Ücretsiz Haber Sitesi Kurmak İsteyenler için Öneriler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Ücretsiz Haber Sitesi Kurmak İsteyenler için Öneriler


Ücretsiz haber sitesi kurmak, haber sitesi açmak istiyorum diyen habercilik sevdalılarının sanal ortamda en çok araştırdığı konuların başında geliyor. Haber sitesi kurmak ne yazık ki yüksek maliyetlerle karşılaşabileceğiniz bir dijital yatırım; alan adı, barındırma hizmetleri, IT çözümleri, reklam yayılımları, sosyal medya projeleri, çalışan giderleri, ajans abonelikleri, hukuki destekler üzerine yoğunlaşmanız gereken hacimli başlıklar. 

Haber sitesi kurmak yasal mı, magazin sitesi kurmak, haber sitesi ne kadar kazandırır, internet sitesi kurmak, haber sitesi kurarak para kazanmak, haber sitesi fiyatları ve haber sitesinde olması gerekenler başlıklı arama sorgularının; özellikle son yıllarda sıkça yapıldığına tanık oluyoruz.

Elbette hiç para harcamadan sıfır maliyetle de bedava haber sitesi açmak mümkün. Bu paylaşımımızda ücretsiz haber sitesi nasıl kurulur? sorusunu detaylandırmaya çalışacağım.

haber sitesi kurmak


Açmayı düşündüğünüz sitenin kapsamını ve çatısını belirlemelisiniz. Yerel veya bölgesel bir web sitesi kurabilir; spor, siyaset, memurlar, emekliler vb dar alanlara yoğunlaşabilirsiniz. Böylece az haberciyle ortalama bir haber sitesi oluşturmak ve sıkılmadan ilerleyip yayılmak mümkün olabilir.

Ücretsiz haber sitesi açmak isteyenler için en ideal platform bir Google'nın devasa altyapısından güç alan Blogger olacaktır. Alan adınız ile ilişkilendirdiğiniz ve sadece domain ücreti ödediğiniz bir yol haritası ile start alabilirsiniz. Gmail hesabı sahibi olmanız yeterli olacaktır. Neredeyse sıfır maliyetle bir haber sitesine sahip olabilirsiniz. Görsellik, akılda kalıcı bir alan adı, haber ekibi, seo çalışmaları ve elbette devamlılık önemlidir.

Blogger küçümsenecek bir platform değildir. En kaliteli hosting firmalarında dahi kesintiler ve zararlı ataklar yaşabiliyorken, zamanla yüksek paketlere geçmeniz istenebiliyorken, hesap bilgilerinizi güvende tuttuğunuz müddetçe blog siteniz sonsuza kadar yaşar ve trafik alır. Binlerce ziyaret alan, özgün, internetten para kazanan, muazzam yayılıma sahip onlarca yerli blog sitesi mevcut. Özetle; ücretsiz SSL ile start alır ve her yıl barındırma ücreti ödemek zorunda kalmazsınız. 

Olumsuz söylemlerin moralinizi bozmasına izin vermeyin. İçerik kalitenizi ve özgünlüğünüzü koruyabiliyor, devamlılığı sağlayabiliyorsanız her mecrada ses getirirsiniz. Blogger alt yapısına sadık olup günlük binlerce ziyaretçiye hitap eden, epey ciddi reklam gelirleri elde eden siteler mevcut.

Özgün İçerikler Bulun ve Haber Sitenizi Güncelleyin!

Ajans abonelikleri; arkanızda bir yatırımcı yoksa yüksek bedellere mal olabilen can sıkıcı ancak bu işin de bir gerçeği olan mali süreçlerdir. Abone olsanız, "al-yayınla" ile ilerlediğiniz müddetçe yığınların güçlü rakiplerin arasından sıyrılmanız pastada yer kapmanız samimi olmam gerekirse imkansızdır! Gündemi takip ederek kendi özgün haber kaynaklarını bulabilir, röportajlar yapabilir, içerikleri özgünleştirebilir, kaliteli video ve imajlar ile trafik elde edebilirsiniz.

Pixabay, Unsplash, Pexels vb. ücretsiz stok fotoğraf platformlarını elbette kullanabilirsiniz ancak haberle alakalı kaliteli bir görsel bulabilmek bazen haberi yazıp kurgulamaktan daha zor olabiliyor.

Konu hakkında detaylı soru, görüş ve önerileriniz için WhatsApp hattımız ve iletişim sayfamız üzerinden bize ulaşabilir, profesyonel destek alabilirsiniz.
Yorumlarınız Değerlidir