2024'ü Hedefleyen Kişi ve Kurumlar için Dijital Rehber - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

2024'ü Hedefleyen Kişi ve Kurumlar için Dijital Rehber


Pandemi; genç yaşlı çoğumuzun ekran başında geçirdiği süreyi artırırken bugünün çocukları YouTuber olmayı (%29) stronottan olmaktan üç kat daha fazla arzuluyor ve birçoğu şimdiden bunun üzerine çalışmaya başladı bile. 

İnternetteki herkes görüntüleme, beğeni ve yorum adına kıyasıya yarışırken tüm veriler tek bir gerçeğin altını çiziyor: İnternette fark edilmenin giderek zorlaştığı bir dönemdeyiz ve 2021'de işe yarayan bir stratejinin 2022'de de sürdürülebilir olacağını iddia etmek zor.




Temel Değerlerinizi Netleştirin


Marka; ister kişi ister bir kurum olun nerede durduğunuzu ifade edebilmek adına önemlidir. Bu netliğe, arka planda kalmaktan korktuğunuz için değil, paranızı ve zamanınızı nereye harcadığınız konusunda tatmin edici cevaplar sunabilmemiz adına ihtiyacımız var. 

Bakmasını bilen alıcılar artık takipçi sayısını pek de umursamıyor. Ahlaki değerlere, özgünlüğe, dürüstlüğe ve bir şeyleri temsil edebilme kabiliyetine önem veriyorlar.

Sizi rakiplerinizden ayıran üç ila beş temel marka değerini belirlemek için kendinize birkaç soru sorabilirsiniz:

  • Nasıl hatırlanmak isterim?
  • İnsanlara hangi duyguları vermek istiyorum?
  • Hangi grup veya insanla özdeşleşirim?

Ortaya çıkması muhtemel marka değerleri özgünlük, nezaket, hayırseverlik, cesaret, çeşitlilik, mükemmellik veya yaratıcılık olabilir. 

Değerlerinizi İçerik Planınıza Dahil Edin 


Değerlerinizi bir Instagram hikayesine, Facebook gönderisine veya TikTok videosu ile ilişkilendirin, böylece hedef kitleniz ortak bir bağ üzerine buluşacağınızı bilir. Yine değerleriniz aile, demokrasi, çeşitlilik ve özgürlük olabilir. Buradaki kritik cümleyi şöyle toparlayalım; "Rekabette daha iyi olmak mı yoksa farklı ve özgün olmak mı çekici geliyor?"

Güvenlik Açıkları İçin Savunmasız Olmayın 


En büyük hedeflerinizden bazıları hakkında açık ve dürüst olmanın, kitlenizle güçlü bir bağlantı kurmanıza yardımcı olacağı muhakkak ancak değerli verileri takipçilerinizle paylaşırken nelerin doğru nelerin yanlış olabileceği hususunda da dikkatli olmak gerek. 

Marka değeriniz nesillik bir servet olma yolunda ilerleyebilir lakin yine de özgün olmaktan vazgeçmeyin; böylece takipçileriniz sizinle ilişki kurabilir ve kendilerini yerinizde hayal edebilir.




Orijinalliği İkiye Katlayın


Mükemmel estetik kaygıları uzun yıllar dijital dünyayı yönetti. İngilizlerin %81'i fotoğraflarını rötuşlamadan filtrelemeden paylaşmıyor. 

Bu mükemmellik takıntısının bazı coğrafyalarda parçalanmaya başladığı ve mükemmellikten sıkılmaya başladığımız görülüyor. Örneğin Norveç fiziksel imaj sorunlarıyla baş edebilmek için bir resmin photoshoplandığını beyan etmemeyi suç haline getiriyor. Özetle filtre vs varsa bu konuda kesin ve net olunmalı derler. 

Bunun yerine, özgünlük ve kişiliğe odaklanmayı öneriyoruz. Kim olduğunuzu ve zayıflık olarak algıladığınız şeyi sahiplenin.

Çoğumuzun yayınladığı mükemmel görseller ve videolar yine de çok sayıda beğeni ve görüntüleme alabilir, ancak bunlar size mutlaka bir müşteri veya gerçek bir hayran kazandırmaz ve unutmayın 1.000 gerçek hayran, 10 bin yarı ilgili takipçiden çok daha iyidir.

Kişisel ve kurumsal web siteleri için özgün ve kaliteli içerik isteyenler, profesyonel destek almak için e-posta adresimiz medyabudur@gmail.com üzerinden bizlere ulaşabilir.
Yorumlarınız Değerlidir