Evcil Dostlarımızı Sosyal Medya Yıldızına Dönüştürebiliriz - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Evcil Dostlarımızı Sosyal Medya Yıldızına Dönüştürebiliriz


Sosyal medyayı etkileyenler sadece ünlüler değil. Dijital Dünyada yer alan bir çok eğlenceli videonun öznesi dostlarımızı markalaştırmak, farkındalığı ve hassasiyeti artırması bir yana kimilerine göre de kuvvetli bir gelir kapısı.


2017'de pop kültürünün önemli figürlerinden Doug the Pug'ın net değeri 500.000 dolardı. Şu anda neredeyse 4 milyon takipçisi var ve her bir post 70 bine yakın etkileşim alıyor.





Bir vakitler, ağzında kemikle mutlu mutlu yürüyen bir sokak köpeğini alelade kaydetmiş, Reels'de paylaştığım bu kısacık video 11 bin kez görüntülenmişti. Epeydir böyle bir yazı ile "neler yapılabilir" konusunda bilgiler paylaşmak aklımdaydı. Kısmet bugüneymiş.


Fotojenik kedi ve köpekler bir yana kuşlara dair de eğlenceli kanallara özellikle Instagram'da ve TikTok'ta sık rastlıyoruz. Papağan veya muhabbet dostlar hele bir de konuşabiliyorsa büyük sempati yaratıyor. Sadece kanatlılarla sınırlı kalmamak gerek.


Bulunduğunuz ülkenin yasaları maymun veya sürüngen gibi satışı yasak olan türlerin sahiplenilmesine izin vermiyorsa sahipleri dahi olsanız hukuki yaptırımları olabileceğinden bu konuda dikkatli ilerlemenizi öneririm.





Nereden Başlayalım?


Hayatında hiç bir hayvanı sevip sahiplenmemiş bir kişinin, etkileşim uğruna bir yerlerden bulduğu evcil hayvanlarla üstünkörü paylaşımlar yapması hiç sağlıklı değil. 


Kalıcı takipçiler elde etmek için bu hayvanların ailenizin bir parçası olduğunu göstermeniz gerekiyor. Bu sayede organik bir büyüme elde edebilir ve güven kazanabilirsiniz.





Rakip Analizi


Bu tip kurgularla ilerleyen çoğu kişi, ifade pek doğru değil ancak bu dostlarımızın kılık ve kıyafetlerine, yaşadıkları mekanlara, diyetlerine-beslenmelerine, özetle tüm detaylara büyük önem veriyor. Evinin bir odasını ayıranlar, özel kıyafetler diktirip mobilyalar yaptıranlar aklınıza ne gelirse.


Adım atmak için en doğru zamanda olduğunuza inanıyorsanız bir de rakip analizi yapın derim. Mutlaka gözden kaçırdığınız şeyler olduğunu fark edecek ve notlarınızı güncelleyeceksiniz. Yabancı hesapları incelemenizi öneririm ki detaylı bir liste paylaşacağım.





Hazırsanız Başlayalım


Evcil hayvanınız için bir sosyal medya sayfası oluşturmadan önce kendinize şu soruları sorun:


  • Evcil hayvanım günlük fotoğraf çekimleri için uygun mu?
  • Yeni takipçilerimin yanı sıra diğer Instagram evcil hayvanlarıyla da etkileşime geçmeye hazır mıyım?
  • Tutarlı ve özgün gönderiler oluşturmak için sabrım ve zamanım var mı?
  • Sağlığı ve bakımı için gerekli bütçeyi ayırabilir miyim?





Dört soruya da evet cevabı verdiyseniz, tüylü arkadaşınız sosyal medya yıldızı olma yolunda ilerliyor olabilir!


Bir evcil hayvan için içerik üretmek olmak eğlenceli ve oyun gibi görünse de, sürekli olarak kaliteli içerik oluşturmak ciddi zaman ve çaba gerektirir. Sosyal medyadaki varlığınızı büyütmek için günde bir olmasa da haftada en az beş kez gönderi zamanlamanız gerekir. 


Bazı popüler evcil hayvan profilleri günde üç kez paylaşım yapıyor! Hedef kitleniz sizden ne zaman yeni içerik bekleyeceğini bildiğinden, düzenli bir programa göre paylaşım yapmak izleyici tabanınızı korumanıza yardımcı olur.


Bonus ipucu: "Hayranlarınızın içeriğinizi kolayca bulabilmesi için kendi markalı hashtag'inizi oluşturun! İlgili hashtag'lerin bir listesini derledikten sonra, kolay erişim için bunları telefonunuzda saklayın."





Tüylü arkadaşınızın sosyal medya hesabını oluşturmadan önce, mümkün olduğunca çok içerik fikri üzerine beyin fırtınası yapın. İlham almak için başarılı evcil hayvan hesaplarına bakabilirsiniz. Benzersiz gönderiler oluşturmaya zorlamak zor olabilir ancak en iyi içerik genellikle konfor alanınızın dışında oluşturulur.


Kişiliklerini öne çıkarmak, sosyal medyadaki evcil hayvan profilleri denizinde öne çıkmanızın kesin bir yoludur.


İnsanlar fotojenik bir köpeği takip etmeyi isteyebilir ama sosyal medyada milyonlarca sevimli hayvan var. Sevimli Labrador'unuzun genel fotoğrafları, tüylü dostunuzu ünlü yapmaz. Başarılı bir evcil hayvan profiline sahip olmak için, tüylü arkadaşınızı kişiliğini sergileyerek rakiplerinizden ayırmanız gerekir. Her hayvanın onları benzersiz kılan farklı özellikleri vardır.





Evcil hayvanınız için benzersiz bir ses (dil) yaratmak eğlencenin bir parçası! Altyazılar oluşturmak ve yorumlara yanıt vermek için bu sesi kullanacaksınız. Genel bir kural olarak, izleyiciler mizaha tepki verme eğilimindedir. Dört ayaklı arkadaşınızın sesini oluşturduktan sonra, tüm sosyal medya kanallarında tutarlı olduğunuzdan emin olun. 


Evcil hayvanların dijital dünyasına aşina değilseniz, Instagram'daki toparlayıcı sayfalarını bilmiyor olabilirsiniz. Özellik sayfaları, evcil hayvan Instagramcılarından gelen içeriği yeniden yayınlayan hesaplardır. Öne çıkan hesapları etiketlerseniz, fotoğrafınızı alıp takipçileri için yeniden yayınlayabilirler. Bu sayede yeni takipçiler elde edebilirsiniz.  


Pugsofinstagram belli bir türe dair paylaşımları takipçilerine aktararan bir hesap. Tabii ki, bir milyon takipçisi olan bir sosyal medya kullanıcısı paylaşımınızı yeniden yayınlamaya karar verirse, yavrunuz büyük bir ilgi görecektir. Ancak, süper popüler bir kullanıcı tarafından seçilme ihtimaliniz çok düşüktür.





Yeniden gönderilme şansınızı artırmak için daha küçük hesapları da etiketlemeyi unutmayın!


Herhangi bir sayfayı etiketlemeden önce, sayfanın çalışmalarınız için hesabınıza dönüşüm vereceğinden emin olun! Birinin size hak ettiğiniz krediyi vermeden sıkı çalışmanızı yeniden yayınlamasından (kopyalamasından) daha kötü bir şey yoktur.


İçeriğinizin çalınması konusunda endişeleriniz varsa, intihalcilerin kırpamayacağı bir yerde fotoğraflarınıza ince bir filigran koymak kolay etkili bir çözümdür. İçeriğiniz izniniz olmadan yeniden yayınlanırsa, çalışmanız için hala dönüşüm alabilirsiniz.





Evcil Hayvanınızla Sosyal Medyada Para Kazanmak


Başarılı bir sosyal medya sayfası işletmek hele ki işin içine hayvanlar giriyorsa zor ve kapsamlı bir iştir, ancak sürekli olarak kaliteli içerik yayınlarsanız alternatif bir gelir kaynağına sahip olabilirsiniz. Her türden marka, evcil hayvanların potansiyelinin farkında. 


Geleneksel dijital pazarlamaya benzer şekilde, markalar ürünlerini tanıtacak profillere büyük paralar ödemeye isteklidir. En üretken hayvanlar, Instagram promosyonları ile yüz binlerce dolar kazandı. Kim sosyal medya fenomeni olmak, günlük sıkıcı işini bırakmayı hayal etmez ki?





Birkaç bin sosyal medya takipçisi topladığınızda, markalar promosyonlar için profilinize ulaşmaya başlayacak. İlk başta bu promosyonlar, bir fotoğrafta sponsorlu bir ürüne yer vermek gibi basit teklifler olabilir. 


Muhtemelen ciddi ödemeler de alamazsınız ancak bu anlaşmayla ücretsiz bir ürün alabilir, itibarınızı artırabilir ve haliyle takipçilerinizi artırabilirsiniz. Daha fazla takipçi kazandıkça sponsorlu gönderiler için ücret almaya başlayacaksınız.


Evcil hayvan sahipliği birçok avantajla birlikte gelir. Koşulsuz sevgi, tüylü kucaklaşmalar, arkadaşlık ve karşılıksız dostluk. Akıllara sadece kedi köpek gelmesin; hamster, maymun, yılan hatta tilki bir çok seçenek mevcut.


Bugün sosyal medyada imrenilen; "pet influencer" unvanını haketmek için yeterince takipçi kazanmış tonlarca evcil hayvan var ve markalar için içerik oluşturarak on binlerce dolar kazanıyorlar. Sadece mama veya elektrikli süpürge üreticileri değil üstelik; lüks moda markaları ve otel zincirleri bu dört ayaklı yetenekler için çekler yazmaya hevesli.





Milyonlarca takipçisi olan daha büyük ölçekli etkileyiciler, sponsorlu gönderi başına yaklaşık 15.000 dolar alıyor. Bu nedenle, ne kadar çok gerçek takipçi o denli büyüme!


Yetenek yönetimi şirketi Dog Agency'nin yöneticileri "dünyanın en etkili hayvanları" ile çalışıyor. Bir nevi cast ve influencer ajansı. Bu arada aynı zamanda bir avukat olan bir pet influencer olursanız sözleşmeler konusunda da evcil sahiplerine yardımcı olabilirsiniz. 


Chloetheminifrenchie, 200 bin kişilik bir takipçi kitlesine sahip olsa da ölümü haberlerde dahi yer aldı. Böylesine popüler bir mecradan bahsediyoruz. Neden ölmüş acaba?




Bizimle İletişime Geçin!


Evcil hayvanınız için bir sosyal medya profili oluşturma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz. Pazarlama hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmaya istekli, deneyimli profesyonellerden oluşan eksiksiz bir kadromuz var!

Yorumlarınız Değerlidir