Türkiye'nin En İyi Bankası Hangisi? (Kapsamlı Liste) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Türkiye'nin En İyi Bankası Hangisi? (Kapsamlı Liste)


Para yatırmak icin hangi banka daha iyi ve güvenlidir sorusunu arkadaş çevremizde yıllardır tartışırız. Devlet bankaları mı daha iyi yoksa kendini kanıtlamış Garanti, Yapı Kredi gibi özel bankalar mı? 


Asla batmayacak bankalar listesi oluştururken dikkat etmeniz gereken noktaları biliyor muydunuz? Gelin lafı uzatmadan en iyi banka 2022 sorgusunu analiz edelim.


Türkiye’nin en iyi bankası hangisi? Yatırım için en iyi banka hangisi?


Ticari çalışılacak en iyi bankayı belirlemek için kriter alabileceğimiz bir çok nokta mevcuttur. Keza en iyi devlet bankası hangisi sorusu için de aynı yorumu yapabiliriz. Hangi banka daha iyi merak ediyorsanız sizin için kapsamlı bir kaynak rehber oluşturdum. 





Bankaların müşteri hizmetleri yeterliliği, teknolojik altyapısının yeterliliği, sunduğu faiz oranları, sağlayacağı kredi oranları ve benzeri yatırım özelliklerini göz önünde bulundurarak hazırladığımızı belirtelim.


Ülke istek küçük veya büyük olsun ekonominin vazgeçilmez yatırım ögelerinden olan bankalar temelde kişi veya kurum tasarruflarını kredilere çevirerek zaman içinde değeri kazanmasını, kaynak ihtiyacı olanlara ise kredi temin edilmesini sağlarlar. 


Bankalar bu yol haritası ile bağlı bulunduğu ekonominin canlanması ve mali kaynakların verimli şekillerde kullanılması açısından önemli roller oynar. Bankaların var olabilmesinin temelinde yatan en mühim sebep ise yaratmak için çalıştıkları güven duygusudur.



Misal ben, elimde bir para varsa bu yatıracağım tasarrufa bir zarar gelmeyeceğini ve istediğim vakit geri alabileceğim, istediğim tutarda kısıtlanmadan çekebileceğim varsayımında bulunurum. 


Türkiye'de özellikle 1980'ler sonrasında bir çok banka tarih oldu veya el değiştirdi malumunuz. Siyasei sebeplerle veya başka nedenlerle olsun olası bir güven kaybı sonrasında bankaların karşılaşabileceği en ciddi tehdit "bankaya hücum" başlığı altında tanımlayabileceğimiz ve tasarruf sahiplerinin yani bizlerin bir anda tüm paramızı talep etmemiz sonucunda mevduatların dramatik şekilde azalmasıdır.


Böyle bir korku filmi senaryosunda bankaların işleyişi durma noktasına gelirken bu durumdan ülke ekonomisi kalıcı şekilde etkilenebilir. İşte bu sebepten dolayı banka ve tüketiciler arasında kurulması gereken güven duygusu büyük önem taşır.


Türkiye’nin en iyi bankasını sizlere sunabilmek adına yerel forumlardan, müşteri şikayet ve yorumlarından ve çeşitli yatırım kaynaklardan veri topladım, Türkiye’de insanların en çok tercih ettiği bankaları bir araya getirdim. 


Genelde Türk insanı; en iyi döviz kuru veren banka, en iyi faiz veren banka, döviz alım satım en iyi banka, en iyi altın hesabı hangi banka? başlıklarıyla en fazla kar edebilecekleri bankaları belirlemek istiyorlar. Aşağıdaki sürekli güncellenecek listeye bakarak hangi bankanın talep gördüğünü inceleyebilirsiniz.


Türkiye’nin En İyi Bankası Hangisi? Çalışılacak En Güvenilir Bankalar


İş Bankası 


Listenin üst sıralarında Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan, 500 milyar TL'yi aşan aktif varlığı ile Türkiye’nin en büyük bankası olarak tanınan ve bireysel ve ticari hizmetleri ile güven veren Türkiye İş Bankası yer alıyor. Cumhuriyetin ilk ulusal bankası olduğu gerçeğinin de altını çizmek gerekiyor.


  • ENPARA "Şikayet Var" Şikayet Sayısı: 4.316
  • HalkBank "Şikayet Var" Şikayet Sayısı: 10.117
  • VakıfBank "Şikayet Var" Şikayet Sayısı: 12.634
  • YapıKredi Bankası "Şikayet Var" Şikayet Sayısı: 13.274
  • DenizBank "Şikayet Var" Şikayet Sayısı: 14.452
  • İş Bankası "Şikayet Var" Şikayet Sayısı: 14.797
  • Garanti BBVA "Şikayet Var" Şikayet Sayısı: 21.441
  • Akbank "Şikayet Var" Şikayet Sayısı: 27.234
  • Ziraat Bankası "Şikayet Var" Şikayet Sayısı: 34.433

  • EkşiSözlük'te bankaları incelediğimizde ise hakkında en çok entry (bilgi yazısı) girilen bankalar sıralaması şu şekilde: EnPara  (974 sayfa) Garanti Bankası (645), Akbank (433), İş Bankası (337), Ziraat Bankası (214), Yapı Kredi (211), VakıfBank (148), Halkbank (145).

    Ekşisözlüğü şu açıdan önemsiyorum zira olumsuz yorum ve eleştiriler de kendisine yer buluyor iyi yorumlar da. Ürün veya hizmet alırken faydalanabileceğimiz kaynakları, Şikayet siteleri, sözlükler ve forumlar olarak toparlamak mümkün.


    Liste; Şikayetvar sitesinden ve Ekşisözlük'ten 9 Ocak 2022 tarihinde aldığım rakamlarla oluşturulmuştur. Burada kullanıcıları en çok memnun eden banka ENPARA olarak gözükse de Ziraat Bankasının son sırada olması sizleri yanıltmasın zira bankanın çok daha fazla kullanıcısı mevcut.


    Ziraat Bankası


    Tarihler 1863'ü gösterdiğinde Mithat Paşa tarafından kurulan Ziraat Bankası bir devlet kurumu olmasının gücüyle sapasağlam ayakta. Resmi kurumlara yatırılan harç ve vergi gibi bedeller genelde devlet bankaları üzerinden yapılmakta. 


    Bu sebeple Ziraat Bankası hesabına sahip olmanızın faydası var diye düşünüyorum. Ayrıca kamu bankası olduğundan avantajlı oranlarda krediler sunuyor. Bu özelliğiyle de en iyi kredi veren banka niteliğinde. En iyi devlet bankası hangisi sorusunun cevabı olarak açık ara Ziraat Bankasını vermem yerinde olacaktır.



    Vakıfbank


    Ziraat Bankası gibi bir diğer kamu bankası da 1954’te Adnan Menderes’in öncülüğünde kurulan VakıfBank'tır. 


    Türkiye Bankalar Birliği’nin düzenli raporlarına göre Türkiye’nin aktif büyüklük açısından en büyük ilk 7 bankası arasında yer almaktadır, bankanın ABD gibi büyük ülkelerde de şubesi mevcuttur. Öğrenciler arasında popüler olan bu kamu bankası, en iyi döviz kuru veren banka listelerinde zaman zaman öne çıkar.


    Türkiye’nin En Güvenilir Bankaları Hangileridir?


    Türkiye’nin en güvenilir bankaları ile ilgili olarak araştırma ve anketler yapıldığında hangi sonuçların çıkacağını hep merak etmişimdir ve bu sonuçlar pek de değişmez. Güvenilir bankalar ile çalışmak kişi veya kurum olun elinizi daima rahatlatacaktır. Şüphesiz en güvenilir bankalar olarak kamu yani devlet bankaları ön plandadır.


    Sizleri uzun uzadıya rakam ve anketlerle boğmayayım Türkiye'nin en iyi bankası, Türkiye'nin en güvenilir bankası anketlerinde; Ziraat, Yapı-Kredi, Garanti ve İş Bankası öne çıkıyor. Akbank da listede yer alıyor ancak şahsi yorumum kullanmamanız yönünde olacak zira her yıl mutlaka bir erişim sorunu yaşıyorlar..


    Yoğun mevduat sahibi olan ve al-satlar yapan biri değilim ancak Yapı Kredi, İşBankası, Ziraat Bankası ve Garanti Bankasından şaşmayın derim, bir de ENPARA masraf almadığı için gayet avantajlı. Hangi banka daha güvenli sorusuna da cevap verdiğimizi düşünüyorum. Asla batmayacak bankalar hangisi dense bu 3 bankayı ankette işaretlerdim.


    Bu arada Donanım Haber benzeri yüksek trafikli sitelerdeki anketleri inceledim. Burada da İş Bankası önde çıkmakta. Unutmadan belirteyim dedim.


    En Çok Şubesi Bulunan Banka Hangisi?


    Türkiye Bankalar Birliğinin her yıl güncellenen verilerine göre devlet bankası olan Ziraat Bankası’nın 1800 civarı, İş Bankası’nın 1246, Garanti BBVA’nın 905, Yapı Kredi’nin 844 ve Akbank’ın 770 adet şubesi mevcut. Öte yandan, en çok güvenilen bankalar arasında pek de yer bulmadığı görülen Halkbank’ın 1000 VakıfBank’ın ise 940 şubesi bulunmakta.


    Profesyonel editörlük, sosyal medya ve içerik hizmetlerimiz için medyabudur@gmail.com ve 0532 591 57 71 numaraları telefonumuz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

    Yorumlarınız Değerlidir