En Çok Ziyaret Edilen Alternatif Haber Siteleri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

En Çok Ziyaret Edilen Alternatif Haber Siteleri


Tarafsız bir haber sitesi veya gazete bulma konusunda kişileri memnun etmek etmek mümkün olmasa da sağ ve sol grupları ayrı ayrı yazarsam ortak bir noktada buluşabileceğimiz kanaatindeyim. Elbette bu yazının kaleme alındığı tarihten sonra görüşlerinde ve çizgilerinde değişiklik olabilir bu hususu da belirtmek isterim.





Öncelikle Yeniçağ, Sözcü (kısmen diyelim) sağ kesimin rağbet gösterdiği ciddi tirajlı gazeteler. Elbette dijital dünyada da varlar. Oda TV, Sol Portal, Cumhuriyet, T24, Birgün, Evrensel, Diken, Medyascope, Sendika.org, Dokuz8Haber, ABC Gazetesi, Artı Gerçek ve Vaziyet ise sol ve sosyalist çizgide ilerleyen yayıncılar.


Yabancı kaynak soran arkadaşlarımız; BBC Türkçe, Sputnik, Deutsche Welle Türkçe'yi de deneyebilir tercih sizin. Bu yayıncılara ek olarak bağımsız gazetecilerin Twitter adreslerini de takip etmenin kısmen (!) faydalı olabileceğine inanıyorum.


Sağcıdır solcudur militandır demeden en çok ziyaret edilen alternatif haber sitelerini listelemeye gayret ettim. Girişte de belirttiğim gibi konjonktür eğilip bükülebilen bir kavram ki bunun en net örneği Aydınlık grubu. Bir vakitler en sert muhalefeti yapan Perinçek ve yol arkadaşları şimdilerde Hürriyet'ten Sabah'tan farksız bir çizgiye oturdu.

Yorumlarınız Değerlidir