Instagram'da Satış Yapanlar Ürünlerini Nereden Alıyor? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram'da Satış Yapanlar Ürünlerini Nereden Alıyor?


Instagram'da butik açmak; özellikle son yıllarda kendi işini yapmak isteyen, üreten ya da toptan aldığı ürünleri pazarlamak isteyen kişiler için karlı bir iş alternatifi olarak öne çıkıyor. 

Instagram’da doğrudan satış yapabileceğiniz gibi e-ticaret sitenizdeki ürünleri de yine Instagram üzerinden hedeflediğiniz kitleye tanıtabilirsiniz. Instagram’da butik açmak ve satış yapmak için takip etmemiz gereken elbette bir takım yollar bulunuyor.

Öncelikle satılacak ürün ya da hizmetleri bulmak, ödeme ve iade sistemlerini oturtarak pazarlama ve tanıtım mecralarını belirlemek, müşteri ilişkileri ve ürün yönetimi gibi başlıklara ağırlık vermek ilk aklımıza gelenler.

instagram'dan satış yapmak


Instagram'da Satış Yapmak İsteyenlere Öneriler:

  • Instagram hesabınız kurumsal niteliğe sahip olmalı.
  • Etkileyici görsel ve video içerikleri kullanın!
  • CANVA'nın birbirine benzer şablonlarından uzak durun!
  • En doğru ve sık kullanılan #hashtag'leri kullanın.
  • E-ticaret sitenizi tanıtmayı unutmayın!
  • Facebook Ads üzerinden tanıtım yapmayı unutmayın!
  • Düzenli aralıklarla rakip analizi yapın!

Online satış alanında ilerlemek istiyorsanız, Instagram hiçbir zaman tek satış kanalınız olmamalı. Facebook, Twitter gibi diğer ağlar da mutlaka kullanmalı ve kendi markanıza ait profesyonel bir e-ticaret sitesine yatırım yapmalısınız.

instagram butik açmak


Instagram'da Satacak Ürünleri Nasıl Bulabiliriz?

Ürettiğiniz ürünleri makul fiyatlarla tanıtabilirsiniz ki bu "giriş seviyesi satıcılar" için ideal bir başlangıçtır. Aksesuar ve kıyafet satabileceğiniz gibi, baskılı ürünler, kişiye özel tasarımlar, özel günlere yönelik anı türü hediyelikler de yine Instagram'da sıkça karşımıza çıkıyor.

İkinci yöntem ise farklı üretici veya aracılardan toptan veya tekleme ürün temin etmektir. Böylelikle trend olan yahut tüketicilerin ilgi gösterebileceği ürünleri temin ederek, dijital mağazalarınızda satmaya başlayabilirsiniz. Toptan ürün temin edebilmek için belli bir sermayeye ve stoklayabileceğiniz bir alana ihtiyaç duyacaksınız.

Son olarak Dropshipping (Stoksuz Satış) denenebilir ki bu ilk yıllarda epey popülerdi. Şimdilerde ise pek bir kar bırakmıyor. Stoksuz satış yapmak için, Dropshipping uyumlu firmaların e-ticaret sitelerindeki ürünleri, kendi e-ticaret sitenize XML üzerinden entegre ediyorsunuz hepsi bu. Siz pazarlıyorsunuz ürünleri onlar kargolayıp gönderiyor. Detaylarla uğraşmıyorsunuz.

Instagram üzerinden satış yapanların büyük kısmı ürünlerini toptan olarak İstanbul piyasasından direkt üreticiden temin ediyor. İstoç başta olmak üzere; Osmanbey, Laleli, Merter, Tahtakale, Eminönü, Sirkeci, Mahmutpaşa ve Beyazıt internette satış yapanların en çok dolaştığı semtler. Satıcıların güvenini kazanıp ödemelerinizi de peşin yaparsanız daha makul fiyatlarla ürünler bulabilirsiniz.

Yükselen döviz Aliexpress'i devre dışı bıraksa da, Letgo ve benzeri ağlar üzerinden 2'ye alıp 3'e satmak da mümkündür. İnternetten para kazanmak görülebileceği üzere zor değil. Sadece biraz çaba göstermeniz gerekiyor.

instagram satış yapmak


Instagram'da Satış Yapmak!

Instagram'daki takipçilerinizin bir satın alma eylemini gerçekleştirebileceği bir "Ürünü Satın Al" seçeneği henüz ülkemizde aktif değil. Şimdilerde tüketiciler size mesaj gönderiyor, detayları öğreniyor ve ürünü satın alacaklarını iletiyor. Süreç; mağazanın ne kadar güvenilir olduğuna bağlı olarak ilerliyor ya da sonlanıyor.

Yönlendirebileceğiniz bir e-ticaret siteniz yoksa telefon ya da mesaj üzerinden alıcılarla iletişime geçmeniz ve ödeme yöntemi olarak da kapıda ödeme veya banka havalesi kabul ettiğinizi bildirmeniz gerekir. Şeffaf kargo ve iade imkanının bulunması avantajınıza olacaktır. 

Ne yazık ki günümüzde bir Instagram hesabının takipçi ve beğeni sayısına bakarak alelacele kararlar verebiliyoruz. Instagram'dan ürün satın alacaksanız; sayfayı, yorumları ve satış geçmişini mutlaka analiz edin, kısa web aramalarıyla güvenilirliğini sorgulayın!

Instagram'da Replika Ürünler Satmak

Samimi olunduğu müddetçe hem alıcı hem de satıcı için sorun olmayacak süreç teslim sonrasında karmaşıklaşabiliyor! Özellikle replika yani kalitesiz taklit çul çaput ayakkabılara Instagram'da sık rastlıyoruz. Takdir edersiniz ki orijinali yüzlerce TL olan bir ürünü komik paralara almak mümkün değil. Alacağınız ürünler kesinlikle taklit ve kalitesiz ürünlerdir arkadaşlardır belirteyim.

Satıcı bu konuda dürüst net olduğu, alıcı da kabul ettiği müddetçe sorun yok ancak kalitesiz yerli üretim bir ürünü ihraç fazlası orijinal diyerek satmak ahlaka sığmıyor.  

instagram'da satış yapmak


Instagram’da Ürün Satmak için Şirket Kurmak Gerekir mi?

Şirket sahibi olmadan Instagram profiliniz üzerinden satış yapmanız mümkündür; fakat bu bir takım sorunlar yaşamanıza sebep olabilir.

Yukarıda da belirttiğim gibi alıcının güven duymasını sağlamak Dijital dünyada çok daha önemlidir. Şirket sahibi olmadan kredi kartı ya da benzer ödeme sistemlerini sunamayacağımız, fatura da kesemediğimiz için müşterilerinizde bir güven sorununun oluşması doğaldır.

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre internet üzerinden satış yapan kişi ve kurumların yaptıkları satış oranında vergi vermesi gerekiyor. Vergisiz satış yaparsanız yasal takibe girebilirsiniz. Instagram’da satış yapmak için bir şirket kurmanız isabetli olacaktır.

Yorumlarınız Değerlidir