kazanma aktif etme nasıl oluyor? 


İnstagram direkt olarak YouTube gibi kendi reklamlarından size ödeme yapmıyor.

Yapmanız gereken kişi veya kurumlardan reklam almak. Bu senaryoda instagram para kazanma aktif etme işleminiz bir nevi başarılı oluyor. Yani direkt olarak para kazanmayı aktif etmiyorsunuz. Dolaylı yollardan sayfanıza çağırmış oluyorsunuz.

Yorumlarınız Değerlidir