Instagram'da Silinen Hesabı Geri Alma Zor Değil - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram'da Silinen Hesabı Geri Alma Zor Değil


Instagram hesabımı yanlışlıkla sildim ne yapabilirim diye kara kara düşünüyorsanız bazı adımları takip ederek hesabınızı kolayca geri alabileceğinizi müjdelemek isteriz. Bu esnada Instagram tarafı verilerinizi ve ilettiğiniz belgeleri en geç 48 saat içinde inceleyip tarafınıza geri dönüş yapacak. Eğer hesap bilgileri doğru olursa size bir e-posta gönderecek.





"Hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır. Yardım merkezinden bilgi alabilirsin" diye bir uyarı ile karşılaşırsanız durum nispeten karmaşık gözükse de çözüm bulmak yine zor değil. "Daha fazla bilgi al.." ile iletişim formuna ulaştıktan sonra sizden bazı bilgileri girmeniz istenecek. Burada da bir kaç gün içinde cevap verdiklerini belirtelim.


Bir Instagram hesabını silerseniz; profiliniz, fotoğraf ve video içerikleriniz, yaptığınız yorumlar ve takipçileriniz kalıcı olarak silinir. Hesabınız sildikten sonra aynı kullanıcı adı ile tekrar kaydolamayacağınızı da belirtelim.


Ben Instagram hesabımı silmek istemiyorum dondurmak istiyorum diyenlere de cevap verelim. Hesabınızı dondurduğunuzda profilinizin gözükmez ve sadece profiliniz değil yorumlarınız, etiketlediğiniz fotoğraflar ve beğenileriniz de gözükmez. Dondurmanın avantajı dilediğiniz zaman hesabınızı tekrar aktifleştirmeniz olmaktadır.





Dondurulmuş hesaplar için ise halihazırda bir süre kavramı bulunmuyor, yani dondurulan hesap silinir mi sorusuna da bir bakıma cevap vermiş oluyoruz. Yine de siz siz olun birden fazla hesabınız varsa verilerinizi ve şifrelerinizi kimsenin anlamayacağı şekilde bir yerde muhafaza edin. Zaman zaman, "ya benim bir hesabım vardı, neydi adı ve şifresi" dediğimiz çok oluyor.


Instagram hesabı sildikten sonra mesajlar görünür mü?


Arkadaşlar Instagramda mesajlar tek taraflı siliniyor. Henüz herkesten sil özelliği platforma gelmiş değil. Zaten muhatabınız Instagram hesabını sildiğinde dahi DM'ler silinmeyip mesajlar kullanıcı adı altında gelen kutusunda saklanıyor. Eğer hesabını silen kullanıcı 1-2 hafta içinde iletişime geçmezse bilgilerinin tamamen silindiğini de ekleyelim.


Hesabınızla alakalı, ilgili resmi form üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Silinen hesabı geri alma yönünde ilk adımı attıysanız şimdilik beklemeye başlayabiliriz demektir. Eğer şanslıysanız ve süreyi geçirmediyseniz size yeni parola oluşturma maili gelecektir.


Bu arada formu doldurup ilettikten sonra e-posta adresinize sayılardan oluşan bir kod gelebilir. Bu kodu bir A4 sayfasına büyük büyük yazı ile yazıp altına kimlik belgenizi koyarak fotoğraflamanız gerekmektedir. Bu şekilde silinen hesabınızı geri almanız mümkün. 


Yaşadığınız sorunları ya da çözümleri lütfen paylaşın ki değerli bilgilerinizle yazımızı zenginleştirebilelim. Bu arada Instagram Mavi Tik ile alakalı bilgi almak isteyen arkadaşları ilgili yazımıza bekleriz.

Yorumlarınız Değerlidir