Köpek Gezdirerek Binlerce Lira Kazanıyorlar - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Köpek Gezdirerek Binlerce Lira Kazanıyorlar


Köpek gezdirme işi; evcil dostlarına gözü gibi bakan hayvan sahipleri için muazzam önemli bir mesai. Yani 4-5 köpeğin tasmasını sıkıcı tutup sokak sokak gezmekten ibaret değil.


Bu yazımızda köpek gezdirme işine dair tüm bildiklerimizi ve tecrübelerimizi sizlerle paylaşacağım. Bu arada köpek gezdirme işi maaş bakımından tam zamanlı mesaili işleri aratmıyor söyleyelim.





Bu dostlarımızın dışarıda kaliteli vakit geçirebilmeleri, koşup zıplayarak enerjilerini atabilmeleri hatta sosyalleşebilmeleri şart. Hatta yabancı dil bilen bazı köpek sahiplerinin yabancı dil bilen elemanlar aradığına da sık tanık oldum.


Girişte de belirttiğim gibi köpek gezdirme işi sokaklara arasında hızlı-hızlı yürüyerek ve bir yandan da saatinize bakarak vakit dolsa da şunu bıraksam diyebileceğiniz bir iş değil. 


Oynamanız, zaman zaman bakımını yapmanız, köpeklerin davranışlarına dikkat etmeniz ve elbette güvenliği elden bırakmamanız gerekiyor ki elden kurtulup sokaklara kaçan bir dostumumuzun akibetini izah etmek hiç de kolay olmayacaktır.





İstanbul'da zaman zaman dostların köpeklerini gezdirirken bu arkadaşlarımın davranışlarını inceleme şansım olmuştu; misal evdeki ayakkabıları kemiren CONO isimli bir köpüşün, yaptığımız uzun uzadıya yürüyüşler ve çimlerdeki oyunlarımız sonrasında bu hareketlerinden bir nebze uzaklaştığına tanık olmuşlar. 


Şahsen köpek seven bir kişi olarak köpek gezdirirken epey bir eğleniyor, zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyordum. Elbette kendi aralarında kavgalar çıkmıyor da değildi. Bu arada epey de bir yürümek zorunda olduğunuz için ciddi anlamda fit bir görüntüye sahip oluyorsunuz.


Köpek bakımı için ne kadar ücret alınır başlıklı yazımızı okudunuz mu?


Elbette COVID ile eve kapanmalar başlayınca köpek gezdiriciliği işine talep de bir nebze azaldı gibi zira artık bu dostlarımızı kendileri gezdirmekteler veya tam tersi bir bakış açısıyla evde köpeklerle sürekli bir arada olmaktan bunalan evcil sahipleri ekstra arayışlara girebiliyor.





Köpek gezdiriciliği her meslek gibi kolay bir meslek değil arkadaşlar yine işin özüne döndük. Zaman zaman bazı türler arasında çıkan çatışmalara ek olarak; sağlığınıza dikkat etmeniz, araç trafiğini gözden kaçırmamanız, bu köpüşlerin de hisleri olduğunu unutmamanız gerekiyor.


Bu işin yağmuru-çamuru, karı-kışı var. Bugün yağmur var ben köpeğinizi gezdiremem demeyeceğinize göre buna göre de bir strateji geliştirmeniz gerekiyor. Köpeklere fısıldayan adam olmanızı kimse beklemiyor lakin, cinsleri tanımak, ne zaman susadıklarını kavrayabilmek, size ne söylediklerini umursamak gerekiyor. Can bunlar.





Köpek gezdirme işinin mesai saatleri


Sabah 2 ve akşam da 2 saat gezdireceğiniz düşünüldüğünde epey bir yürüyeceğiniz kesin. Yürümekte ve sosyalleşmekte bir sorun yok diyorsanız bu zaman aralığını azaltıp artırabilirsiniz. Büyük şehirlerde ortalama bu şekilde arkadaşlar. Hatta iki arkadaş olursanız emin olun geliriniz artacaktır.


Pazarlama alanında köpeklerden nasıl yararlanılır başlıklı yazımızı okudunuz mu?


Köpek gezdiriciliği maaş olarak epey tatmin edici. Tam zamanlı işlerini bırakarak 5-6 bin TL kazanan dostlarımız var. Evet büyük şehirlerde bu miktar artık epey düşük bir para gibi gelebilir ancak patron ve idareci baskısı olmadan sevdiğiniz işi yapmanın kattığı artılar düşünüldüğünde son derece zevkli bir iş kolu.





Nasıl köpek gezdirici olunur?


Köpeklerle daha fazla deneyim kazanmak istiyorsanız, yerel köpek barınaklarında veya kurtarma merkezinde gönüllü olmayı düşünebilirsiniz. Bazı köpek yürüyüşçüleri aynı anda birden fazla köpeği yürütüğü için köpekleri anlayabilmek ve sevmek kritik önemde.


Köpek gezdirme işi için eğitimler


Köpek gezdirici olmak için eğitime veya niteliklere en azından şimdilik ihtiyacınız yoktur, ancak bunlara sahip olmak, müşteri tabanınızı oluştururken size güvenilmesini sağlar.





Hayvanlara ilk yardım, hayvan davranışları uzmanlığı ve hayvan bakımı, CV'nize ekleyebileceğiniz eğitim ve niteliklerden sadece birkaçıdır. Allah korusun dostumuzun yolda başına bir şey gelse nasıl davranacağınızı biliyor olmalısınız.


Evcil dostlarımızı sosyal medya yıldızlarına dönüştürebiliriz başlıklı yazımızı okudunuz mu?


Köpek gezdirme işi iş planınızı oluşturun


  • Hangi bölgelere hizmet vereceksiniz.
  • Web siteniz olacak mı?
  • Yabancı dil biliyor musunuz?
  • Dijital dünyada var olacak mısınız?
  • Rakip ve fiyat analizi yaptınız mı?
  • Saatlik mi aylık abonelik şeklinde mi çalışacaksınız.
  • Müşteri kayıt ve analizlerini nasıl tutuyorsunuz?

Bu ara köpek sahipleri aynı anda yürüyen köpek sayısını sorabilir ki bence son derece iyi bir soru. Hiç kimse çocuğu kadar sevdiği köpeğini tasma yığınları arasında görmek istemez ki bu sayı Avrupa'da 4'tür. Yani tek seferde maksimum 4 köpek gezdirmek en uygunu olacaktır.




Sahibinin adı ve adresi olan bir tasmayı köpek sahiplerinden istemek bu işi yaparken rica ettiğim bir iki başlıktan biriydi ki Allah korusun bir kaybolma halinde daha kolay bulunabilsin. Bana göre en sorunsuzu GPS sistemleri ki bir çok köpek sahibine bunu öneriyorum.


Köpek gezdirme sigorta planı


Eğer bu işi ciddi olarak yapacaksanız yine Avrupa'da olduğu gibi bir sigorta planı ile olası müşterilerinizin karşısına çıkmak sizlere olan güveni güçlendirecektir. Köpek sahipleri evcil hayvanlarının sorumluluğunu size verir, yani sizden dikkatli ve güvenilir olmanızı beklerler.





Köpek gezdirerek ne kadar para kazanabilirsiniz?


Aynı anda birden fazla köpeği gezdiriyorsanız, bu, ciddi paralar kazanabileceğiniz anlamına gelir. Ancak bu oranlar, varsa işletmenizin genel giderlerine, yürüyüş başına aldığınız köpek sayısına ve günde kaç saat yürüdüğünüze bağlı olarak değişebilir. Ayrıca müşterilerinizle fiyat üzerinde pazarlık yapmaya da hazır olun.


Köpek gezdirme hizmeti sözleşmesi


Herhangi bir anlaşmazlık durumunda müşterilerinizle aranızda yazılı bir belge olması iyi bir fikirdir. Sözleşmeniz, hizmetin bir özetini ve müşterinin size ne kadar ödediği ve yürüyüşlerin ne zaman ve ne kadar uzakta olacağı da dahil olmak üzere sorumluluklarınızı içermelidir. 


Ayrıca köpekle ilgili ayrıntıları ve herhangi bir özel ihtiyacı olup olmadığını da ekleyebilirsiniz.





Köpek gezdirme işi nasıl pazarlanır?


İlk akla gelen dijital medyadır ki Instagram özelinde epey bir müşteriniz olabilir. El ilanları, dostlar üzerinden sağa sola haber bırakmak, bir işletme sitesi kurmak, referans toplayıp tavsiye istemek atılması gereken ilk adımlar.


Bu yazımda; köpek gezdirme işi, köpek gezdirme işi sahibinden, nasıl köpek gezdiricisi olunur, köpek gezdiriciliği maaş, köpek gezdirme işi ekşi, köpek gezdirme işi uygulaması ve günlük köpek gezdirme işi arama sonuçlarına karşılık gelen bilgiler paylaştım.


Mikro gelir elde etmek isteyen arkadaşlarımız için, nasıl köpek gezdiricisi olunur sorusuna cevaplar vermeye ve deneyimlerimi paylaşmaya çalıştım. Soru ve yorumlarınızı paylaşırsanız memnuniyetle yanıtlar ve sizlerle iletişime geçerim.


Bu arada; aklınızdaki iş fikirlerine hitap eden bir web siteniz olsun isterseniz, medyabudur@gmail.com e-posta adresimiz, 0532 591 57 71 numaralı telefonumuz ve iletişim sayfamız üzerinden yine bizlerle iletişime geçebilirsiniz. 

Yorumlarınız Değerlidir