En İyi İnternet Sağlayıcısı Hangisi? (2023) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

En İyi İnternet Sağlayıcısı Hangisi? (2023)


En iyi internet sağlayıcısı anket ve web dünyasında sık aranan sorgulardan ve en iyi internet sağlayıcısı dendiğinde akla ilk olarak Türk Telekom gelmekte ancak Turkcell ve Vodafone gibi firmaların olduğu da biliniyor. 


En iyi internet servis sağlayıcı firmayı ararken piyasadaki yorumlara ek olarak hız, sektör tecrübe ve deneyimi oldukça önemlidir. En iyi ev internetini belirleyebilmek internette ders gören öğrenciler ve evden çalışan kişiler için de oldukça önemlidir. Evde internet tavsiyesi arayanlar için yine maddeli bir rehber hazırladım! 





Herkes evinde veya işyerinde Türkiye’nin en hızlı internetini kullanmak ister. Açık ara hızlı bir internet kullanıp düşük ping değeri almayı, film ve dizileri takılmadan izlemeyi kim istemez? En iyi internet hangisi sorgunuza cevap olacak ayrıntılı cevaplar hazırladım. Ayrıca en iyi fiber internet sağlayan firmaları da sıraladım.


Evinize yahut iş yerinize internet bağlatmadan evvel veya internet sağlayıcınızı değiştirmeden önce internet hizmeti sunan alternatif firmaları sorgulamaya başlarsınız. Lakin girişte de belirttim; en iyi internet sağlayıcısını bulabilmek için bazı kriterleri atlamamak gerekir. 


Hız, kalite, müşteri hizmetleri desteği, fiyat ve bence en önemlisi taahhüt konusu belirlemede altını çizmeniz gereken başlıklardır.


Herkes büyük şehirlerde yaşamıyor. Şahsen kimsenin kendi kablo altyapısını döşemediği ve tüm firmaların Turk Telekom'dan hizmet aldığı tezinden hareketle ilk sıraya kesinlikle Türk Telekom'u yazıyorum. Yıllardır firmayı kullanıyorum ve bir ya da iki kesinti haricinde devamlılık bakımından bir sorun yaşamadım.


Altyapı sorunu yaşıyorsanız Turkcell Superonline deneyebilirsiniz ancak fiyatı epey pahalıdır. Bu konuda son derece katıdırlar. Keza Turk Telekom, alt yapı sorunu yaşayan abonelerine mobil modem desteği sağlamakta. Tabi öncelikle bunu belgelemeliler. 


3. sırada Turk Telekom kadar talep gören Turksat Kablo bulunuyor. Eğer hız konusuna takıntılı olanlardansanız kesinlikle Turksat Kablo üzerinden internet almalısınız. Türksat Kablo, Netflix tarafından 2020'nin Şubat ayında en hızlı internet servis sağlayıcı olarak belirlenmişti.


Taahhütsüz internet arayanlar için TURKNET denebilir bir sağlayıcı. Saydığım taahhütlü firmaların paketlerini tercih ettiğinizde 1-2 ay kullanımdan dolayı caymak istediğinizde size kapatma parası çıkartabiliyorla. Modem ve yansıtabilecekleri ekstra ücretler de cabasıdır. Bu bakımdan bir iki aylık internet arayanlar veya taahhüt istemeyenler TURKNET'i deneyebilir.


Hangi internet servis sağlayıcısını seçmeliyim? 


Bulunduğunuz bölgenin altyapı durumunuza göre internet servis sağlayıcınızı belirlemelisiniz. Türk Telekom altyapısına sahipseniz bu firmayı kullanmanız menfaatinize olacaktır. Seçmeden evvel aynı bina veya mahalledeki komşularınıza, kullanan arkadaşlarınıza da sorabilirsiniz. Vodafone ve DSMART da internet sağlıyor ancak bu firmaları kullanmanızı tavsiye etmiyorum.


En iyi internet hangisi?


Bu soruya kesin bir cevap verebilmek için yaşadığınız bölgenin altyapısını değerlendirmek lazım zira kalite değişkenlik gösterebilir. Sabit ve güçlü hizmet istiyorsanız benim ilk tavsiyem Turk Telekom ikinci sırada Turksat Kablo, 3. sıradaki tercihim ise Turkcell Superonline olacaktır. En hızlısını istiyorsanız kablonet denenmeli.


En uygun internet hangisi? 


Evinize en uygun interneti TURKNET ve Millenium ile bağlatabilirsiniz. Eğer çok fazla kullanmıyorsanız sınırlı internet paketlerini tercih etmelisiniz.


Taahhütsüz internet var mı? 


Turknet ve Millenium taahhütsüz internet sağlamaktadır.


Altyapısız internet var mı?


Dağda bayırda doğada yaşayanlar altyapısız internet hizmeti almak istiyorlarsa bunun için Turk Telekomum'um mobil modem ve Turkcell'in Superbox paketlerini incelemeli. Altyapısız yani kabloya bağımlı kalmadan kesintisiz bir internet keyfi yaşabiliyorsunuz. Turkcell Superbox taşınabilir internet olarak adlandırılmaktadır.


En iyi ev internetini belirleyebilmeniz adına yararlı bilgiler paylaştım. Bu bilgilere dayanarak hangi firmanın internet hizmetini kullanacağınızı belirleyebilirsiniz. Yalnız sürekli belirttiğim gibi en iyi internet sağlayıcısını seçmeden evvel altyapınızı sorgulamayı unutmayınız.


Evde en iyi internet hangisi, Türkiye'deki en iyi internet, evde en iyi internet ve taşınabilir en iyi internet sorgularına cevaplar bulmaya çalıştık. Yorumlarınızla yazımızı zenginleştirebilmemiz adına düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir