Haber Sitesi İsim Önerileri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Haber Sitesi İsim Önerileri


İlginç haber sitesi isimleri ararken saçmalamamak ve akla ilk gelen alan adını hop diye almamak ilk kural olabilir. 


Elbette alan adınıza güveniyor olabilirsiniz, içinize sinmiş ve sempatik gelmiş olabilir ancak son karar noktasında alanında uzman ve referanslı bir SEO uzmanına danışmak, rakip analizi yapmak ve son karar için hiç değilse bir kaç hafta beklemek isabetli olacaktır. Bu yazımızda sizlere haber sitesi isim önerileri sunacağız. 


haber sitesi isim önerileri


En iyi haber sitesi ismi COM uzantısıyla dikkat çeker, kısa ve akılca kalıcıdır, alelacele alınmamıştır ve herhangi bir yasak spam & ceza durumu yoktur. Çoğu zaman bir alan adını alırken domain'in olası geçmişini incelemek aklımıza gelmiyor. Bu konuyu da atlamamanızı öneririm. Elbette alan adı seçimi konusunda pek çok mühim kriter mevcuttur. Şu ve yine şu yazımızda sizlerle paylaşmıştık.


Günümüzde neredeyse ilk akla gelen internet macerası haber sitesi kurmak oluyor. Hele bir de bir kaç arkadaş bir araya geldiyseniz ve bir de yatırımcı bulduysanız değmeyin keyfinize. Bu harala gürele içinde mühim bir çok başlık gözden kaçıyor, ne yazık ki üzerinde durulmuyor. 


Yaratıcı haber sitesi isimleri bulabilmek elbette önemli ancak iş sadece bununla bitmiyor ki. Bir çok ana başlık, alt başlık, işin hukuki boyutları vs mevcut. Özetle mevzuata uygun, belli bir plan program dahilinde ilerlemelisiniz.


Bu arada biz de iletişim fakültesinde öğrenciyken böyle 3-5 arkadaş bir araya gelip sözler vermiş ve yol haritamızı belirlemiştik ancak Timur'ın Filleri misali herkesin sözler verdiği o geceden sonra herhangi bir adım atamadık. Her iş kolunda yola çıkacağınız insanları iyi belirlemeniz gerekiyor. Emeklerim de boşa gitmişti...


haber siteleri için isim bulmak


Haber sitesi örnek isimleri


Bazı son ekler imdadınıza koşabilir. Sesi, Haber, Haberi, Objektif, Haberci, Habercisi, Habercileri, Muhalif, Gazete, Gazeteci, Medya, Havadis, Posta, Siyasi, Fikir, Mesaj, Jurnal, Pusula, Ajans, Mozaik, Tempo, Defter, Parola, Muhalefet ve Fikir benzeri ek ve takılar yaratıcılığı tetikleyebilecek başlıklardan. Tabi bunların başına ekleme çıkarma yapmak mümkündür. Yukarıda bahsettiğimiz COM uzantısıyla bir alan adı yakalamanın zor olabileceği senaryolarda NET uzantısını atlamamanızı öneririm. 


haber sitesine isim önerileri


Elbette sağlık haberleri, spor haberleri, teknoloji haberleri veya farklı NİŞ alanlar için değişik haber sitesi isimleri bulmak, alanı ilgili cemiyete ve cemaate göre daraltıp genişletmek mümkündür. Yerel haber sitesi kurmayı planlıyorsanız ve ofisiniz, Erzurum'da olacaksa Erzurum'u da hatırlatıp kapsayan bir isim düşünülebilir misal haber25 ya da bulunduğunuz ilin plakasına göre farklı alternatifler.


haber siteleri için ilginç isimleri


Biliyorum bir plaka ile ilerlemek çok beylik bir yol ancak zihinleri tetikleyebilmesi için de akla gelen her fikri ve öneriyi saçmaydı değildi demeden bir kenara not etmemiz gerekiyor.


Eğer markalaşma yoluna gidecekseniz ve sosyal medya dahil her alanda bir isim bütünlüğünüz olsun istiyorsanız seçeceğiniz alan adı konusunda kriterleri biraz daha artırın. Zaman zaman eski ve yenilenmeyen alan adlarının da satıldığı doğru tabirle düştüğü zamanlar olabiliyor. 


Bu konuda da SEO uzmanınızla birlikte ilerleyin ve son satın alma adımı birlikte tamamlayın derim. Eski indekslenmiş sayfaları temizlemek gerekebilir ve bu da epey bir mesai alacaktır ya da sitenin Google ADS kısmında bir cezası olabilir.


Jenerik alan adı bulmak ki buna haber.com ya da haberler.com örnek verilebilir, imkansıza yakındır. Dediğim gibi piyasada o kadar fazla haber sitesi var ki artık NET uzantıları dahi neredeyse yetmez hale geldi. Bu noktada hosting yani barındırma hizmeti alacağınız yerin de önemi büyük olacak zira alan adı ve hosting birbirleriyle kardeş kavramlar. 


haber sitesi isimleri öneriler


Hosting (barındırma) hizmeti seçeceğiniz firmanın alanında uzman, merdivenaltı olmayan ve referanslı bir yer olmasına dikkat edin, NATRO ve TURHOST'la ile kesinlikle çalışmayın. 


Bu iki firma herhangi bir soruna cevap bulabilme konusunda oldukça zayıf ve açılan bildirimlere de geç cevap veriyorlar. Şahsen fiyat ve performans bakımından Güzel.NET firmasını öneririm.


Trafikli bir web sitesine sahipseniz veya trafik alacağınızdan yüzde 100 eminseniz paylaşımlı hosting'den uzak durun, statik IP ile ilerleyin ve alan adınızı en az 5 yıllık olarak tescil ettirin. Markalaşma yoluna gidecekseniz patent vs işleri de işin içine girecek ki başlı başına ayrı bir makale konusu.


Eğer giriş seviyesi bir kullanıcı iseniz ve WordPress arayüzü hakkında az çok bir bilginiz varsa tercihiniz WP'in kişiselleştirilmiş haber temaları olabilir. Bu sayede özel tasarımlara binlerce TL vermemiş olursunuz. 


Profesyonel içerik ve editörlük hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için medyabudur@gmail.com ve 0532 591 57 71 üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.


Haber sitesi isim önerileri başlıklı bu yazımızda sizlere; haber sitesi isim önerileri, internet haber sitesi isimleri, haber sitesi örnek isimleri ve en iyi haber sitesi ismi başlıklarıyla alakalı orta seviye bilgiler paylaştık. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir