Popüler ve Büyük Bir Instagram Hesabı Nasıl Oluşturulur? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Popüler ve Büyük Bir Instagram Hesabı Nasıl Oluşturulur?


İnstagram hayatımıza girdiği ilk yıllarda sağda solda fotoğraflar çeker, var olanı da bir iki filtre vs ile paylaşır heyecanla beğenilmelerini beklerdik! Yeni gelin sayfaları, hırsız replika'cılar, hayat dersleri verenler, sahte diploma ile dolandıran psikologlar, dekor düzenciler ve benzeri dijital çaputlarla henüz kirlenmemiştik. Beğeni ve takipçi almak, influencer'lık gibi kavramları rüyamızda dahi göremezdik.

instagram influencer


İpten kazıktan kurtulan kazmaların büyük bir özgüvenle İnstagram hesabı açabildiği günümüzde, bu popüler mecranın cerahate dönüştüğüne, ne yazıktır ki yuvaları dahi yıkabildiğine şahit oluyoruz. Yine de takibe değer kaliteli içerik ve hesapları bulabilmek çölde vaha gibi. Instagram'da bunu savunuyor ve özetliyor: "Beğenmiyorsan şikayet et, takip etmek zorunda değilsin."

instagram


Instagram'da ne sayfası tutar? Instagram'da ne tür sayfalar tutar? Instagram'da hangi tür sayfa açmak mantıklı? Instagram sayfa açma önerileri, Instagram sayfa fikirleri gibi arama sorguları özellikle son yıllarda İnstagram'dan para kazanmak isteyen heyecanlıları tarafından sık aratılıyor.

instagram aboneliği


Hal böyle olunca; bizim gibi Ortadoğu toplumları için "pazar yeri" haline dönüşen bu mecranın "satış ve pazarlama" aracı olarak öne çıktığından hareketle, "nasıl popüler oluruz ki" sorusuna, dilim döndüğünce ve deneyimlerim eşliğinde cevaplar arayacağız.

instagram takipçi hilesi


Sponsorlu İçerik Yayınlamak

Denizli'de yaşayan ve toptan giyim işiyle uğraşan kardeşimle geçtiğimiz günlerde sohbet ettik. 8 dolarlık cüzi bir reklam bütçesiyle Instagram üzerinden güzel siparişler aldığını söyledi. Konuşmamız; kendisini daha yüksek tanıtım bütçelerine ikna etmeye çalışmamla devam etti, bol Maşallah'la nihayetlendi. 

instagram organik takipçi


Ciddi Rekabet Yaşanıyor

Kamuya açık genel bir Instagram hesabının kaliteli ve organik takipçileri yakalayıp ivmelenmesi; bir ünlü, sporcu veya oyuncu değilseniz imkansıza yakın. Özellikle gençler ve yoğun işsizler; özlü sözler, mizah, video, spor, dekorasyon, anne-bebek-diyet-sağlık gibi konuları tercih ediyor. Ciddi rekabetin yaşandığı sayfalarda sıfırdan başarıyı yakalayabilmek zordur.

instagram para kazanma


Parayla Beğeni ve Takipçi Satın Almak

Para mühim değil diyen 10 yaşındaki bir çocuğun dahi, bir instagram hesabını sadece bir kaç saat içinde ve sıfırdan binlerce takipçiyle şişirmesi mümkündür. Çoğunu bir kaç gün içinde kaybedeceğiniz bot hesaplar kurumsal (!) kimliğinize zarar vereceği gibi "gerçek kullanıcı" olmadıkları için hiç bir işinize yaramaz; geri dönüş alamaz ve elbette etkileşime giremezsiniz. Bu kurguyla marka değeriniz olmayacak, sadece cılız rakamlardan ibaret olacaksınız.

instagram hilesi


Onbinlerce takipçisi olan bir hesabın, paylaşım başına 6-7 beğeni alması durumu açıklar niteliktedir. Sorun değil beğeni de alırım deseniz dahi etkileşime girmelerini sağlayamayacağınız için karavana bir adım atmış olacaksınız.

instagram sırları


Bu işi yapanların; "tamamen düşmeyecek kaliteli Türk hesaplar" diyerek tanıttığı promosyonlarını da inceledim. Daha da derinlere inebilirim ancak vaktinizi almayayım; lütfen hiç bir şart ve koşulda parayla hizmet alıp sosyal medya hesaplarınızı köpürtmeye çalışmayın! Binlerce takipçiye de sahip olsanız "işi bilen bir gözün" sadece 2 saniye bakması yeterlidir. Daha ne kadar açık olabilirim bilmiyorum.

instagram abonelik


Taklit Edenler & Özgün Olanlar

Bir zamanlar başta İstanbul olmak üzere büyük şehirleri tanıtan sayfalar açmak yine moda olmuştu. Sonrasında "İstanbul ama İstanbul'un 'eski ve siyah beyaz fotoğrafları' diyenler hep savunduğumuz NİŞ kavramını güçlendirdi. Hatta bir miktar daha ileri gidenler "İstanbul'un eski ve yeni halini altlı üstlü harmanlayıp" paylaştılar ve kalitede çıtayı arşa yaklaştırdılar. 

takipçi instagram


  • Alakalı paylaşımlarınızda bir estetik ve bir devamlılık olmalı.
  • SM için de bir "prime time" mevcuttur. Paylaşım saatlerinizi belirleyin!
  • İnstagram BİO'nuza önem verin, rakip analizi yapmayı ihmal etmeyin!
  • Kullanıcı adınızın içinde harf, rakam, alt tire ve nokta kullanabilirsiniz.
  • Bir saat içinde 350'den fazla paylaşımı beğenirseniz hesabınız kitlenebilir.
  • Ürün satıyorsanız paylaşımlarınızda samimi olun!
  • İletişim bilgilerinizi, iade şartlarınızı ve tüm ticari koşullarınızı netleştirin.
  • Replika ürünleri "orijinal" diyerek satmayın! Replikaysa replikadır!
  • Fotoğrafları paylaşmadan önce edit'leyin! 
  • Sayfanız bir mizanpaja, görsel bir bütünlüğe sahip olsun.
  • Video ve hikayeleri bol bol kullanın!
  • İçerik bombardımanından kaçının!
  • Loomly benzeri paylaşım arayüzleri "zamanlama" ve profesyonellik sağlar.
  • Filtreleri kullanın, emoji'lerden korkmayın, sorularla etkileşime geçin!
  • Kitlenize özel "önemli günler" listesi hazırlayın!
  • Yarışmalar düzenleyip küçük hediyeler verin.
  • Mevsimsel ve dönemsel paylaşımlar yapmak önemlidir.
  • Varsa diğer hesaplarınızdan, yoğunlaştığınız hesabı tanıtın!

Instagram işletme profiline geçerek sayfanıza bir "İletişim" butonu koymak, daha kurumsal bir görüntü vermenizi sağlar. Bu sayede günlere göre takipçi sayısındaki artışları, en güçlü içeriklerinizi, erişim rakamlarınızı, takipçilerinizin coğrafi bilgilerini ve aktif oldukları saatleri gibi temel istatistiklere ulaşabilir, en doğru planlamaları yapabilirsiniz.

instagram türkiye


Kuvvetli Etiketlerin Kullanımı

Hazırladığınız paylaşımların daha fazla insana ulaşmasını sağlamak için kullanılan sisteme hashtag yeni etiketleme deniliyor. Yaptığınız bir paylaşımda en fazla 30 hashtag kullanabiliyorsunuz malumunuz. Verileri incelediğimizde ise vasat bir kullanıcının ortalama 6 Hashtag'i aşmadığını görmekteyiz. Yani 30 sınırını zorlamak zor gibi görünse de mantıksız değil.

instagram hesap almak


Gayrimenkul sektörü için SM çalışmaları yapıyor ve gerekli olduğu için çoğu zaman sayıyı yükseltiyorum. En fazla etiketin en iyi geri dönüşleri sağlayacağına da inanmamak gerek.

instagram video


Etkileşimi sürdürdüğünüz; benzer takipçi profiline sahip dostlarınızla promosyon ortaklığına gidebilirsiniz. Karşılıklı olarak birbirilerinizin hesap ve paylaşımlarını düzenli olarak tanıtıp destekleyeceğiniz bir iş modeline geçmeniz hem siz, hem de diğer ortak için kazan & kazan sonuçlar doğuracak.
Yorumlarınız Değerlidir