Instagram Onaylı Hesap için Yapmanız Gerekenler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram Onaylı Hesap için Yapmanız Gerekenler


Instagram onaylı hesap geçişini başarıyla tamamlamak, profilinizin özgün, tanınmış ve doğrudan markanızla alakalı olduğunun delilidir. Mavi tik olarak da bilinen Instagram onaylı hesap geçişi için bazı önemli hususların üzerinde durulması ve Instagram’ın talep ettiği bilgileri eksiksiz olarak sunmanız gerekmekte.

Bu makalede "Instagram Mavi Tik (Onaylı Hesap) Nedir?", "Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?", "Mavi Tik Neden Önemlidir?", "Instagram Mavi Tik Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?" sorularına yanıt vereceğiz.

Mavi tik; güvenilirlik, özgünlük, prestij ve itibar sağlar. Kişinin sanatçı, futbolcu, şarkıcı, siyasetçi, sunucu olması avantajınadır. Keza herkesçe bilinen markaların da mavi tik süreci sorunsuz ilerler. Özetle ünlü ya da global bir marka olmanız şarttır.

Onaylı hesaba sahip olunduğunda, ziyaretçilerinize bu hesabın doğrulandığını, kişi ve kurumlara ait olduğunu gösterebilirsiniz. Böylelikle spam ya da parodi hesaplarla karıştırılmamış olursunuz. Markanızın özgün olduğunu vurgulama ve tüketicilerin gerçek hesabınızı bulmasını sağlamak için mavi onay tiki almanızda faydalıdır.

mavi tik nedir


Instagram onaylı hesap için neler gerekiyor?

Sağ üstte bulunan menü işaretine tıklayın, ardından en altta yer alan “Ayarlar” bölümüne gelin. "Hesap" bölümüne geldikten sonra "doğrulama talebi” bölümüne tıklayın. Son adımda ise tek yapmanız gereken sizden istenen bilgileri doldurarak formu göndermek olacak.

Eğer başvuru sürecini şahıs olarak tamamlayacaksanız; kimlik kartı, pasaport, ehliyet gibi evraklardan en az birini kullanabilirsiniz. Eğer kurumsal bir başvuru yapılacaksa; vergi levhası, yakın tarihli bir fatura, sözleşme gibi evraklardan en az biri uygundur.

Instagram onaylı hesap kimlere veriliyor?

Hesap gerçek kişi ya da kurumlara da ait olsa Instagram’da her önüne gelen mavi tik alamaz. Bu onayı almak isteyen kişilerin bazı kriterleri yerine getirmesi şart. Evvela orijinal içerik paylaşımlarının yapılıp yapılmadığı dikkate alınıyor. Çer çöp hesapların ayıklanması adına gayet mantıklı bir adım.

Instagram’da onaylı hesap geçişinin tamamlanabilmesi için marka ya da kişinin büyük kitleler tarafından tanınmış olması gerekiyor. Aksi takdirde esnafı varoşu her önüne gelen mavi tik alacaktı. Bu arada onaylı hesap geçişi için başvuruda bulunmanız mavi tik almanızı garanti etmemektedir. Kendinize güveniyorsanız 30 gün sonra tekrar başvurabilirsiniz.

Mavi tik almayı kolaylaştıran faktörler nelerdir?

Düzenli ve özgün içerik paylaştığınız mümkünse düzenli olarak bir kaç ay reklam verdiğiniz Instagram hesabınızı Twitter ve Facebook gibi diğer sosyal medya hesaplarıyla ilişkilendirin. Takipçi ve beğeni satın almak gibi spam davranışlar sergilemeyin. 
Yorumlarınız Değerlidir