Dubai'nin Dijital Göçebeler İçin İdeal Bir Seçim Olmasının 6 Nedeni - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Dubai'nin Dijital Göçebeler İçin İdeal Bir Seçim Olmasının 6 Nedeni


Yurtdışında çalışmayı düşünen herkes için mutlak bir zorunluluk olan durum, kesinlikle önemli bir karar faktörü. Çeşitli destinasyonlar arasında kararsız kaldıysanız tutarsız WIFI (bağlantı) sorunları yaşayabileceğinizi ve bunun Dubai'de yaşanmayacağını aklınızdan çıkarmayın.


Profesyonel dünyanın geri kalanıyla birlikte dijital dünyada çok sayıda toplantı gerçekleştiriyoruz, bu nedenle yazılımın o bölgede çalışmasına ek olarak, WIFI'ın görüntülü görüşme yapmak için yeterince güçlü olmasını talep etmek bir önceliktir. Dubai bu konuda neredeyse sorunsuz bir bölge.





Başka bir yerden çalışmayı düşünenleri karar aşamasında etkileyen başlıklardan biri de maliyettir, Dubai'ye uçuşlar Noel ve yeni yıl zamanlarını saymazsak genellikle çok uygundur. 


Dubai, 2017'de 100 bin otel odası ile en fazla otel odasına sahip şehirler sıralamasında dünya çapında 9. sırada yer aldı ve sürekli inşa edilen bu şehirler ile bu sayının şimdilerde arttığına eminim! 2020'de sahip olduğu 4.258 otel ile Dubai'de her bütçeye uygun bir otel var. 


Ulaşım da önemli bir faktördür ve taksilerin çokluğu dikkat çeker, yerel taksi uygulaması 'Careem' 'Uber'e göre çok daha ucuz bir alternatiftir. Verimli görünen bir metro sistemi olsa da taksi yolculuklarının iki kişi için daha hesaplı olabileceğinin altını çizmek gerek.


Düşük ölüm oranına sahip Dubai'de 24 saatlik çok sıkı bir karantina ve sanitasyon/sterilizasyon süreci uygulanmakta; muhtemelen ölüm oranlarının oldukça düşük olmasının nedeni bu sıkı süreç.


Dünyanın en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall'da kapalı bir kayak pisti, dünyanın en büyük asma akvaryumlarından biri olan 10 milyon litrelik Dubai Akvaryumu, en iyi restoran ve oteller sizleri bekliyor olacak. Dubai; kelimenin tam anlamıyla her ülkeyi kopyalamaya çalışmış ve çoğu zaman daha iyisini yapmış izlenimi veriyor.


Dubai saat diliminin esas aldığımız İngiltere'den 4 saat ileride olduğunun altını çizmek gerek; erken kalkıp erken başlayın ya da gece dışarı çıkın ve zamanında kalkın. İkisini de kullanabilirsiniz!


Ülke; ister yerel girişimciler, isterse düzenli olarak Dubai'ye gelen ani turist dalgası için fantastik bir yenilik potası.


Çevrimiçi iş dünyasına geçiş yaptıysanız, istediğiniz yerden çalışma özgürlüğüne sahip olabilirsiniz. BAE, Barbados ve Bahamalar gibi birçok ülkenin sanal çalışma vizesi sunduğu düşünüldüğünde, dijital bir göçebe olarak şansınızı denemenin tam zamanı olabilir.

Yorumlarınız Değerlidir