Marka Görünürlüğünü Artırmak İçin 5 Strateji - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Marka Görünürlüğünü Artırmak İçin 5 Strateji


Bu yazımda; marka bilinirliği İle SEO etkisi, içeriğinizin görünürlüğünü artırma, ürün ve marka bilincini artırma, web sitenizin görünürlüğünü artırma, marka değerini arttırma ve kurumsal görünürlük konularına değineceğim.


İster büyük umutları olan küçük bir girişim, ister yerleşik ve sevilen bir işletme olun, marka görünürlüğünü artırmak her zaman önceliğiniz olmalıdır.


Görünürlük yoluyla müşteri veri tabanınızı büyütmek, gelir getirdiği ve haliyle şirketin ömrünü uzatabilecek bir itibar oluşturduğu için mutlaka öncelikli ele alınmalı.





Peki markanızın görünürlüğünü daha doğrusu bilinirliğinizi nasıl artırabilirsiniz? İster geleneksel yaklaşımlarla isterse çağdaş dijital ortamı kullanarak olsun, marka adınızı köpürtmenin bir dizi kanıtlanmış yolu vardır. En iyi yöntemlerden bazılarına bir göz atalım.


SEO'ya Odaklanın


Marka içeriklerinizin görünürlüğünü artırmanın belki de ilk ve en etkili yolu, SEO olarak bilinen arama motoru optimizasyonuna odaklanmaktır. SEO'yu arama motoru sonuçları yoluyla web trafiğinin kalitesini ve miktarını ücretsiz olarak artırmanın yanı sıra markanıza maruz kalma olarak kabaca tanımlayabiliriz.


SEO stratejinizi oluştururken aklınızda bulundurmanız gereken en önemli şeylerden bazılarını detaylandıralım:


  • Hedeflediğiniz anahtar kelimeleri doğru yerlerde kullanın.
  • Önce insanlar, daha sonra arama motorları için yazın.
  • Kullanıcı deneyimine odaklanın.
  • Kaliteli görseller kullanın.
  • Video ve infografikler ile destekleyin.
  • Farklı renkler deneyin.
  • Düzenli olarak içerik paylaşın.
  • Uzun, kaliteli ve okunabilen içerikler paylaşın.
  • Ben olsam bu yazıyı okur muydum diye kendinize sorun!
  • İlgili bağlantılar oluşturun.
  • Siteyi yavaşlatan her şeyi kaldırın.
  • Algoritma güncellemelerine dikkat edin.
  • Yandex ve Bing'i gözden kaçırmayın.
  • Eski içerikleri iyileştirin.
  • H1 ve H2 başlıkları ihmal etmeyin.

Sosyal Medya Pazarlamasını Kullanın


Sosyal medya pazarlamasını kullanmak, markanızın görünürlüğünü artırmanın uygun maliyetli yollarından biridir. Sosyal medyada etkileşim kurmak, tüketicilerinize kim olduğunuzu göstermenin yanı sıra, aktif ve etkileşim halinde olduğunuzu ve güvenebilecekleri biri olduğunuzu gösterir.

Ek olarak, sosyal medyanın eğlenceli ve kullanımı kolay yapısı, takipçilerin gönderilerinizi akışlarında paylaşmasını kolaylaştırır markanızın görünürlüğünü hızlı ve kolay bir şekilde artırır.

Bir Blog Başlatın


Bloglama, yalnızca uzmanlıklarımızı sergilemekle kalmayıp aynı zamanda çevrimiçi dağıtılabilen harika içerikler üretmemizi sağlayan, dolayısıyla görünürlüğümüzü artırmamızı sağlayacak modern bir yaklaşımdır. 

Web sitenize kolayca erişilebilmesi için bir blog alanı eklemeyi deneyin; yeni ve yaratıcı içerik yüklemekle kalmayıp, aynı zamanda trafiği artırmak için bunları sosyal medya platformlarınızda tanıtın. 

Blog yazarak görünürlük kazanmanın bir başka etkili yöntemi de, büyük bir takipçi kitlesine sahip konuk blogcular bulmak ve onlardan sizin için içerikler oluşturmalarını istemektir. Sizin için bir kez yazdıktan sonra tüm takipçileri artık markanızı öğrenecek.

Videolar Kullanın


Çevrimiçi ortamın geniş bir erişimi vardır, bu nedenle pazarlamacılar olarak verimli ve çoğu kişi ve yaş grubuna ulaşabileceğimiz yöntemler bulmak önemlidir. Videolar genellikle "viral" hale gelebilmesi açısından en kolay ve yaygın olanlardır. 

Yalnızca ilginç ve ilgi çekici video içerikleri oluşturup paylaşmaya değil, aynı zamanda markanızı diğer videolara eklemeye çalışın. 

YouTube'un en büyük ikinci arama motoru olması nedeniyle, kullanıcılarına ulaşmanın harika bir yolu, videolarına reklam vermektir. İnsanlar viral videolara tıkladığında önce reklamınız görünür; bu, daha fazla insanın markanızdan haberdar olmasını sağlamanın kaliteli ve kalıcı bir yoludur.

Promosyon Ürünlerine Yatırım Yapın


Aklımıza ilk gelen en klasik promosyon ürünleri, marka görünürlüğünüz üzerinde inanılmaz derecede olumlu bir etkiye sahiptir ve pazarlama stratejinizde mutlaka kullanılmalıdır.

O halde toparlayalım! Marka görünürlüğü oluşturmak, araştırma ve net stratejiler içeren zor ve zaman alıcı bir görev listesi olabilir. 

Bununla birlikte, çevrimiçi reklamcılığın yaygınlaşmasıyla birlikte şirketler, geleneksel pazarlama yaklaşımlarının yanı sıra görünürlük kazanmaları garanti edilen bir dizi dijital yönteme de erişebilmektedir. Yukarıdaki başlıkları göz önünde bulundurun ve markanızın görünürlüğünü ve genel başarısını artırmaya odaklanın.

Bizimle iletişime geçin! 


Pazarlama hakkında hala sorularınız mı var? İşletmeniz için faydalı olabilecek diğer içerik pazarlama ve halkla ilişkiler stratejilerini paylaşmaktan mutluluk duyacağız! E-posta adresimiz medyabudur@gmail.com ve 0532 591 57 71 numaralı telefonumuz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir