Mezarlık Bakım Hizmetleri Vererek Para Kazanın - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Mezarlık Bakım Hizmetleri Vererek Para Kazanın


Mezar bakım hizmetleri veya mezarlık bakım hizmetleri çoğumuza kasvetli ve korkutucu gelse de son yıllarda epey revaçta bir sektör haline geldi.


Şöyle düşünün; son anlarında yanında olamadığınız annenizin veya babanızın kabirleri yeterince bakımlı mı? Yurt dışındasınız ve işten güçten dolayı bunlarla ilgilenecek herhangi bir kimse yahut akrabanız yok mu?


Bu ve buna benzer hizmetler sunan kişi veya kurumlar sizler için temizlik ve bakımları yapıyor, çiçeklendiriyor, dualarını okutuyor ve son noktada fotoğraflandırıp gönderiyor. Bence verilen paralara gayet değen bir hizmet. 





Avrupa'da yaşayan ve senede bir hadi bilemediniz bir kaç kere Türkiye'ye gelen kimseler İstanbul veya Ankara'da yaşamıyor sadece. Anadolunun ücra bir çok köşesinde sahipsiz mezar mevcut ve yakınları binlerce kilometre uzakta.


Ya da büyük şehirlerden birindesiniz ancak iş güç durumları nedeniyle mezarlık bakımlarına vakit ayıramıyorsunuz. İşte bu tip firmalar burada devreye giriyor. Bakım, sulama, raporlama vb. her türlü hizmeti sizin için senelik paketler veya yılda bir iki kez yapıyorlar.


Böyle bir hizmetin detaylarını toparladıktan sonra nasıl yapabileceğiniz konusuna değinelim isterseniz.


Eğer çevreniz genişse; mailing, tanıtım, mesaj gibi yollarla ilk müşterilerinizi bulabilirsiniz ki sermayeniz elden düşme bir station araba ve bir iki kürek ve kazma'dan ibaret olacak. Tabi bunu başlangıcın da başlangıcı olarak sunmak istedim.


  • Kurumsal kimliğinizi hazırlatın.
  • En azından bir kartvizit bastırın.
  • Bir web sitesi kurun ve Instagram'da aktif olun.
  • Çiçek bakımı gibi konularda bilgi sahibi olun.
  • Her mevsim ve koşulda çalışmaya alışık olun.
  • Kabristanlar sizleri korkutmasın.
  • Dualarla aranız iyi olsun.
  • Yüzlerce kart bastırın ve her ilgili noktaya koyun.
  • Raporlama yapacağınız için kaliteli foto & video çekmeye özen gösterin.
  • İnsani ilişkileriniz kusursuz olsun.
  • Yabancılar ile iletişim için az biraz da İngilizce bilin.

Para kazanmak zor ve mezarlık bakım hizmeti veriyorum demek "ne iş yapıyorsun.." sorusuna verilebilecek romantik bir cevap değil ancak neticede para kazanıyorsunuz ve son derece de hayırlı bir iş yapıyorsunuz.

Bana göre bu işin tek zorluğu bir kabri büyük bir kabristan'ın içinde ilgili mezarı bulabilmek olacaktır. Bu yüzden tarif alırken net ve açıklayıcı olmalarına dikkat edin. Kusursuzca not alın.

Bu yazımda; mezar bakım fiyatlar, mezar bakım istanbul, mezar bakım ankara, mezar bakım izmir, mezart temizleme işi, mezar peyzaj fiyatlar, mezar çiçeklendirme fiyatlar, mezar toprağı nerede satılır ve mezar bakım ve çiçeklendirme arama sonuçlarıyla ilgili bilgiler paylaştık.

Eğer ben bu işi yapıyorum ancak nereden başlayacağımı bilemiyorum diyenlerdenseniz bizden danışmanlık desteği alabilirsiniz. Web sitenizi ve sosyal medyanızı teslim eder, dilerseniz biz yönetiriz. 

E-posta adresimiz medyabudur@gmail.com üzerinden ve 0532 591 57 71 numaraları telefonumuz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir