Tarsus Kazısı ve İlk Kez Duyacağınız Gerçekler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Tarsus Kazısı ve İlk Kez Duyacağınız Gerçekler


Tarsus kazısı, 2016'da başlayan ve epey ses getiren bir hadise. Bir polis memurunun ölümü sonrasında başlayıp arkeolojik çalışma süsü verilse de işin içinde bir cinayet, devlet işleri ve Vatikan'a uzanan bir sırlar ağına sahip. Son gelişmeler ve güncel gelişmeler eşliğinde bir toparlama yapmak isterim.


Tüm Türkiye'yi merak içinde bırakan hadise, Mersin'in Tarsus ilçesinde gerçekleşiyor. Milletvekilleri dahi kazı alanına sokulmuyor, evler brandalarla ve sivil polislerle çevriliyor ve hummalı bir kazı başlıyor. 


Kayıp İncil, devasa boyutlarda altın, yer altı şehri, çok daha önemli buluntular ve işte aklınıza zihinlere ne gelirse. O günde bu yana üzerinde epey konuşulsa da resmi bir açıklama gelmediği için bir tam nokta atışı "budur" yapamıyoruz.


Üzerinden seneler geçmesine rağmen "bir kaç testi, biraz da önemsiz buluntu" haricinde bir şey çıkmadı "resmi" açıklaması haricinde bir şey çıkmadığı dile getirildi. E madem o kadar önemsiz işe üniversiteyi resmi kurumları katmadan neden gizli saklı ve keskin nişancılarla bir kazı yaptınız. 


Siz biz hadi neyse, normal insanlarız bizi içeriye sokmuyorlar ancak CHP Milletvekilleri de üstelik 5 kez girmek istedi onları hangi gerekçeyle kazı alanına almadınız ve engellediniz?


Bu arada kazı alanından da bahsetmek gerekir. Kazı alanı köpek bağlasanız durmaz bir kaç metruk virane evin içinde ve bahçesinde başlayan ve dibi kimbilir nerelere giden bir alan. 4-5 evin bahçesinde 100-150 metrekarelik bir alanda başlıyor.


Gizemler, sırlar, bir başka boyut, dinler tarihini baştan yazacak gelişmeler işte akla ne gelirse girişte dediğim gibi. Tabi bu kadar derinlikli kazılar yapılan alanda çökmeler göçükler de meydana geliyor.


Komplo teorisyenlerine göre 24 saat özel harekat polislerinin koruduğu alanda bulunan İncil Vatikan'a gönderildi. Kral Mezarı bulundu diyenler de var.


Roma İmparatoru Dakyanus dönemine ait 3 katlı bir şehir bulundu diyenler de mevcut. Bu arkadaşlar su çıkacak kadar neden derinlere inildi diye de sormakta.





Nükleer koruyucu elbiseler giyen kişilerin gezdiği bir alanda neler bulunabileceğini veya nelerde korunduklarını hayal gücünüze bırakıyoruz. Sizce neler bulundu?


Şahsi fikrimi sorarsanız para pul ve değerli buluntular haricinde çok daha önemli, Hristiyanlık başta olmak üzere dinler tarihini yeniden yazacak kıymette paha biçilmez vesikalar ele geçirildi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti altın madenleriyle onlarca ton altını zaten çıkarıyor. İş bu kadar basit değil.


Bu yazımızda; Tarsus gizemli kazı nerede?, Tarsus olayı nedir?, Tarsus kazısı kaç gün sürdü?, Mithat Erdal Kimdir? ve Tarsus kazısı gerçeği başlıklarına değindik. Umarım beğenir ve değerli yorumlarınızla yazımızın gelişmesine katkıda bulunursunuz.

Yorumlarınız Değerlidir