Piyasadaki En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Piyasadaki En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi?


En iyi su arıtma cihazı, su fiyatlarının kıyasıya yükseldiği şimdilerde epey revaça bir web araması ve bununla ilgili de bir şeyler karalamak da şart oldu.


Öncelikle en iyi su arıtma cihazı hangisi diye heyecanlanan bünyelere bunun bir de filtresi var, bakımı var bilgi notunu sunmak isterim zira bu da zamanla değişmesi gereken pahalı bir parça olabiliyor.


Bu arada çok fazla atık su ürettiğini görmekteyiz yani bir miktar su filtre edilirken direkt gidere veriliyor. Yani musluktan 1 litre su geçtiyse direk bir litresini de filtreleyip size sunmuyor. Atıyorum 1 litrenin yarısını süzüyor diye düşünebiliriz. Kalanı da boşa akıyor.





Elbette; aldığınız modele ve markaya göre bu değerler değişebilir lakin bunun da altı kalın kalın çizilmesi gereken bir not olduğuna inanıyorum. Devam edelim.


Bazı firmalar kiralama yoluyla çalışırken bazıları direk bu cihazları satmakta. Su arıtma cihazları tezgah altı ve üstü olmak üzere iki farklı kategoride değerlendirilebilir.


Su Arıtma Cihazı Alırken Sorulması Gereken Sorular


  • Cihaz kaç aşamalı olmalı?
  • NSF belgesini sorgulayabilsek de adreste olmayan firmaların cihazları alınır mı?
  • En kaliteli membran ve filtreleri nasıl öğrenebilir ve bunları nerden satın alabiliriz?
  • Suyun pH derecesi kaç olmalı? TDS ölçümü yeterli mi? 
  • TDS ölçümü için cihaz ve ekipman tavsiyeniz ne olur?
  • Su arıtma cihazı için ne kadarlık bir bütçe ayırmalıyım?


Su Arıtma Cihazı Çeşitleri


Tezgah altı su arıtma cihazları tezgahın üstünde yer kaplamaz ve haliyle de görüntü kirliliği yaratmaz.


Tezgah üstü su arıtma cihazları tasarıma odaklı üretilirler ve tıpkı bir su sebiline benzerler. Fakat boyutları standart bir su sebiline göre küçüktür. Bu yüzden tezgah üzerinde olmasına aldanmayın çok yer kaplamaz ve görüntü kirliliği yaratmaz.





Su Arıtma Cihazı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?


Evvela güvenilir üretici ve satıcılarla ilerleyin ve tel maşa markalara yönelmeyin. Kalite standardı sertifikalarına sahip olmasına ek olarak satış sonrasında destek olup olmadıklarını öğrenin, satın almadan önce müşteri geri dönüşlerini ve yorumlarını inceleyin.


Kazanı plastik ve membranları kalitesiz olmayacak ve atık suyu fazla çıkarmayacak. Bazı cihazlar 1 bardağa 5 bardak ölçüsünde atık su çıkarabiliyor. Keza yüksek katta oturuluyorsa pompasız da olmayacak. Bir de filtreleri zamanında değiştiremezseniz cihaz hiç bir işe yaramaz.


En İyi Su Arıtma Cihazları Listesi


Şebeke suyu her ne kadar övülse de yaşlılar ve çocuklar için içilemez hale gelebilen sular ve hazır su fiyatlarının da günden güne artması, çoğumuzu su arıtma cihazları kullanmaya teşvik etmekte. 

Piyasadaki sayılarının sınırsıza yakın olması seçim yapmayı zorlaştırabiliyor. Biz de sizler için piyasadaki en iyi su arıtma cihazlarından oluşan bir liste yaptık… Bu arada fiyatların Nisan 2022 fiyatları olduğunu belirtelim:

En iyi su arıtma cihazları 2022:


  • Spring Water 11 Aşamalı Evsel Su Arıtma Cihazı - 2.400 TL
  • İhlas Cebilon Aura Silver Su Arıtma Cihazı - 1.699 TL
  • Lifetech LT-2A Su Arıtma Cihazı - 1.557 TL
  • Lifetech 7 Aşamalı Alkali - Detox Su Arıtma Cihazı - 1.233 TL
  • Evora 13 Aşamalı 10 Lt. Pompasız Su Arıtma Cihazı - 688 TL

Günlük kura göre en iyi su arıtma cihazları markaları ve fiyatları değişebileceği için makaleyi bir başlangıç noktası olarak kabul etmek iyi olabilir.

Su Arıtma Cihazları için Eleştiriler:


Bazı arkadaşlar; su midemi bulandırdı, şişlinlik yaptı gibi şikayetlerini dile getirmiş. Tabi çat diye alıp kurmadan evvel bunu bir test edip en azından bir çay çorba ile denemekte fayda var.

Bu arada cihazla da alakalı olabilir bilemiyorum lakin tadı çeşme suyundan çok da farklı gelmemişti. Yani "budur.." diyebileceğim bir lezzet alamadım.

Bir de bu cihazların filtresi kendisi vs o kadar pahalılandı ki firmalar bunu satmak yerine kiralama ile vermeye başladılar. Bunu da kesinlikle atlamamak gerek.




Şirketlere bir kere telefonunuzu kaptırırsanız yok filtresini değiştirelim, yok üst modelini verelim bakım yapalım diye kafanızı şişirebiliyorlar.

Bu arada; doktorların tavsiye ettiği su arıtma cihazı da bir pazarlama taktiği olabileceğinden bu gibi yaklaşımlara da temkinli yaklaşmakta yarar var.

Su Arıtma Cihazı Alınmalı mıdır?


Ofisinizde veya evinizde olağanüstü kireç vs etkisi yoksa, içinde de anormal şeyler bulunmuyorsa ve suyun tadı da kötü değilse su arıtma cihazı alınması bütçenize kalmış bir iş. Girişte de belirttiğim gibi arıtma alıp ekstra atık suya ve kabarmış bir faturaya gerek var mı tercih sizin.

Piyasada 10-11 aşamalı arıtmalar da var 5 aşamalı olan da ve bu bir pazarlama stratejisi. 5 aşamalı olan her türlü işinizi göreceği için problem yaşamadığınız müddetçe bunlarla ilerleyebilirsiniz.

Sonuç Olarak:


Suyunuzun tadını beğenmeseniz bile şunu belirtelim; şebeke suları (mız) Dünya Sağlık Örgütü ve Unesco gibi kurumların yönetmelik ve standartlarına uygundur. 

Eski binalarda PVC veya galvanize olmayan borularda oluşabilecek kireç ve paslanmalar sularımızın tadını bozmakta. Bu noktada önerim, cihazlara heveslenmeden evvel suyunuzu bir laboratuvarda analiz ettirmeniz.




Yine; evde veya ofiste kaç kişiyiz, ne kadar su tüketiyoruz bunun maliyeti bize ne oluyor gibi yıllık tablolar da su arıtma cihazı almalı mıyım sorunuza cevap verebilir. 

Bu arada uzmanlar çok iyi temizlenmediğinden damacana önermiyor ayrıca damacana plastiği suya karışabiliyor. Tek yaşıyorsanız plastik şişeleri tercih edebilirsiniz.

Bu yazımda; en iyi su arıtma cihazları hangileri ve en iyi su arıtma cihazları hangisi sorularına cevaplar bulmaya, su arıtma cihazı alınır mı sorgulaması yapmaya çalıştım. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.
Yorumlarınız Değerlidir