İnternet Sitesi Kurmak Sandığınız Kadar Pahalı Değil - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İnternet Sitesi Kurmak Sandığınız Kadar Pahalı Değil


Web sitesi kurmanın maliyeti nedir? Web sitesi kurmak pahalı mı? Web sitesi kurma fiyatları ne kadar? İnternet sitesi kurmak kaça mal olur? gibi tüm soruları sizler için cevaplamak daha doğrusu özetlemek isteriz.

Öncelikle bir alan adı ve hosting (barındırma) hizmeti almalıyız ki bu konuda Güzel Hosting'i tavsiye ediyorum. Yıllardır kullandığımız güvenilir bir firmadır. İkinci olarak Veridyen'i önerebilirim. Bu iki hosting firması; ister kurumsal ister kişisel bir web sitesi isteyin, işinizi fazlasıyla görecektir. Ucuz teklifler sunan merdivenaltı firmalar ile ise asla çalışmayın!

Aldığınız bu hosting ve ilişkilendirdiğiniz alan adı üzerine wordpress.org’un ücretsiz olarak sunduğu wordpress yazılımını yükleyebilirsiniz. Güzel Hosting müşteri hizmetleri ile irtibata geçerseniz sizler için ücretsiz olarak kurulumu gerçekleştireceklerdir.

Bu kurulumu elbette siz de yapabilirsiniz ancak şimdilerde CPANEL üzerinden bir iki tıklama ile otomatik olarak WordPress kurmak mümkündür. Sonrasında dilerseniz ücretsiz temalardan birini seçerek devam edebilir dilerseniz paralı temalara geçebilirsiniz.

İnternet sitesi kurmak elbette çok genel bir ifade; kurumsal bir web sitesi mi istiyorsunuz, kişisel bir blog sitesi mi yoksa haber sitesi mi? WordPress altyapısı ile her şey mümkün. Ortalama bir internet kullanıcısı dakikalar içinde web sitesini oluşturabilir. Bunun için binlerce TL para vermenize de gerek yok.

internet sitesi kurmanın maliyeti


Hosting; web sitenizin yılın 365 günü barınacağı sunuculardır. Domain yani alan adı ise web sitenizin ismidir. Bu konuda akılda kalıcı, kısa ve .com uzantılı bir domain seçmenizi tavsiye ederim. 2020 fiyatlarına göre bir alan adı ve yine bir yıllık hosting hizmetinin maliyeti 20 doları geçmez.

Açık kaynak kodlu WordPress bizim gibi hevesli insanların hiç bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan internet sitesi kurmalarına olanak sağlayan bir yazılımdır. Eklentileri ve temaları vardır. Elbette ücretli eklentiler ve temalar da mevcuttur ancak şimdilik buna ihtiyacımız yok.

Günümüzde bir çok hosting firması; alan adı ve barındırma hizmeti alan müşterilerine ücretsiz olarak WordPress kuruyor ve teslim ediyor. Elbette bu kurulumu siz de yapabilirsiniz ya da bizlerden destek alabilirsiniz seçim sizin.

Bir haber sitesi, kişisel blog sitesi ya da aklınıza gelen bir başka projeyi hayata geçirmek istiyor olabilirsiniz. İletişime geçerseniz sadece 1 gün içinde web sitenizi anahtar teslim hazır hale getiririz.
Yorumlarınız Değerlidir