Instagram'da Takipçi Sayısı Arttırma Yöntemleri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram'da Takipçi Sayısı Arttırma Yöntemleri


Takipçi ve beğeni sayısını artırdığını iddia eden yerli ve yabancı yüzlerce web sitesi mevcut. Yüklediğiniz bakiyeler üzerinden ilgili sayfa veya paylaşımı köpürtebiliyorsunuz. Çoğu bot yani çer çöp hesaplar. Çoğu iyimser bir ifade olacak; tamamı yararsız faydasız kuru kalabalıklar.

Ucuz instagram takipçi, instagram takipçi hilesi, instagram takipçi satın al, takipçi hilesi şifresiz ve instagram hizmetleri gibi arama sorgularına sıkça rastlamaktayız.

Paylaşılan fotoğraf ve videolar üzerinden iletişim etkileşim kurma imkanı veren sosyal medya platformu Instagram’da basit yöntemlerle takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Para ödemenize de gerek yoktur. Tekrarlıyorum; "lütfen parayla beğeni ve takipçi sayın almayın!" Devam edelim,

instagram takipçi


Popüler Hashtagler ile İlerlemek Önemlidir

Instagram’da ilişkili popüler hashtagleri bulmak için Tagboard aracını kullanabilirsiniz. Etiket denen bu kelimeler grubu, paylaşımcıların spesifik bir konu veya içeriği ayrıştırabilmesine ve ilgili alan üzerinden fikirlerini paylaşmasına yardımcı oluyor.

Instagram veya Facebook'daki popüler etiketleri kullanarak takipçileriniz dışındaki insanları bulabilir ya da onların size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Maksimum 30 etiket kullanabildiğiniz düşünüldüğünde instagram'da takipçi arttırmak adına etkili bir yol olduğu muhakkak.

Yine Instagram ve Facebook hesabınızı ilişkilendirdiğiniz takdirde her iki sosyal medya hesabınızın tanıtımını birlikte yapabilirsiniz. Instagram fotoğraflarınızı aynı zamanda Facebook takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Farklı İçerikleri Beğenin

Instagram’da farklı paylaşımları; videoları ve fotoğrafları beğenmek, yeni takipçiler kazanmak adına en iyi yöntemlerden biridir. Başkalarının fotoğraflarını beğenerek, diğer kullanıcılarla etkileşim kurabilirsiniz. Ayrıca Instagram'daki görünürlüğünüzü ivmelendirmiş olacağınız için insanların sizi takip etme olasılığı da artar. Beğenin, yorum yazın, mention'layın, paylaşımlarınızla alakalı hesapları takip edip selam verin!

Sosyal Medya Hesaplarınızın Olduğunu Hatırlatın

Mevcut takipçilerinize ve e-posta abonelerinize Instagram hesaplarınızın bulunduğunu hatırlatın, varsa blog ve web sitelerinizin gücünü kullanın. Instagram tanıtım rozetlerini kullanabilir, web sitenize sosyal ağ hesaplarınızın takip et bağlantı butonlarını ekleyebilirsiniz.

Nazik ve Kibar Olun

Video ve fotoğrafları beğenmek, Instagram takipçi sayısını artırmak için ne kadar önemliyse; kısa tek satırlık olmayan kibar ve samimi yorumlar yapmak da bir o denli önemlidir. Yorum yapmaya devam ettiğinizde muhataplarınızın sizinle etkileşim kurma ve sizi tanıma konusunda daha istekli olduğunu fark edeceksiniz. 

Yorumlarda neden beğendiğinizi belirtmeniz, yorumunuzu birbirine benzeyen diğer yorumlardan ayrıştıracaktır. Yorum yaptığınız kişilerden sizi takip etmelerini istemeyi de unutmayın.

Saçma saçma GT (takibe takip kısaltmasıdır) yazmak, hesaplar altında reklam yapmaya çalışmak jet hızında engellenmenizden başka bir işe yaramaz.

Filtre Kullanmayı Unutmayın!

TrackMaven tarafından paylaşılan Instagram raporuna göre; Mayfair, #NoFilter ve Inkwell’in en etkili etkileşimi sağlayan filtreler olduğunu görüyoruz. Farklı filtre kullanmayın gibi bir mana çıkarmamız gerektiğini ifade etmek isterim.

  • Dikkat çekici bir foto veya logo kullanmanız güven duyulmasını sağlar.
  • Kaliteli ve doyurucu içerikler paylaşmalısınız.
  • İmkanınız varsa, yüksek çözünürlüklü paylaşımlar yapmaya özen gösterin.
  • İnstagram organik takipçi arttırma konusunda filtreler önemlidir!
  • Sürekliliği olmayan hiçbir paylaşım, sonuca ulaşmaz.
  • Zamana yayın ve her zaman aynı saatlerde paylaşmamaya özen gösterin.
  • Uygun saati bulduktan sonra, düzenli olarak bu saatlerde paylaşım yapın.
  • Yarışma ve sürpriz hediyeler ile takipçilerinizin gönlünü fethedin.
  • Alanınıza uygun otoriter sayfaları bulun, takip edin, etkileşime girin.
  • Sayfanızı duyurup büyütmek için Instagram reklam seçenekleri etkilidir.
  • İşletme hesabınız varsa cüzi bütçelerle de olsa mutlaka reklam verin.
  • Kaliteli ve çalışılmış etiketler kullanmaya özen gösterin.
  • Sayıdan çok kaliteye önem verin.
  • Biyografinizi doğru oluşturun, kim olduğunuz konusunda net olun.
  • Önerilen kullanıcılar özelliğini açarak doğru kitleye ulaşımınız mümkün.
  • Paylaşımlarınızda bulunduğunuz bölgeyi etiketlemek ne yazık ki atlanıyor.
  • Paylaşımlarda samimi olun ve mention istemekten çekinmeyin.
  • Mavi renk yoğunluğunda olan görseller daha fazla beğeni alıyor.
  • Arka planların aydınlık olduğundan emin olun.
  • Kendi hashtag'inizi yaratmaktan korkmayın.
  • Video ve görsellere ek olarak grafikler de paylaşabilirsiniz.

instagram


Instagram’daki takipçi sayısını artırmanızı sağlayacak bu son derece basit adımlarla mecranın sunduğu iletişim ve pazarlama imkanlarından faydalanabilir ve hedef kitlenize mesajlarınızı daha net iletebilirsiniz.

Profesyonel sosyal medya yönetimi hakkında detaylı bilgi almak ve referanslarımızı incelemek isterseniz iletişim sayfamız ve WhatsApp hattımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir