Instagram'da Mavi Tik Nedir? Nasıl Alınır? (2023) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram'da Mavi Tik Nedir? Nasıl Alınır? (2023)


Instagram, yalnızca bir fotoğraf ve video paylaşım sosyal sitesinden çok daha fazlasıdır. Aylık bir milyardan fazla aktif kullanıcısı olan bu platform, işinizi büyütmek için güçlü bir araçtır.


Instagram'da doğrulanmak ne anlama geliyor?


Instagram onaylı çıkartma olarak da bilinen mavi onay veya mavi tik işareti, hesap adının yanında, aramalarda ve Instagram hesap sahibi gönderilere yorum yaptığında görünür.


Rozetin tek bir basit kullanımı vardır ve bu, hesabı markanın resmi profili olarak tanımaktır. Instagram doğrulaması ünlüler, küresel markalar ve tanınmış kişiler için ayrılmıştır. Instagram ilk olarak Ağustos 2018'de kullanıcıların doğrulama talebinde bulunmasına izin verdi.





Platform, güçlü olduğu düşündüğü tanınmış markaları ve etkileyicileri temsil eden hesaplar için bir doğrulama programı sunar. Bu, Instagram topluluğundaki kullanıcıların gerçek markalar ve takip etmek istedikleri kişilerle ilgilenmelerini sağlamaya yardımcı olmak içindir.


Birisi bir talepte yani mavi tik talebinde bulunduğunda Instagram, doğrulama talebini kabul edip etmemeye karar verirken çeşitli faktörleri dikkate alır.


Göz önünde bulundurdukları ana faktörlerden biri, hesapların yüksek kalitede olup olmadığıdır. Başvuru sahiplerinin mavi tik işareti ve doğrulamasını alabilmeleri için markalar, ünlüler veya etkileyiciler gibi tanınmış kişiler olması gerekir.


Instagram'da Mavi Onay İşaretinin Avantajları


  • Instagram'daki mavi tik işareti, markanızın münhasırlığını sergilemenize yardımcı olur.
  • Marka bilinirliğini artırmanın ve takipçi sayınızı artırmanın kolay bir yoludur.
  • Markanızı sahtekarlardan korumak için etkili bir stratejidir.
  • Markanız ve takipçileriniz arasındaki güvenilirliği artırır.
  • Kullanıcıların markanızı sosyal medyada kolayca bulmasına da yardımcı olur.

Markalar, doğrulanmış Instagram hesapları olan nüfuzlu kişiler veya pazarlamacılarla çalışmayı tercih edeceğinden mavi tik almak bu yönden de avantajlıdır.





Onay işaretli hesaplar, araca erişmek için bir markanın 10.000'den fazla kullanıcıya sahip olmasını gerektiren Instagram hikayelerindeki "yukarı kaydırma" özelliği gibi Instagram'daki diğer özel özelliklere de erken erişim sağlar. Doğrulanmış hesap sahipleri bu kuraldan muaftır.

Gördüğünüz gibi, Instagram işletme profilinizde bu basit onay işaretine sahip olmak marka bilinirliği oluşturma ve takipçilerinizi artırma çabalarınızda büyük bir fark yaratabilir.

Mavi tik işaretine başvurabilmek için Instagram hesabınızın aşağıdaki doğrulama kriterlerini karşılaması gerekir:

  • Doğrulama için dikkate alınması için Instagram hesabınızın kayıtlı bir işletmeyi veya kuruluşu temsil etmesi veya gerçek bir kişiye ait olması gerekir. Tabi köşedeki kuruyemişçi, emlakçı, galerici gibi basit esnaflıktan bahsetmiyorum.
  • Instagram hesabı, temsil ettiği işletme veya kişinin benzersiz varlığı olmalıdır. Bu, kişi veya işletme başına yalnızca bir hesabın doğrulanabileceği anlamına gelir.
  • Hesap herkese açık olmalıdır: Mavi Instagram rozeti yalnızca kamuya açık kuruluşlar ve ünlüler içindir, yani platformda özel bir profiliniz olamaz.
  • Bir profil fotoğrafı, biyografisi ve beslemede en az bir gönderiye sahip olması gereke hesaplardır.

Hesabın Önemli Olması Gerekir: Doğrulanabilmesi için Instagram hesabınızın tanınmış bir şahsiyeti veya markayı temsil etmesi gerekir. Aksi halde önüne gelen mavi tik alırdı.

Söz konusu hesap çok aranmalı ve/veya birden fazla haber kaynağında o kişi veya kurum yer almalıdır. Instagram, hesap incelemesi sırasında promosyon veya ücretli içerik ortaklarını dikkate almaz. Beğeni almak, takipçi almak peşindeyseniz mavi tik alamayacağınızda emin olabilirsiniz.

Yukarıda özetlenen kriterlerine ek olarak Instagram'ın Hizmet Şartları'nın yanı sıra platformun Topluluk Kuralları'na da uymalısınız.

Önemli Not: Doğrulama işlemi sırasında yanıltıcı veya yanlış bilgi verirseniz Instagram, doğrulanmış rozetinizi kaldıracaktır. Ayrıca hesabınızı silmek gibi ek işlemlere de gidebilirler.

Hesap doğrulama sürecinin tüm aşamalarında yalnızca doğru, ilgili ve gerçeğe uygun bilgileri ekleyin. Gerçek adınınızı kullanın, doğru bir hesap kategorisi seçin ve kimliğinizi kanıtlamak için gerçek belgeler ve fotoğraflar kullanın.





Elbette; doğrulanmış ve Instagram almak için herkes başvurabilir. Menü + Ayarlar + Hesap ve son adımda "Doğrulama İste" yolunu takip edip başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli kategoriler vardır ve Instagram hesabınız için en doğru olanı seçtiğinizden emin olmanız önemlidir. Kategoriler arasında haber/medya, spor, müzik, moda, eğlence, hükümet/siyaset, iş/marka/kuruluş, blog yazarı/etkileyici veya diğer yer alır.

Resmi iş belgelerinizi veya devlet tarafından verilmiş fotoğraflı kimliğinizi yükleyin. Birey iseniz, pasaportunuzu, kimlik kartınızı veya ehliyetinizi kullanabilirsiniz.

İşletmeler için, şirket adınız, ana sözleşmeniz veya vergi beyannamesi ile birlikte bir elektrik faturası kullanabilirsiniz. Instagram, talebinizi inceledikten sonra, başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını size bildirecektir. Resmi cevap birkaç gün içinde gelecek.

İlk başta başaramazsanız, ilk denemeden sonra pes etmeyin. Instagram'ın mavi tik işareti başvurunuzu reddetmeye karar vermesinin birçok nedeni vardır. İlk başvurunuz reddedilirse, profilinizi nasıl iyileştirebileceğinizi, hedef kitlenizi nasıl büyütebileceğinizi ve kendinizi çevrimiçi olarak kayda değer bir kişi olarak nasıl tanıtabileceğinizi öğrenmek için zaman ayırın.

Bir sonraki isteği, önceki isteğin reddedilmesinden 30 gün sonra gönderebilirsiniz.




Onay Şansı Nasıl Artırılır?


Instagram, hesabınız doğrulama kriterlerini karşılasa bile, mavi onay işareti alacağınızın garantisi olmadığı konusunda çok net. Kendinize onay alma konusunda en iyi şansı vermek için aşağıdaki ipuçlarını analiz etmek iyi bir fikirdir:

Biyografinizi Tamamlayın: Instagram'ın hesabınızın eksiksiz bir profil olduğunu doğrulayıp doğrulamayacağını belirlerken aradığı ilk şeylerden biri giriş kısmı. Biyografi alanlarında gerekli tüm bilgileri paylaştığınızdan emin olun.

Bir fotoğraf, en az bir gönderi ve kendiniz, işiniz veya markanız hakkında doğru ve açık bilgiler ekleyin.

Instagram'da doğrulanmanın bir diğer temel şartı da hesabınızın medyada haber değeri sunabilmesidir. Bunu başarmanın bir yolu, adınızın kaynaklarda köpürtülmeden çıkmasıdır. Adınızı medyada duyurmak için basın bültenleri ve medya kitleri gönderebilirsiniz.

Özetle marka bile olsanız sadece Instagram'da var olduğunuz müddetçe mavi tik almanız imkansıza yakındır. Değer taşımalı, fayda sunmalı ve bu özellikleriniz medyada kendisine yer bulabilmelidir. 

Sosyal medya varlıklarınızı optimize edip kayda değer olduğunuzda başvurmalısınız ki bu basın bültenleri ile de olabilir doğal yollarla da son adımda başarılı olabilesiniz. Yani bu adam bu firma otoritedir alanında uzmandır diyebilmeliler.

İnternette kayda değer bir kişi olarak kabul edilebilmeniz için çok sayıda takipçisi olan ve haliyle doğal etkileşime sahip aktif bir hesaba ihtiyacınız var. Bu, ne kadar dikkate değer olduğunuzun önemli bir göstergesidir ve onaylanma şansınızı büyük ölçüde artıracaktır. Elbette beğeni ve takipçi alarak değil.

Kaçınılması gereken hatalar nelerdir?


  • Beğeni, takipçi satın almayın.
  • Bunları yapıp ortaya çıkmayacağı gibi bir özgüvene de sahip olmayın.
  • 3. parti köpürtme kişi veya firmalarını kullanmayın.
  • Biyografinize diğer sosyal medya kanallarına giden bağlantılar eklemeyin.
  • Biyografinizi diğer medya hesaplarını çapraz tanıtmak için kullanmayın.
  • Takipçilerinizden sizi başka bir yerde takip etmelerini istemeyin.
  • Instagram'ın kurallarını ve politikalarını çiğnemeyin.

Rozetinizin alınmasına neden olabilecek şeylerden bazıları; rozetinizi devretmek veya satmak, biyografinizi, profil resminizi veya Instagram adınızı diğer hizmetleri pazarlamak veya tanıtmak için kullanmak vb. şeylerdir.

Instagram'da doğrulanmanız gereken gerekli sayıda takipçi yoktur. Bunu söyledikten sonra, onaylanmak için temel gereksinimlerden biri kayda değer değerli bir hesaba sahip olmaktır. Bu, hesabınızın tanınmış ve çok aranan bir kişiyi, markayı veya işletmeyi temsil etmesi gerektiği anlamına gelir.

Unutmayın, mavi tik onayı alsanız da almasanız da, kitlenizin seveceği ve takdir edeceği yüksek kaliteli, ilgi çekici içerikler üretmeye odaklanarak platformda olağanüstü sonuçlar almaya devam edebilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir