Köpek Bakımı için Ne Kadar Ücret Alınır? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Köpek Bakımı için Ne Kadar Ücret Alınır?


Köpeklerle aranız iyiyse, kıllı dostlarla takılmak kazançlı bir yan iş olabilir. Yapmanız gereken ilk şey hizmetlerinizi fiyatlandırmak olacaktır. Sorumuz şudur: "Köpek bakıcılığı için ne kadar ücret almalısınız?"


köpek bakımı



Köpek bakıcılığı için günlük 25 ila 100 dolar arasında bir ücret isteyebilirsiniz dense de Türkiye şartlarında bu fiyatları yakalayabilmek zor. Ücret skalanızı belirlerken sunacağınız hizmetlerin türünü; yani saatlik, günlük veya gecelik paketinizi, yine hizmet sunacağınız yeri ve diğer esktra masrafları da göz önünde bulundurmalısınız.


Köpek sahipleri evcil hayvanlarına iyi bakıldığından emin olmak ister. Bunun için kaliteli ve güven veren bir web sitesi oluşturmalı, sosyal medyada aktif olmalı ve Google Benim İşletmem (Google My Business) profilinizi sürekli güncel tutmalısınız.


Yani ne kadar çok ve kaliteli hizmet sunarsanız, o denli fazla ücret alabilirsiniz. Köpeğinizi işe götürmek eğlenceli bir fikir olabilir ancak çoğu şirket bu imkanları sunmuyor. Bence köpek bakıcılığı gerçekten karlı ve eğlenceli bir iş.


Köpek Bakıcısı Ne İş Yapar?


Köpek bakıcıları, genellikle sahipleri uzakta olan köpekler için evde bakım hizmeti sunar. Gündüzleri müşterilerinin evlerini ziyaret edebilir veya gece müşterinizin evinde kalabilirsiniz.


Köpeklerin de psikolojisi vardır. Onlarla ilgilenen, yemeğini suyunu ihmal etmeyen, yürüyüşe çıkarıp egzersizleri için zaman ayıran köpek bakıcıları sektörde talep gören kimselerdir. Elbette varsa ilacını verip kafeslerini ve pisliklerini temizlemek gibi işleriniz de olacak ancak her mesleğin zorlukları var.


Bu temel köpek bakıcılığı görevlerine ek olarak, bazı evcil hayvan bakıcıları müşterileri için küçük işler de yapabilir. Bunları, bitkileri sulamak, çöpleri çıkarmak ve postaları kontrol etmek olarak kabaca özetleyebiliriz.


köpek bakımı hizmeti



Köpek Bakımı İçin Ne Kadar Ücret Alınacağının Belirlenmesi


30 veya 60 dakika, yarım gün veya tam gün olarak fiyatlar sunabilirsiniz. Elbette, bazı evcil hayvan sahipleri, köpeklerini iki kez yürüyüşe çıkarmanızı veya posta kutularından postalarını almanızı da  isteyebilir. Ancak bu gibi küçük her bir hizmet için onlardan ekstra ücret almanız gerekmez. Hele ki sektörde yeniyseniz.


Bir köpek bakıcısı olarak yaptığınız her işi maddeler halinde sıralamaya çalışırsanız, fiyatlarınız ve şartlarınız yalnızca müşterilerinizi bunaltacaktır. Tabii ki, bir köpek sahibi, normal hizmetlerinizin kapsamı dışında kalan ek görevleri yapmanıza ihtiyaç duyuyorsa ortak bir noktada buluşmak mümkündür.


Örneğin, kendi evinizde bakım hizmeti veya köpek pansiyonu sağlamayı vadediyorsanız, fiyatlandırma yapınız buna göre şekillenebilir. Bölgenizdeki köpek bakıcılığı işlerini araştırmalı ve istedikleri fiyatları rakip analizi listenize düzenli olarak eklemelisiniz.


Bonus bilgi; "Bu işe yeni başlıyorsanız koşup kaçabilecek köpeklere küçük bir takip tasması takabilirsiniz. Böylece tatsız kazaların da önüne geçmiş olursunuz."


köpek bakımı hizmeti



Son olarak masraflarınız da olacaktır ve yine bu olası masraflar göre de bir fiyatlandırma çıkarmak mümkün. Reklam kampanyası yapıyorsanız ve bir müşterinin maliyeti size 3 dolar olarak yansıyorsa veya kendi aracınızla yolculuk yapıyorsanız akaryakıt ve reklam giderlerine göre de bir bedel oluşturulabilir.


Ne piyasadaki en ucuz fiyatı verin, ne de en pahalı bakıcı olun. Örneğin, genç köpek yavruları veya sağlık durumu kötü olan yaşlı köpekler, bakıcılarının 7/24 dikkatine muhtaçtır. Fiyatları belirlerken bu da bir kriter olabilir.


Tatil günlerinde farklı tarifeler, promosyonlar, indirimler ve özel fiyatlar üzerinde çalışmanızı gerektiren farklı başlıklar. Bana kalırsa mutlaka üzerinde durmalısınız.


Bu yazımızda; evde ücretli hayvan bakımı, evde köpek bakımı, evcil hayvan bakım evi, köpek gezdiriciliği maaş, günlük köpek gezdirme işi ve evde ücretli hayvan bakımı işi arama sonuçlarına karşılık gelecek bilgiler paylaştık.


Yazı hoşunuza gittiyse; "Pazarlama Alanında Köpeklerden Nasıl Yararlanabilirsiniz?" ve "Evcil Dostlarımızı Sosyal Medya Yıldızına Dönüştürebiliriz" içeriklerine de bir göz atın derim.

Yorumlarınız Değerlidir