Tanıtım Yazısı Satın Almak İsteyenler Dikkatle Okumalı - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Tanıtım Yazısı Satın Almak İsteyenler Dikkatle Okumalı


Kaliteli ve özgün sitelerden tanıtım yazısı satın almak son derece önemlidir. Arama motoru optimizasyonu yani SEO çalışmalarına etkisi olduğu kadar marka kimliğinizi de güçlendirir. Elbette dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır.


Bunun bir tık üstünün ve nispeten maliyetlisinin basın bülteni olduğunu söyleyebiliriz. Evet maliyetlidir ancak iyi seçildiğinde geri dönüş bakımından tanıtım yazılarından çok daha itibarlı ve etkilidir. Basın bültenlerine daha ziyade orta ölçekli işletmeler ve büyük şirketler ilgi gösterir. 




MedyaBudur web sitemizin hedeflediği kitle itibariyle; yeni girişimcileri, e-ticaret meraklılarını, instagram'da ticaret yapmak isteyenleri, internet haberciliği yapmak isteyenleri, gazete ya da dergi çıkarmak isteyenleri ve içerik yazarlığı ile para kazanmak isteyenleri hedefliyor. İletişim fakültesi öğrencilerini de atlamamak gerek.


  1. Özgün içerikleri siteleri araştırın.
  2. Akıcı ve profesyonel metinler oluşturun.
  3. Çok fazla link çıkışı yapmayın.
  4. Güvenilir siteler tanıtım yazılarınızı korur ve silmez!
  5. 10 ucuz site yerine 3 etkili siteyi tercih edin.
  6. Tanıtım yazısı vereceğiniz sitenin Alexa değerini inceleyin.
  7. Ürün ve hizmetlerinizle alakalı bir web sitesi seçin.
  8. Sitenin yaşı önemlidir. Yaşlı ve kaliteli web siteleri seçin.
  9. Aynı sunucuda bulunan sitelerden tanıtım yazısı almayın.
  10. Türkçe bir site için Türkçe bir siteden tanıtım alın.
  11. Mozrank, Moztrust, Trustrank, Alexa verilerini dikkate alın.
  12. Organik başarısını Semrush'tan analiz edebilirsiniz.


Bu anlamda eğer tanıtım yazısı satın almak istiyorsanız sektörünüzle alakalı web sitelerini listeleyerek ilk adımı atabilirsiniz. Genellikle tüm web sitelerinin MENÜ kısmında bu gibi çıtır ticaretler için yönlendirici linkler ve fiyat kırılımları bulunmaktadır. Bu noktada bu işi ticarete döküp tanıtım yazısı çöplüğüne dönen web siteleri ve bloglara karşı da temkinli olmanız gerektiğini söylememde fayda var.


Yoğun tanıtım yazısı paylaşan siteler alakalı ve alakasız bir çok siteyi ve büyük bir memnuniyetle metni kabul eder. 50-100 liraya tanıtım yazısı kabul ettikleri için sitelerinin spam damgası yiyeceğini, DA ve PA değerlerinin düşebileceğini önemsemezler. Tanıtım yazısı için uygun mecrayı seçmek istiyorsanız bu bilgilere dikkat etmelisiniz.


Zaman zaman bir web sitesinin Google Haberlere kayıtlı oluşu da son derece hayati ve olmazsa olmaz bir noktaymış gibi pazarlanmakta. Evet önemli ancak MedyaBudur'un da henüz 1-2 aylık bir web sitesi olmasına rağmen Google Haberler kaydı sorunsuz gerçekleşti. Buraya dikkat! Elbette her blog yahut web sitesi Google Haberlere kolayca kaydolamıyor.


Tanıtım yazısı çöplüğüne dönen bir çok haber sitesi (!) mevcut. Haber sitelerinde tanıtım yazısı yayınlıyoruz diye pazarlanan promosyonlara kapılmadan önce bir üst paragrafın üzerinden dikkatle geçmekde fayda var.


SadeceOn ve Bionluk gibi yerel ve Fiverr gibi yabancı platformlarda hazır tanıtım yazısı paketleri satılmakta. Bu gibi kişiler alacağı paraya bakar ve son derece proaktif davranarak sattıkları paketlerin ne kadar faydalı olacağına inandırmaya çalışır. Alakalı alakasız yüzlerce içeriğin toplandığı köpürtme bir web sitesi sizce ne kadar çekici? Ne kadar fayda sağlar?


Google News kayıtlı haber sitesinden tanıtım yazısı, kaliteli backlink, etkileyici tanıtım yazısı veya %100 yükselme garantili tanıtım yazısı gibi başlıklar - metinler görüyorsanız yüzde 99 yanlış yoldasınız demektir aman dikkat! 


Tanıtım Yazısı Nedir?


Bir ajansla veya kaliteli özgün metin oluşturabilen referanslı bir editörle anlaşır, ürün-hizmet veya kurumunuzu tanıtan etkileyici bir içerik oluşturursunuz. Bu içeriğin "tanıtım yazısı" kokmaması ve kaliteli olması son derece önemlidir. 


Henüz tanıtım yazısına boğulmamış kaliteli bir blog veya web sitesinin yöneticisiyle iletişime geçersiniz. Bu arkadaşımızın yazınızı site yayında olduğu müddetçe koruması mühimdir. Sonrasında ödeme yaparsınız ve yazınız yayına alınır. 1-2 ayda bir de yazınızı kontrol edersiniz ki kaldırmasınlar.


Bu işin en özgün yolu bile isteye bila bedel sitenizin tanıtılmasıdır. Şöyle bir örnek vereyim; MedyaBudur'a baktınız beğendiniz sitenizde, sosyal medyanızda hiç bir karşılık beklemeden paylaşırsınız - SEO ve tanıtıma etkisi bakımından paha biçilemezdir. 


Sitenin günlük, haftalık, aylık ve yıllık tekil ziyaretçi sayısı, bu ziyaretçilerin demografi bilgileri ile sitede kalma oranlarını bilmeniz gerekir. Bu verileri muhatabınızdan istemelisiniz. 


MedyaBudur'da tanıtım yazısı yayınlatmak istiyorsanız medyabudur@gmail.com adresinden bana  ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir