Bir Haber Sitesi Nasıl Kurulur? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Bir Haber Sitesi Nasıl Kurulur?


Bir haber sitesi nasıl kurulur ve nasıl popüler hale getirilir? Bunun çok kolay olduğunu söylemek bir yana, doğru yönde adımlar atmanıza yardımcı olacak değerli bilgiler vereceğiz. 


Bu makale; bu fikri gerçeğe dönüştürmek için zamanınızı ve paranızı harcamaya başlamadan önce bilmeniz gerekenler hakkında birçok yararlı ipucu ve içgörü içerir.


Burada, özgün ve kolay anlaşılır içeriğe sahip, hedef kitlenizin ilgisini çeken, başarılı reklam altyapısına sahip bir online gazete yapmanıza yardımcı olacak on tavsiye bulacaksınız.





AKILDA KALICI BİR ALAN ADI BULUN 


Bugün internette yüzlerce irili ufaklı haber sitesi bulabilirsiniz, bu nedenle çevrimiçi hizmetinizde neyin farklı olacağını düşünmeniz gerekir. İster yerel ister global hedeflemeniz olsun, bir alan adını almadan evvel yasaklı olmadığını ve SEO çalışmalarınızı baltalamayacağını bilmeli ve domain'ini derinlemesine incelemelisiniz.


HANGİ KONULARI İŞLEYECEKSİNİZ?


Bir haber sitesini hayata geçirmeden önce ne tür haberler yayınlamak istediğinize daha doğrusu sitenizin haber diline karar vermelisiniz. 


Belirli bir hedef kitleyi etkilemeniz gerekeceğinden, bu ilk adım hayati öneme sahip. Örneğin, bazı okuyucular bilim ve teknolojideki yeniliklerden haberdar olmak isterken, diğerleri iş trendleri, moda haberleri vb. ile daha çok ilgileniyor. 


UI/UX TASARIMININ ÖNEMİNİ KÜÇÜMSEME


Bir haber sitesini kolay okunur hale getirmek için, sitenin kullanıcı deneyimi ve tasarımsal açıdan iyi bir kombinasyona sahip olması gerekir. Tasarım sadece "güzel bir görseller" değil, aynı zamanda metin boyutu ve satırlar arasındaki boşluktur. İnsanlar rahatsız oldukları bir mizanpajda okumaya devam etmezler, bu nedenle tasarımı bir profesyonelin ellerine bırakmak en iyisidir.


GÖRSELLERİ DİKKATLİ SEÇİN


Haber platformunuzdaki görseller yüksek kalitede, mükemmel boyutta ve yaratıcı bir şekilde farklı olmalıdır. Bir haber siteniz varsa ve stok fotoğraf kullanacaksanız tekrar düşünün derim. Okuyucular orijinal olmayan görsellere karşı tepki göstermeye meyillidir ve güven bir kere kaybedildiğinde tekrar kazanılması zaman alabilir. 


YAZIM TARZINIZI BELİRLEYİN


Kaliteli içerik, ziyaretçileri sadık okuyuculara dönüştürür. Platformun tonunu belirleyecek olan ise sizlersiniz. Yazım tarzı konusunda kararsız kaldıysanız rakipleri inceleyebilirsiniz. Hedeflenen kitlenin neyi nasıl okuduğunu araştırın ve sevip sevmedikleri noktaları belirleyin.


PLATFORMDAN NASIL PARA KAZANACAĞINIZI SEÇİN


Yerel reklamlar (sponsorlu içeriğe sahip makaleler gibi), reklam afişleri, abonelik paketleri, ödeme duvarı ve diğerleri, istediğiniz geliri elde etmenize yardımcı olacaktır. Ödeme duvarını "devamı için abone olun" veya "size özel içerik" şeklinde özetleyebiliriz.


PROFESYONEL GELİŞTİRME VE TEST HİZMETLERİ ALIN


Çeşitli web sitelerini kendi başınıza dakikalar içinde oluşturmanıza izin veren çok sayıda web sitesi oluşturma hizmeti olsa da, bir haber sitesi söz konusu olduğunda, site geliştirmenizi yeterli deneyime ve beceriye sahip uzmanlara bırakın.


HABER SİTENİZE MOBİL UYGULAMA EKLEYİN


Web sitenize ek olarak bir mobil uygulamanızın olması şart değil ancak sizin için büyük bir artı olacak zira daha geniş kitlelere ulaşmanıza ve hizmetinizin okuyucularınızın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesine yardımcı olacaktır.


MEDYA PAZARLAMA ARAÇLARINI KULLANIN


Haber siteniz gelmiş geçmiş en iyi site olabilir, ancak insanların onun varlığından haberdar olması önemli. E-mail abonelikleri ve iyi bir sosyal medya yayılımı üzerinden tanınmaya başlamalısınız. Bir haber sitesi yapmayı öğrenmenin yanı sıra onu nasıl tanıtacağınızı da öğrenmeniz veya bunun için profesyonel bir destek almanız gerekir.


YALNIZCA PROFESYONELLERLE ÇALIŞIN


Haber siteleri, itibarlarını hızlı ve kolay bir şekilde kaybedebilirken, kazanmak her zaman çok zaman ve çaba gerektirir. Güvene dayalı bir itibar en sağlam olanıdır, bu nedenle bir haber sitesi kurup gazeteciler, metin yazarları, SEO uzmanları, tasarımcılar, fotoğrafçılar, web geliştiricileri veya diğer uzmanları işe aldığınızda en iyileri ile çalıştığınızdan emin olun.


TOPARLAYACAK OLURSAK


Haber platformunuzu rakiplerinizden öne çıkararak fayda sağlayacaksınız. Kendi benzersiz ve ayırt edici özelliğinize sahip olmak isteyip istemediğinize ve bunun ne olacağına karar verin. Bu özellik, haberler, çelişkili görüşler, sıra dışı hikaye anlatımı vb. şeyler olabilir.


Nihai fikri bulmadan önce, zayıf noktaları toparlamak ve fikrinizin geçmişte birileri tarafından kullanılıp kullanılmadığını görmek için rakiplerinizi araştırmanız gerekir. Rakipleriniz hakkında derinlemesine bir araştırma yaparak, tipik başlangıç ​​hatalarını yapmaktan kendinizi korursunuz, böylece haber hizmetinizi piyasada daha güçlü ve daha rekabetçi hale getirirsiniz.


Bir haber sitesi kurma konusunda profesyonel desteğe ihtiyacınız varsa bizlere medyabudur@gmail.com e-posta adresimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir