Serbest Çalışanlar için Para Transfer Araçları - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Serbest Çalışanlar için Para Transfer Araçları


Serbest çalışanlar, işin son aşaması olan ödeme kısmına geldiğinde PayPal gibi kimi aktarım araçlarının Türkiye’de kullanılamaması, aracı ve alıcı banka komisyonlarının yüksekliği dikkati alternatif transfer noktalarına yöneliyor.


Bu sefer de yurt dışından Türkiye’ye para transferi yapabileceğiniz araçları derledik. 





Wise


Herhangi bir ülkede banka hesabı açmak için ülkele ve bankaların farklı istekleri olabilir. Bunların başında genellikle o ülkedeki varlık nedeninizi ispat ve oturum hakkına sahip olmak gibi şartlar gelebliyor. Herkes için kolayca aşılamayacak bu gibi durumlar için Wise, yurt dışında çevrim içi ve ücretsiz banka hesabı açma olanağı tanıyor ve Türkçe dil olanağı da sunuyor.


Çoklu döviz hesabı olarak tanımlayabileceğimiz bu sistemde; ABD Doları, Euro, Sterlin, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda Doları türlerinde hesap açabilmek mümkün. Wise üzerinden açacağınız EUR hesapları ise Belçika’ya ait banka bilgileri sağlıyor. 


Wise'da çoklu döviz hesabı tanımladıktan sonra bakiye açma aşamasında istediğiniz para biriminde hesap oluşturabilirsiniz. Son adımda paranızı Wise hesabına nihayetinde de kullanabileceğiniz bir yerel hesaba aktarabilirsiniz.


Pep


Pep de tıpkı muadili Wise benzeri farklı para birimlerinde banka hesabı açma imkânı sağlıyor. TL, USD, EUR ve GBP türünde hesap açabilir sonrasında paranızı dilediğiniz banka hesaplarına aktarabilirsiniz. PeP’in Türkçe dil seçeneği de mevcut.


TransferGo


Yurt dışındaki herhangi bir hesaptan Türkiye’ye para göndermek istediğinizde faydalanabileceğiniz bir diğer araç TransferGo. Gönderim süresine göre ücret kesen TransferGo’da ücretsiz gönderi seçeneğine ek olarak Türkçe dil seçeneği de mevcut. 


Payoneer


Benim de sık kullandığım Payoneer, çevrimiçin para transferi ve dijital ödeme hizmetleri sağlayan ABD merkezli bir aracı. 150’den fazla para birimiyle entegre Payoneer’de banka hesaplarına, Payoneer e-cüzdanına ya da ön ödemeli banka kartlarına para transferi yapılabiliyor. 


Kullanıcılar sisteme banka hesabını eklediği takdirde ülkemizdeki tüm bankalardan para transferi yapılabilir. Payoneer’de yapılan işlere göre her benzer araçta olduğu gibi farklı komisyon ücretleri alınmakta.


Yurtdışından para transferi, IBAN ile yurtdışı para transferi ve yurtdışından para transferi limiti üzerine deneyimlerimi paylaşacağım bir sonraki yazımı kaçırmamanızı öneririm.

Yorumlarınız Değerlidir