Ücretsiz Alan Adı Alma Rehberi - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Ücretsiz Alan Adı Alma Rehberi


Web sitenizi çevrimiçi hale getirmek için bir alan adına (domain) ihtiyacınız var. Bir alan adı için en azından şimdilik ödeme yapmak istemiyorsanız, bu yazıyı okumaya devam edin derim.


Alan adınız, sitenizin internette yaşadığı yerdir. Tarayıcınızda da görebileceğiniz gibi medyabudur.com kullanıyorum. Belli ki farklı bir şeyler istiyorsun.


Bu içerikte, işinize uygun ve markanızı destekleyecek ücretsiz bir alan adını nasıl alacağınız konusunda sizlere yol göstereceğim.





Bunu olabildiğince basit hale getirmeye gayret ettim. Bu konulara aşina değilseniz endişelenmeyin. Sadece adımları izleyin ve çok hızlı bir şekilde ücretsiz bir alan adına sahip olmanın keyfini çıkarın.


Bir blog başlatmayı veya bir web sitesi kurmayı planlıyorsanız, bir web barındırma yani hosting şirketine ihtiyacınız olacak. Bunun için sizlere Güzel Hosting'i öneriyorum. Şirket sadece mükemmel hız ve çalışma süresi güvenilirliği sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda en uygun alan adlarını neredeyse bedava diyebileceğimiz bir fiyata sunuyor. 


Ücretsiz domain; bazı kayıt firmaları tarafından süreli ya da hosting hizmeti sunan firmalar tarafından satın alınan hosting süresi boyunca sunulan alan adlarıdır.


Bu arada gerçekten ücretsiz bir alan adı için Hostinger'in ilk yıl ücretsiz alan adı kampanyasından faydalanabilirsiniz.


Bütçeniz şu anda gerçekten kısıtlıysa, ücretsiz bir alt alan kullanmayı da düşünebilirsiniz. WordPress, Blogger ve Wix gibi web sitesi oluşturucuların devreye girdiği yer burasıdır. Tek sorun, medyabudur.com gibi basit bir .com uzantılı siteye sahip olmak yerine, alanadınız.wixsite.com veya alanadınız.wordpress.com gibi uzunca bir isme sahip olmanızdır.


Alan adını bir yıllık almak yerine 3 yıl ve üzeri almanın SEO'ya olumlu etkisi düşünüldüğünde epey karlı olacağınız kesin. Şahsen ömürlük projeler için 5 yıllık alınmasını tavsiye ediyorum.


Freenom, GetFreeDomain.Name ve Dot TK gibi şirketler COM uzantılı olmayan .TK gibi uzantıları ücretsiz sağlamakta. Bu şekilde ilerlemenizi tavsiye etmesem de ücretsiz alan adı nasıl alınır sorusuna verilebilecek en kestirme cevap gibi duruyor.


Bir alan adı için bir kaç dolarlık yıllık bedeli ödemekten kaçıyorsanız vaktinizi hiç boşa harcamayın bir anda iptal edilebilecek ücretsiz alan adları ile ilerleyin derim!

Yorumlarınız Değerlidir