WordPress Tema Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

WordPress Tema Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?


İçerik yönetim sistemi (CMS) olarak WordPress’i tercih ettiniz ve web sitenizi başarıyla hayata geçirdiniz tebrikler, şimdi hangi WordPress teması ile ilerleyeceğimize karar vermek önemli bir başlık olarak karşımıza çıkacaktır. 


Bir temaya karar vermek çoğu zaman zorlayıcı gözükür ve ilk yapılan hatalardan biri de alelacele bir temayı seçip bir hevesle başlamak sonrasında neredeyse her 6 ayda bir mizanpaj değiştirmek olmaktadır. Hiç değilse şu tema arama işlerine bir iki hafta ayırıp, yorumlar eşliğinde ilerlerseniz "ah keşke.." demezsiniz arkadaşlar inanın.





Bir WordPress arayüzünü beğendiyseniz benzer temaları kullanan site sahipleri iletişime geçebilir, bu esnada rakipleri analiz edebilir elbette özellikle mobildeki hız ve performansı sorgulayabilirsiniz. Sağlıklı etkileşim için R10 forum sitesine üye olmanızı öneririm.


Evet temaların şık gözükmesi mühimdir ancak farklı bir değerlendirme kriteri de mevcuttur. Mobil uyumlu mu, hızlı mı, sık güncelleniyor mu, ilerleyen yıllarda yeni dil kırılımı ekleyecek misiniz? Bir kere adım atmadan evvel tüm alternatifleri masaya yatırıp derinlemesine incelemek önemli.


Web sitenizi her yaştan kişi ziyaret edebilir. Genele hitap edeceğimizi akıllardan çıkarmamalıyız. Tema evet önemli ancak; seçilecek font, görseller de son derece önemlidir.


Son olarak bir temada karar verdiyseniz bir de konunun uzmanlarına sorun ve görüşlerini alın derim. Belki sizin göremediğiniz bir kaç küçük detay sıralamadaki yerinizi etkileyebilecek derecede önemlidir. Son son dedim ancak bir not daha: "Bir tema için ödeme yapmaktan çekinmeyin ve asla Warez siteler üzerinden tema indirmeyin."



Yorumlarınızı ve notlarınızı paylaşmanızı rica edeceğim. Bu sayede atladığımız yerleri ekler ve içeriğimizi zenginleştirebiliriz. Umarım faydalı olabilmişizdir. Bu arada tema seçimi vb. işleri size karmaşık geldiyse anahtar teslim çözümlerimiz için bizlere ulaşabilirsiniz.

2 yorum

  1. Belkide en zorlanilan konulardan birisi gerçekten en azından benim için bir çok kişinin işine yarayacaktır bu konu teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabildiysek ne mutlu bize. Ben teşekkür ederim.

      Sil