2021'de İnternetten Para Kazanmak İmkansız Değil - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

2021'de İnternetten Para Kazanmak İmkansız Değil


Evde internetten para kazanmak, özellikle salgın nedeniyle evde olduğumuz şu günlerde herkesin hayali. Oturup bir iki saat zaman ayıracağız ve hop paralar ay sonunda hesapta! Yorulmak yok, sabah erken kalkıp otobüslerle servislerle işe gitmek yok stres yok...




Sizi temin ediyorum ki bu konuyu benim kadar araştıran, klişelere çakılıp kalmayan 10 kişi vardır yoktur koca memlekette... Çoğunu da denedim deniyorum. Hiç eveleyip gevelemeden lafı dolaştırmadan net bilgiler paylaşacağım. Online para kazanma mevzuunu başlıklar halinde özetleyeceğim hadi hayırlısı.


Anket Doldurarak Para Kazanmak


Ysense anket platformunun yerli yabancı benzerleri çokça olsa da anket doldurarak para kazanmak sanılanın aksine şehir efsanesi değil. Bundan yaklaşık bir yıl kadar öncesine denk gelir Ysense ile tanışmam. Elbette kazancım mikro gelir düzeyinde ancak ayda 50 dolar da yabana atılacak kötü bir para değil.




Yani her ay demeyelim de, 45 gün civarında elime 50 dolar geçiyor. Onu da Yapı Kredi'de TL hesabıma aktarıyorum. Günlük kurla düzenli olarak 350 TL civarı kazanmak keyifli oluyor. Eğer siz de anket doldurarak para kazanmanın detaylarını merak ediyorsanız Ysense'e abone olabilir ve Türkçe forum sitesi üzerinden sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.


Yetenekleriniz Varsa Bionluk Üzerinden Pazarlayın


Logo yaptırmak için ajanslara, markalı tasarımcılara ayıracak dev bütçeleriniz olmayabilir ya da basit bir iki eğitim almak istiyorsunuzdur veya ufak bir işletmeye sahipsinizdir ve acil olarak bir web sitesine ihtiyacınız vardır. 




Özetle kabiliyetlerinize paha biçip bunları alıcılarla buluşturabilirsiniz, arada da Bionluk (Yetenekli Freelancer Platformu) cüzi bir komisyon alıyor bunu ta atlamamak lazım. Fiverr bunun ecnebiler için olanı. Eğer İngilizce biliyorsanız geniş bir coğrafyaya hitap edeceksiniz demektir. 


Yine bir vakitler acil olarak Urduca, Farsça ve Çince çevirilere ihtiyacımızın olduğu bir dönemde Fiverr'dan birilerini bulup işi vermişliğimiz vardı. Öyle anket işi gibi 50-100 dolar değil yüzlerce dolarlık çeviri ödemesi yapmıştık. Bence kesin sizlerin de pazarlayabilecek kabiliyetleri vardır üzerine düşün derim.




Bonus: "Durumu fırsata çevirip, bu platformlarda yer alan hizmetleri kendi hizmetinizmiş gibi forum sitelerinde satışa sunabilir bir dijital ajans olarak kendinizi konumlandırabilirsiniz."


Makale Yazarak Para Kazanmak


Yüzlerce haber sitesi ve blog, kaliteli içerik ve bunu oluşturabilecek güvenilir kişiler arıyor. Uzmanlığınızı konuşturabileceğiniz teknik yazılar yazabilir, çeviri ve redaksiyon yapabilirsiniz. Yine bir örnekle ilerleyeyim; Aralık 2020 itibariyle 300 kelimelik 60 Türkçe yazıyı İngilizce'ye çeviren bir çalışanımız bizden tam 2.400 TL aldı.

 



Hak tüm paranın cebinizde kalmasını istiyorsanız aracıları aradan çıkarmanız gerekir. Bionluk, Fiverr, Upwork ve benzeri platformlar alıcı ve satıcıyı buluşturduklarından haliyle komisyon almaktadır.


YouTube'dan Para Kazanmak


Günümüzde çoğumuzun sahip olduğu sabit internet bağlantısı ve kaliteli akıllı cihazlar ile Youtube'dan para kazanmak mümkün. Beyaz eşyaları tamir eden bir usta, güzel yemekler yapan bir ev hanımı, yeni yeni piyano çalmaya başlayan bir genç veya sadece fıkra anlatmayı seven yaşlı bir amca basit bir iki abonelik adımıyla sayfalarını oluşturabilir. Elbette kısa sürede para kazanmayı beklemeniz hayalcilik olacağından bir müddet içerik üretmeye odaklanmanız gerekecektir.


İnstagram'dan Para Kazanmak


Zor bir mecra ancak burada da para kazanmak imkansız değil. El emeği ürünleriniz varsa fotoğraflayıp satabileceğiniz gibi bunları üreten ancak dijital Dünya ile arası iyi olmayan yakınlarınıza da yardımcı olabilirsiniz. Bir üstteki Youtube'da ve Instagram özelinde ifade edeyim, parayla takipçi almayın ve lütfen organik yollardan şaşmayın.




Yarışma Programlarına Katılın


Bilgi ve birikiminize güveniyorsanız yarışma programlarına katılabilirsiniz. Evet bir internetten para kazanma yazısına pek uygun değil ve konudan biraz saptık ancak biraz önce arka arkaya 4-5 soruyu jokersiz bilince bir gaza da gelmedim değil. Koşup unutmadan yazıya ekleyeyim dedim. Bu arada vakti bol emekliler ve gençler dizilerde figüran olabilir ki bu yol için tek yapmanız gereken bir ajansa online kayıt olmak olacak.




Blog Yazarak Para Kazanmak


Ortalama trafiğe sahip bir web sitesine sahipseniz; satış ortaklığı yapabilir, sponsorlu içerik yayınlayabilir, reklam alanları satabilir, Google ADS ile ilerleyebilir veya tanıtım yazıları paylaşabilirsiniz. Mikro gelir yöntemleri arasında üst sıralarda yer alan blog yazarlığı konusunda deneyimli arkadaşlarım bu işten dengesiz paralar kazandıklarını ifade ediyorlar şöyle ki;


Yaratıcı olup kaliteli içerikler üretmek, etkileşimi sürdürmek ve gündemi takip etmek zorundasınız ki dalgalanmalar bu alanda çok fazla. Ziyaretçi sayıları veya Google ADS gelirleri değişkenlik gösterebiliyor. Yine de aylık 100 dolar civarında kazanca sahip bir iki arkadaşım mevcut. Bu arada 100 doları küçümsemeyelim 700 TL gayet iyi para.





AirBNB ile Ev veya Odanızı Kiralayabilirsiniz


Ben şahsen evimde gezen kıllı bıyıklı birini istemem ama benim için sorun değil evimde oda çok gelsin çöksün derseniz oturduğunuz yerden mis gibi para kazanabilirsiniz. Kısa vadede güzel paralar kazanabilirsiniz. 


Henüz olumlu yorum almadığınız daha doğrusu yeni bir üye olduğunuz için ilk müşterinizi yakalamakta zorlanabilirsiniz ama konuklarınıza iyi davranır ve onları memnun ederseniz, zamanla gelecek olumlu yorumlar ile müşteri bulmanızı kolaylaşacaktır.




Sosyal Medya Şablonları Oluşturabilirsiniz


10'arlı paketler halinde hazırlayıp müşterilerinize ilettiğiniz sosyal medya şablonları ile online para kazanma mümkün. Misal; bir tatlıcı işi başından aşkın ama sosyal medyada da var olmak istiyor. Alırsınız logosunu ve varsa diğer detayları, güzelce tasarlarsınız ve iletirsiniz. Tek yapması gereken ilgili story, video veya hikayeyi paylaşmak olacaktır. 





Borsa İlk Göz Ağrımız


Jantsa hisse senedi (JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.) ile bir kaç ay önce 20 bin TL'lik sanal bir portföy oluşturmuştum Yapı Kredi'de, elbette tamamen deneme amaçlıydı. Sıkı durun şimdi bu kağıt 50 küsur bin TL'ye ulaşmış durumda ve 2 bin TL'lere kadar yükseleceği konuşuluyor. 


Paylaştığım link üzerinden gün ve ay bazından nereden nereye geldiğini görebilirsiniz. Bitcoin ve Forex'te kaybedeceğinize borsa üzerinden güvenilir kağıtlara yatırım yapın derim. Risk düzeyi yüksek olsa da yukarda saydığım tüm başlıklardan daha karlı bir enstrüman. 




Satış Ortaklığı Yapabilirsiniz


Yine trafikli bir Facebook sayfanız, web siteniz varsa komisyon üzerinden win-win çalışabilirsiniz. Bu cümleyi yazıda çok sık kurdum ancak yine bir vakitler, adına aşk parfümü denen bir "şeyi" blog sitemde sadece bir banner üzerinden tanıtmıştım. 





Bir kaç kişi, kadınların parfümle kokuyla kendilerine aşık olabileceğine inanmış olacak ki web sitem üzerinden bu ürünü almıştı. Benim komisyonu da sağolsunlar IBAN'a göndermişlerdi. Satış ortaklığı ile para kazanmanın mantığını anladığınızı düşünüyorum.


Stok Fotoğraf Satarak Para Kazanmak


120 fotoğraflık bir portfolyo ile aylık ortalama 30 dolar civarında kazanabilirsiniz. Shutterstock, Gettyimages, PhotoDune, Alamy, 123rf ve Fotolia sermayesiz nasıl para kazanılır sorusuna cevaplar bulabileceğiniz, telif sorunu yaşamak istemeyen kişilere görsel satabileceğiniz popüler siteler.





Metin Yazarlığı Yaparak Para Kazanmak


Evden para kazanma için sıradaki önerimiz olan metin yazarlığı özellikle de yazmayı sevenler için harika bir seçenektir. Ürün ve hizmet pazarlanması, sosyal medya, haber siteleri, kurumsal firmaların blog'ları, kişisel web siteleri özetle sanal dünyadaki her mecra rakiplerinin arasından sıyrılabileceği kaliteli içeriklere ihtiyaç duyar.





Metin yazarlığını merak ediyorsanız Udemy ve Skillshare üzerindeki kursları inceleyebilirsiniz, dil yeterliliği konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Çekici geldiyse Constant Content veya iWriter gibi yazarlık odaklı iş platformlarına katılmanızı öneririm.





Domain Alıp Satarak Para Kazanmak


COM uzantılı projelik bir alan adını 45-50 TL'ye satın alıp sonrasında yüksek karla satmak mümkün. Düşen yani uzatılmayan bir alan adını da aynı şekilde yakalamak mümkündür. Herhangi bir teknik bilgi gerekmez, çamaşır makinesini kendiniz çalıştırabiliyor, TV kumandanızın pilini değiştirebiliyor veya Instagramda foto paylaşabiliyorsanız emin olun saydığım tüm bu işleri rahatça yapabilirsiniz.


Backlink Satışı Yaparak Para Kazanabilirsiniz


Blog (web) siteniz ne kadar fazla trafiğe sahip olur, görünürlüğü ne kadar güçlü olursa link satışı imkanınız da o denli artar. Günlük 2K trafiğe sahip bir web sitesinin konumuyla alakalı web siteleri ile bağlantı alışverişi yapması mümkündür. 





Karantinada evden para kazanma yollarından en çok tercih olanları toparlamaya çalıştık. Çoğu senaryoda uyurken para kazanmak bile mümkün. Umarım beğenir, aşağıdaki linkleri inceler ve yorumlarınızı paylaşırsınız. Mutlaka unuttuklarımız olacaktır.


Yorumlarınız Değerlidir