Dünyanın En Çok Para Kazanan Blogları - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Dünyanın En Çok Para Kazanan Blogları


Herkesin hayalidir; bir sayfiye kasabasına yerleşip fesleğen biber sulamak, bir yandan tavukları yemlerken müsaitse zamanlarda klavye tıklatmak ve para kazanmak. Şahsen benim hayalim.


İngilizce web sitelerin yayılım gücü, yabancıların yazılı-basılı kaynaklara değer vermesi ve etkileşimi sevmesi büyük avantaj! Elbette Türkiye'de de asgari ücret düzeyinde düzenli aylık geliri yakalayan arkadaşlar var lakin düzensiz bu mikro kaynaklara güvenip kimse işini gücünü bırakıp Ege'ye Akdeniz'e yerleşmiyor ya da karavanla Avrupa turuna çıkmıyor.





Benim gibi bir yandan işini yapıp vakit buldukça yazan arkadaşlar bir yana, Dünya'da tam zamanlı; maaşlı bordrolu blog yazarları mevcut. Şimdi paylaşacağım listenin günlük geliri 80 dolarlarda ki muazzam bir oran. 2021 kuru itibariyle haftada 4 bin Türk Lirasına karşılık gelen düzenli bu gelir kim bilir ne hayaller kurdururdu.. Maşallah diyelim ve devam edelim;


TYLER CRUZ alan adı ile ilerleyen bu arkadaş; internette online girişimler ve internetten nasıl pasif gelir elde edilir gibi gayet beylik konularda ilerlediği halde günlük $ 74 gelire sahip, sitemi satmak istiyorum dediğinde ise tahmini 54.000 USD civarında alıcı bulabiliyormuş. Tebrikler.


JOEL COMM ve TIMOTHY SYKES ise yine bize göre epey bira para sayılacak 100 dolar bandında günlük gelire sahip. Sitelerinin tahmini değerleri 60.000 dolar civarında.


Mashable.com'u duymuşsunuzdur. Bence klasman dışında ancak bu arkadaşın da rakamlarını paylaşalım. Sitenin tahmini değeri 12 milyon dolar civarında ve günlük geliri 20 bin doları zorluyor. Liste epey uzun ancak MASHABLE ve LIFE HACKER gibi kalburüstü siteler bir yana, çoğu günlük bin dolara para demiyor. 


Listenin ilk sırasını merak edenleri bekletmeyelim. 2005 yılında bir internet gazetesi olarak yayın hayatına başlayan HUFPOST 35.000 doların üzerindeki günlük geliri ve 22 milyon dolarlık değeriyle zirveyi epeyce süre kaptırmayacak gibi gözüküyor.


Şimdi bu siteler neler yapıyor bir inceleyelim!


  • Son derece sade bir tasarıma sahip bu siteler İngilizce yayın yapıyor. Kapsamlı içerikleri bir o kadar da eğlenceli.
  • Mikro gelir, pasif gelir üzerine yoğunlaşanlar farklı veriler sunuyor, re-write (bul-değiştir) içeriklere sahip değiller.
  • Ticari önerilerini video içeriklerle destekliyorlar.
  • İçerikleri gözü yormayan liste halinde paylaşıyorlar.
  • Pazarlama blog'ları, yaşam koçları da bir o kadar revaçta. Tabi okumayı seven toplumlar bunlar.
  • Blogların neredeyse tamamında; online iş fikirleri, blogger olmak, niş site açmak ve evden çalışarak para kazanmak başlıkları dikkatle analiz edilmiş.
  • Yiyecek içecek blog'ları da var ancak bu ticari işletmeler kadar yaygın değil.

Özetle; internetten para kazanma ve pasif gelir elde etme durumları popülerliğini koruyor. Para herkesin ihtiyacı olunca bu tip kaygılara derman olan web sitelerinin öne çıkmasını anlayışla karşılamak gerekiyor. Bizde ise haber sitelerinin neredeyse her sonuçta ilk sırada yer alması yüzünden blog siteleri hayatın sırrını da verse üst sıralarda yer alamayacak ne yazık ki.

Geri kalmış ülke olmanın sonuçları bunlar.

Mutlaka unuttuğumuz atladığımız verile ve web siteleri vardır. Değerli yorumlarınızı, görüş ve düşüncelerinizi bekliyoruz.

2 yorum

  1. bir gün bizlerde oralarda olabiliriz ortak yolumuz açık olsun :)) Makale için teşekkürler insanı ister istemez teşvike sürüklüyor. Kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat sağolasın. Zor tabi ve neredeyse imkansıza yakın ama üçte biri bile olsa Türkiye şartlarında çok çok iyi bir para.

      Sil