Web Sitesi Yavaş Olanların İki Cihanda Başlarına Gelecekler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Web Sitesi Yavaş Olanların İki Cihanda Başlarına Gelecekler


İnsanlar özellikle mobilde hiç sabırlı değil ve adeta çıkmaya bahane arıyorlar. Özellikle mobil site hızındaki yavaşlık hemen çıkma oranını doğrudan etkili bir faktör.


Trafiğin neredeyse yüzde 80'nin mobilden geldiği göz önüne alındığında konunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.


Hadi diyelim kullanıcı sayfanızın ilk yüklendiği anda sabretmiş ve çıkmamış olabilir. Sayfadaki içeriği okuyup bitirdikten sonra farklı yazılarınızı da merak edip dolaşabilmesi için için site hızı konusunda kesinlikle sorunsuz olmanız gerekiyor.





Site hızı; Google başta olmak üzere arama motorları için doğrudan bir sıralama faktörü. Bir vakitler major bir problem olmadıkça rakibinizle aradaki saliselik hız farkları sıralamaları çok da etkilemiyordu. 2018 ortalarından itibaren Google, özellikle mobilde site hızlarını sıralamada ciddi bir faktör olarak görmeye başladı. 


Hız ve performans ilişkisine dair istatistikler:


  • Web sitelerinin yalnızca %15’i kabul edilebilir bir sayfa hızına sahip.
  • Ankete katılanların neredeyse yarısı, mobilde en sevmedikleri şeyin yüklenmeleri beklemek olduğunu dile getiriyor.
  • İlk 4 SEO UX (Kullanıcı deneyimi) sinyalinden 3’ü sayfa hızı ile ilişkili.
  • Yükleme süresinde 100 milisaniyelik bir gecikme, dönüşüm oranlarının %7 düşmesine etken.

Sonuç olarak yavaş web siteleri ciddi bir motivasyon kaybı haliyle mali sorunları beraberinde getiren yapılar. Bunun için en kısa sürede profesyonel destek almalı veya sıfırdan bahar temizliği yapmalısınız.

Yorumlarınız Değerlidir