WordPress Nedir Sorusunun En Basit Cevabı - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

WordPress Nedir Sorusunun En Basit Cevabı


WordPress, bir web sitesi oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm bileşenlere sahip açık kaynaklı bir içerik yönetim platformudur. 


Wordpress; ister kurumsal ister kişisel olsun, web sitenizi oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz farklı öğeleri seçebileceğiniz bir süpermarket gibidir. Tek fark, WordPress'in tamamen ücretsiz olmasıdır. 


WordPress'i bu kadar çok kişi ve kurum için tercih edilen bir seçenek yapan şey, bir web sitesi oluşturma işini çok kolay hale getirmesidir. 





Bir web geliştirici kiralamanız veya bir web sitesi yapmanın ardındaki kodsal yapıyı anlamanız gerekmez. Hepsi WordPress tarafından paketlenir ve size sunulur. Ayrıca, açık kaynaklı bir platform olarak, diğer kullanıcılar tarafından yapılan yeni eklentilere herhangi bir kısıtlama olmaksızın kolayca erişebilirsiniz.


Domain de denen bir alan adınız ve web barındırma yani hosting hesabınız olduğunda, WordPress'i yükleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu arada Güzel Hosting gibi bir çok profesyonel hosting firması tıkla kur yapılarıyla bu işi saniyelere indirmiş durumda.


Elbette; WordPress kurduktan sonra karşınıza çıkan ilk örnek temayı beğenmeyebilir ve yenilerini araştırmak isteyebilirsiniz. İşinize veya hedeflerinize göre bir tema kullanabilir, ücretsiz seçenekleri beğenmediyseniz ücretli temalara da bakabilirsiniz. 


Eklentiler, web sitenize saniyeler içinde ekleyebileceğiniz ekstra kaynaklardır. Eklentiler, web sitenize çok fazla zaman harcamadan yeni bilgiler eklemenize yardımcı olur. Mail toplayabilen abonelik eklentileri buna bir örnektir.


WordPress web siteleri, web sitenize Google Analytics veya Yandex Metrica gibi eklentileri eklemenize de olanak tanır. Google Analytics ile web sitenizin kaç ziyaretçi aldığını ve web sitenizde nasıl davrandıklarını kolayca takip edebilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir