Facebook Sayfa Görünürlüğünü Arttırmanın En Etkili Yolları - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Facebook Sayfa Görünürlüğünü Arttırmanın En Etkili Yolları


Kurumsal kimliğinizin görünürlüğünü ve web sitenizin trafiğini artırmak istiyor olabilirsiniz veya sadece Facebook takipçi sayısını artırmak istiyorsunuzdur. Bu yazıda paylaşmaya gayret edeceğimiz hızlı ve kolayca uygulanabilir yöntemlerle Facebook sayfanızı daha iyi idare edebilir ve sayfanızın yayılımına katkı sağlayabilirsiniz.

Yaşlı hobisi olarak görülse de Facebook, milyarlarca aktif fazla kullanıcıya sahip ve küresel etki barındıran ciddi bir platform. Bu kadar dev sayılara ulaşabilmiş bir mecranın müşterileri ve tüketicileri üzerindeki vurucu etkisini hiçbir işletme görmezden gelememeli, mutlaka dijital pazarlama stratejilerine Facebook’u da dahil etmelidir. 

Asya veya Ortaoğu'da bir sosyal ağın kullanıcı kitlesi kişisel ve kurumsal çözümler açısından yeterli olmayabilir ancak bir başka coğrafyada çok daha farklı bir sosyal medya ağının etkin olduğunu görebiliyoruz.

Facebook sayfa yayınlama, facebook sayfa beğenisi nasıl arttırılır, facebook sayfa beğenisi arttırma gibi dijital sorguların arttığına tanık olmaktayız.

facebook


Özellikle web siteniz gibi Facebook sayfanızın da başta Google olmak üzere arama sonuçlarında sıralanabileceğini vurgulamak isteriz. Bunun yanında yine özellikle orta yaş kitlenin; ihtiyaçlarına göre Facebook’u arama bir motoru gibi kullanabildiğine de şahit oluyoruz. 

İnsanlar bilgilenmek, sorunlarına cevaplar bulabilmek ve alternatif çözümlere ulaşmak için Facebook’u bir araç olarak kullanmaya çoktan başladı. Dolayısıyla platform da aktif bir arama motoru olarak çalışmak için sürekli altyapısınız revize ediyor. 

Bu nedenle web sitenizi Google’a uygun nasıl optimize ediyor ve SEO çalışmalarına ağırlık veriyorsanız, Facebook varlığınızı da benzer şekilde güçlendirmelisiniz.

1. Anahtar Kelimenizi İsminiz ile Birleştirin

Facebook’ta doğru ve vurucu ismi alabilmek web sitenize bir alan adı almak gibidir. Atlamadan ifade edelim; Facebook kullanıcı adı ve sayfa adını birbiriyle karıştırmamalısınız. Kullanıcı adınız “@” sembolünün önündeki sayfa adınızın altında görülebilir ve yine en mühimi Facebook URL’nizin sonundaki benzersiz kelime bütünüdür. 

Hal böyleyken kurumsal marka kimliğinizle değil yaptığınız işle en alakalı kullanıcı adını almalısınız. Facebook sayfa adı ise Facebook arama sonuçlarında gözüken sayfanızın başlığıdır.

2. Profil ve Kapak Fotoğrafınız Önemlidir

Marka kimliğinizi doğru kurgulamak ve güvenilir bir sayfa olduğunuzu ifade etmek istiyorsanız profil fotoğrafı olarak mutlaka logonuzu tercihi ile ilerlemelisiniz. Kapak fotoğrafı olarak da sayfanızı ziyaret eden; takipçilerinizin daha samimi bulacağı ve ilgisini çekecek bir tasarım seçilebilir. Kapak tasarımınızda olumsuz algılar oluşturabilecek hiçbir şey kullanmamalısınız. İmajlarınız ile insanların zihninde olumsuz değil, olumlu çağrışımlar uyandırabilmelisiniz.

3. Hakkınızda Daha Fazla Bilgi Paylaşın

Sayfanızın “Hakkında” kısmını başta olmak üzere tüm gerekli bilgi alanlarını eksiksiz olarak doldurmalısınız. Böylece potansiyel müşterileri ve takipçilerinizin sizi fark etmesine izin vermiş olursunuz. Müşterilerinizin sizi tanımasının yanı sıra arama motorlarına sonuçlarında göstermesi için hakkınızda daha fazla bilgi vermiş olursunuz. "Hakkında" alanına marka kişiliğinizi yansıtan bir metin yazmalısınız. Web sitesi,iletişim telefonları gibi bilgileri de girebilirsiniz.

4. Web veya Blog Sitenize Davet Edin

Hakkınızda yeterli bilgileri paylaşsanız dahi insanların sitenizi arama motoruna yazıp sizi aramasını beklemeyin. Siz onları bilgi, ürün yahut hizmet satın almaya, kaydolup bağış yapmaya yani eylemde bulunmaya davet edecek tetikleyici ifadeler kullanın. Bunun için yapmanız gereken tek şey kapak fotoğrafının sağ alt kısmında görebileceğiniz "call to action" düğmesini düzenlemek.

5. Yerel Aramalarda Görünmek için Detay Paylaşın

Facebook arama kabiliyetlerini geliştirmek için iyileştirmelerini sürdürüyor. Yerel arama özelliğinin kullanımını kolaylaştırmak için platformun mobil uygulamasını da revize etti.

Özetle, size yakın potansiyel müşterilerinize ulaşmak istiyorsanız Facebook, sayfanızı yerel sonuçlar arasında gösterebilir. Facebook’un yerel arama sonuçlarında yer alabilmek için işletmenizin hizmet verdiği ülkeyi, şehri, adres ve posta kodu alanlarını doldurmalısınız.

6. Paylaşımlarınızda Müşterilerinizle Empati Kurun

Facebook sayfanızı tam anlamıyla güncelleyip optimize ettikten sonra paylaşımlarınızda en doğru ve tetikleyici kelimeleri ve ifadeleri kullanarak hem optimizasyonu hem de sayfanızın popülerliğini güçlendirebilirsiniz. 

Dijital pazarlama çalışmalarının en önemli kısımları anahtar kelime analizlerine dayanır. Potansiyel müşterilerinizin sayfanıza ulaşabilmek için yaptığı sorguları analiz etmeden organik ve reklam arama sonuçlarına yönelik çalışma yapmak manasız olacaktır.

Bu nedenle evvela takipçilerimizle empati kurarak, kendimizi onların yerine koyarak kelime araştırması yapmalıyız. Kelime araştırmasını tamamladıktan sonra Facebook paylaşımlarınızda bu anahtar kelimeleri, yüklediğiniz videoların başlık ve açıklamalarda, paylaştığınız görsellerin açıklamalarında kullanabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir