Para Kazanmanın Tuhaf ve Harika Yolları - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Para Kazanmanın Tuhaf ve Harika Yolları


İster inanın ister inanmayın, gelirinizi artırmanın hatta kenara para koymanıan pek çok eğlenceli yolu var. Sorun şu ki, birçok fikir ciddiye alınamayacak kadar kulağa tuhaf geliyor. Mikro gelir konusuna kafa yoranlar olarak işinize yarayacak bir sürü süper fikir bulduk.


Tatil Fotoğraflarınızı Satın


İyi çözünürlüğe sahip bazı dijital enstantaneleriniz varsa, bunları Fotolia ve 123rf gibi çevrimiçi ajanslara satmayı düşünebilirsiniz. Satılan görseller üzerinden telif alabilirsiniz. Merak etmeyin bir fotoğraf sanatçısı yetkinliğinde olmanıza gerek yok.


Üniversitelerde Modellik Yapabilirsiniz


Tüm şekil, boyut ve yaştaki vücut tiplerini sürekli olarak arayan sanat okulları için modellik yapabilirsiniz. Çıplaklık konusunda takıntınız yoksa daha çok kazanabileceğinizin altını çizelim.





Saçınızı Satabilirsiniz


Güzel uzun bukleleriniz varsa saçınızı satarak para kazanabilirsiniz. Kısa bir web aramasıyla güzel saçlarınız için para ödemeye istekli perukçuların ve kuaförlerine bol miktardaki reklamına ulaşabilirsiniz.


Arka Bahçenizi Kampçılara Kiralayın


Doğanın içinde kırsal bir bölgede yaşıyorsanız ve büyük bir arka bahçeniz veya araziniz varsa hızlı para kazanmanın en akıllıca yolu çimlerinizi mutlu kampçılara kiralamak. 


AirBNB, insanların kamp yapmak için arka bahçelerini listelemelerine izin veren çevrimiçi bir merkez. Bu, nispeten ucuz bir fiyata kamp kurmak isteyen tatilciler için de harika bir haber.


Turistleri Gezmeye Götürün


Yaşadığınız yeri seviyor; uzaktaki arkadaşlarınız veya aileniz ziyaretinize geldiğinde bunu göstermeyi de seviyorsunuz. Muhtemelen siz de tatile gittiğinizde 'turist kandırmacalarına' düşmekten nefret edenlerdensiniz, öyleyse neden başkalarının da bu gibi tuzaklardan kaçınmasına yardım etmeyesiniz?


Vayable'a kaydolun ve ziyaretçilerin bayılacağı ucuz ve neşeli bir tur oluşturun. Memleketinizin en iyi özellikleri olduğuna inandığınız şeyleri gösterirken, her turistin ödeyeceği ücret için kendi oranlarınızı belirlersiniz (Vayable %3'lük bir kesinti alır belirtelim).


İş için Mükemmel Adayı Tavsiye Edin


Referans olabileceğiniz çalışkan ve güvenilir bir arkadaşınız varsa iş arama sitesi Refermehappy üzerinden para daha doğrusu komisyon kazanabilirsiniz. Yönlendiren veya arkadaş olarak sisteme katılın ve arkadaşınız işe alınırsa şirketten bir tavsiye bonusu kapın.


Park Yerinizi Kiralayın


Büyük şehirlerde uygun fiyatlı park yeri bulmak gerçekten baş belası olabilir. Boş duran ve kullanmadığınız özel bir park yeriniz varsa bunu kiralayarak para kazanabilirsiniz. 


Kendimden bir örnek vereyim. Ufak bir kapalı garaja dönüştürdüğüm bir zamanlar küçük bir odunluk olan yer için yaşadığım mahalleden bir çok teklif almıştım. 


Akşamdan Kalmalara Yardımcı Olun


Öğrencilerin veya bekarların yoğun olarak yaşadığı bir bölgede yaşıyorsanız, bir 'akşamdan kalma yardımcısı' olarak nam salabilirsiniz. Alkollü kişi yataktan kalktığında evini derli toplu bulacak, çöpleri atılacak veya besleyici kahvaltısı kapısına getirilmiş olacak. 


Basit ev temizliğinden çok daha farklı ve geliştirilmeye açık bir iş fikri olduğunu kabul edelim.


CafePress veya Etsy'de Satış Yapın


Dijital ürünler tasarlayabiliyorsanız, bunları CafePress gibi freelance sitelerde satabilirsiniz. Kitlelere hitap eden özel logolar, ilham verici sözler ve diğer güncel veya trend tasarımları içerebilirler.


Köpek Gezdirin


Köpek sahipleri ile köpek gezdirenleri birbirine bağlayan siteler var. Rover, Dünya üzerindeki en büyük köpek gezdirici ağlarından biridir. Teklifleri ve paketleri incelemenizi ve yerel stratejinizi buna göre oluşturmanızı öneririm. Güçlü bir rakip analizi ile kendinize özel bir web sitesi de oluşturabilirsiniz. 


Bana göre en eğlenceli işlerden biri. Bu arada DogGO da Türkiye özelinde incelenebilecek uygulamalardan. Köpek gezdirme işini anlatan diğer yazılarıma bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.


Yaşlılara Refakatçi Olun


İleri yaştaki veya engelli kimselerin yardımcısı olarak para kazanmak düşünülebilir. İlaçlarını alabilir, market alışverişlerini yapabilir, doktor ziyaretlerini planlayabilir ve sizden istenecek her alternatif talep için uygun bir ücret karşılığında yardımcı olabilirsiniz.


Halı ve Koltuk Temizleme


Bir halı ve koltuk temizleme makinesi alarak para kazanabilirsiniz. Özellikle yerinde yapılan koltuk temizleme ve bakım işleri son aylarda epey popüler. Bu koltuk temizleme işine araç bakımını eklerseniz ekstra paralar kazanılabilir. 


Tıbbi Çalışmalara Katılın


Tıbbi araştırmalara veya ilaç denemelerine katılmayı düşünün derim. Şirketler katılımcılara önemli miktarda para ödüyor. Kan ve plazma bağışı da özellikle zor bulunan bir kan grubuna sahipseniz altarnatif bir fikir olabilir.


Mezarlık Bakımı Yapın


Uzakta yaşadığınız için bakımlarını ihmal ettiğiniz mezarlarınızın bakımını ve temizliğini yapan ve bunu fotoğraflayarak size gönderen bir kişi için ödeme yapmayı çoğumuz düşünürüz. Neden böyle bir işi yapmayasınız. Mezar bakım hizmetleri için yazdığım yazıya link üzerinden ulaşabilirsiniz.


Reklam izleyerek para kazanma, anket doldurarak para kazanma, 1 saatte para kazanma, yatırımsız para kazanma, günlük para kazanma, bayanlar için kolay para kazanma yolları, yasadışı yollardan para kazanma ve evde para kazanmanın yolları kadınlar kulübü arama sonuçlarını destekleyici tamamen özgün yazımızı beğendiğinizi düşünüyorum.


Editörlük, içerik ve sosyal medya desteği ihtiyaçlarınız için medyabudur@gmail.com üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir