İnstagram Sayfa Açıp Para Kazanmak - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İnstagram Sayfa Açıp Para Kazanmak


Instagram'da gezip tozarak zaman geçirmeyin, bunun yerine onu pasif bir gelir kaynağına dönüştürün. Ürün satmaktan etkileyici olmaya kadar, Instagram'da para kazanmak için sayısız ve bir o kadar da eğlenceli yöntemler mevcuttur.


Güçlü bir Instagram pazarlama stratejisiyle eşleşen bir web sitesi oluşturduğunuzda, dijital trafiğinizi de artırabilecek ve içeriğiniz, mağazanız veya işletme hedefleriniz etrafında büyük bir takipçi kitlesi elde edebileceksiniz.





Bu hap kılavuzla, yalnızca Instagram'da nasıl para kazanacağınızı değil, aynı zamanda çevrimiçi varlığınızı önemli ölçüde nasıl geliştireceğinizi öğreneceksiniz. Bunu örneklemek için, yolun her adımında size yol gösterecek en karlı adımları seçtik.


Instagram'da para kazanmak için kaç takipçiye ihtiyacınız var?


Çoğu durumda; Instagram'da para kazanmak, sahip olduğunuz takipçi sayısına bağlıdır. Örneğin, Facebook'un Marka İşbirliği Yöneticisi aracılığıyla para kazanmaya başlamak için en az 1.000 takipçiye ihtiyacınız var. Bununla birlikte, bir Instagram Mağazası açmak istiyorsanız, takipçi sayınız ivmelenmek adına daha az önemlidir.


Instagram'da para kazanmanın ikinci bir yolu sosyal medya katılımınızdır. Etkileşim oranınızı hesaplamak için gönderi başına beğeni ve yorum sayısını alın ve takipçi sayısına bölün. 


İdeal olarak, sponsorluk için markalara hitap edebilmek için %3'lük bir katılım oranına sahip olmak yeterlidir. Şirketler, eski veya etkin olmayan büyük bir takipçi kitlesi yerine son derece aktif bir kitleye sahip olmanızı tercih eder, bu nedenle ilgili ve heyecanlı aktif bir topluluk oluşturmaya öncelik verin. 


Hedef kitlenizle etkileşim kurmak ve yüksek kaliteli içerikler yayınlamak, Instagram takipçilerinizi her zaman büyütecek en önemli şeydir.


Instagram'da nasıl para kazanılır?


  • Bir markayla ortaklık kurabilirsiniz,
  • Bir içerik oluşturucu olarak ödeme alabilirsiniz,
  • Instagram mağazası açabilirsiniz,
  • Web sitenize trafik çekebilirsiniz,
  • Pazarlama hizmetleri sunabilirsiniz,
  • Fotoğraflar, illüstrasyonlar veya dijital dosyalar satabilirsiniz,
  • Dropship ürünleri ile ilerleyebilirsiniz,


Instagram'da para kazanmanın en hızlı yollarından biri; mikro veya nano etkileyici olmaktır. Bir marka veya işletmeye odaklanan ilgi çekici içerikler oluşturmanız ve paylaşmanız karşılığında hediye veya para kazanabilirsiniz.


500 ila 10.000 takipçiye sahip Nano Influencer'a gönderi başına 10 - 100 $ arasında ödeme yapılabir. 10.000 ila 50.000 arasında takipçiye sahip mikro etkileyiciler, gönderi başına yaklaşık 100 - 500 dolar kazanabilirler. İngilize veya Türkçe paylaşım yapan hesapların ödeme baremleri değişkenlik gösterir.


Çalışabileceğiniz markalarla iletişime geçebilmek için çeşitli Influencer Marketplace'lere kaydolabilir, yaptığınız paylaşımlarda sevdiğiniz markaları etiketleyebilir veya bir influencer medya kiti ile doğrudan e-posta üzerinden iletişime geçebilirsiniz.


Bir sosyal medya reklam kitini, çalışmanızın dijital bir dökümü ve hedef kitlenizin demografisi, takipçi sayısı, katılım oranları ve benzersiz değer teklifinizi sunan bir dosya olarak düşünebilirsiniz. CANVA ile dakikalar içinde bir medya seti oluşturabilir veya Etsy ile bir PDF oluşturabilirsiniz.


Yaratıcı olarak Instagram tarafından ödeme alın


Facebook, içinde bulunduğumuz 2022'nin sonuna kadar içerik oluşturucuların oluşturdukları içerik için para kazanmalarına olanak tanıyan programına 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmayı planladığını duyurdu. 


Bu programlar; IGTV Reklamları, Instagram Canlı Rozetleri ve Bonuslar aracılığıyla içeriğinizden para kazanmanıza olanak tanıyan İçerik Oluşturucu Fonu'dur.

Yorumlarınız Değerlidir