Çiğ köfteci dükkanı açmak istiyorum diyenler için rehber niteliğinde bir kaynak hazırladım.
Şimdilerde çiğ köfte sektörü olmazsa olmaz kazançlı bir iş kapısı diyebiliriz. Özellikle büyük şehirlerde farklı markalara ait binlerce çiğ köfte bayisi mevcut. Market, fırın ve bakkal gibi çevremize baktığımızda en çok görebileceğiniz bir kaç işletmeden birisidir.
Bu sebeple çiğ köfteci açmak ve para kazanmak istiyorsanız doğru adımları doğru zamanda atmanız gerekiyor. Aksi taktirde zarar görmeniz kaçınılmaz olacak.
2 seçeneğiniz var. Ya kendiniz çiğ köfte yapıp markalaşırsınız ya da bayilik alma yoluna gidersiniz. Öncelikle ilk seçeneğin zor ve riskli olacağının altını çizmek isterim. Kendi markanızı oluşturup çiğ köfteci açmak hem riskli, hem de daha maliyet barındırır.
Esasen şimdilerde büyük şehirlerde yediğimiz etsiz çiğköftelerin kalitesi ve çiğköfte olup olmadıkları tartışma konusu olsa da Komagene, Tatlıses, Çiğköftem, Oses suyun başında. Haliyle en ucuz en doyurucu atıştırmalık ve kısır çiğköfte karışımlarının kalitesini 2. plana atıveriyoruz. Özellikle öğrenciyseniz.
Burada sizlere en azından 2022 itibariyle en iyi seçenek olan bayilik ile çiğ köfte dükkanı nasıl açılır kısmını anlatacağım. Yeterli sermayeniz ve çiğköfte dükkanınız var diyelim çiğ köfte dükkanı açmak isteyenler inanın bana en doğru rehber yazıya geldi.
Bu noktada; ister börekçi olsun, ister çiğ köfte dükkanı olsun; işlek, okula-sağlık merkezlerine-iş merkezlerine yakın, düz ayak bir dükkan bulabilmek mühim.
Öncelikle ilk ziyaret edeceğiz yer Şikayetvar web sitesi olacak. Yukarda saydığım markaları tek tek yazın ve kimin daha az kimin daha çok şikayete sahip olduğunu görün. Kısa web aramaları ile Ekşisözlük benzeri kaynaklardan yararlanın ve eleştirel yorumları tek tek okuyun.
Anket doldurmaya meraklı olduğumuz için güncel anket sonuçlarını da analiz edin ve her birini tadın. Neticede siz de bir müşterisiniz.
Burada çiğköftenin yanında müşterilere ek olarak nelerin satılabileceğini belirlemek de mühim. Tatlı olabilir, içli köfte, şalgam olabilir soğuk içecekler olabilir daha akla bir sürü seçenek geliyor. Sanırım Komagene'in özel tatlıları ve tadımlıkları vardı.
Bu arkadaşların özellikle altını çiziyorum kurumsal olanların web sitelerine girin ve bayilik istediğinizi ve ortaklık şartlarını öğrenmek istediğinizi dile getirin. Anında geri dönüş yapıp bilgilendireceklerdir.
Sadece sabahları malzeme getirip bırakmanın dışında ne gibi pazarlama ve reklam desteklerinin olacağını sorun. Yazılı basılı ürün verebilirler, yelken bayrak verebilirler yine aklıma bir sürü şey geliyor. Buradan alacağız verileri de rakip analizi listenizin üst sıralarına yazın derim.
Dolar vs kur düşünüldüğünde şimdilerde ortalama bir çiğ köfte dükkanı açmak için cebinizde minimum 70 bin TL para olmalı arkadaşlar. Kira, depozito, işletme kayıt giderleri ve akla gelebilecek ekstra bedelleri de eklemek gerekiyor ve emin olun şu an şu satırları yazarken dahi fiyatlar artmakta.
Sattığınız ürünler ne kadar lezzetli olursa olsun, işletme tasarımınız hani popüler tabirle feng şui'si kötüyse verim alamazsınız. Artık insanlar fotoğraf çekip anı biriktirebileceği dükkanlara gitmeyi tercih ediyor sadece çiğ köfte dükkanı özelinde düşünmeyin.
Yani görsellik dekor vs pahalı şeyler ama fazlasıyla size geri dönecek emin olun buna. Dükkanınız için Çiğköfteci Ali tarzı bir hikaye ve kimlik yaratın. Hatta son zamanlarda SUŞİ'ye benzer kesilmiş dilim dilim çiğköfteler de oldukça popüler.
Konudan dağılmadan burada bir anımı paylaşmak isterim.
Sanırım Komagene'nin Başakşehir Altınşehir'deki bayilerinden birisiydi, sipariş alacak çocuğun elleri o kadar kirli ve etraf o kadar özensizdi ki dükkandan kaçarcasına çıktım. Hadi görmezden gelenler çıkacaktır diyelim, 15-16 yaşında bir çocuk koymuşlar neyi ne kadar koyacağını bilemiyor. Tüm sebzeler de pazar eziği kıvamındaydı yani dükkan buradan alışveriş yapma diye bar bar bağırıyordu.
Çiğ Köfte Kazanç Oranı
Yüzde 500-800-1000 gibi kar oranlarından bahsediliyor. Bir çok işletmede dürüm yapıp satmak çok karlı gibi gözükse de büyük bir farkın olmadığını bilin.
Çiğ köfte bayiliği alıp muhasebecinize açılışı yaptırın. Vergi levhasını da aldıktan sonra mutlaka masraflarınızı kendinize fatura ettirin.
Çiğ Köfte Dükkanı Açmak İsteyenlere Tavsiyeler
- Günlük 13 saat çalışabilir misiniz?
- Ekstra personel düşünceniz var mı?
- Eve servis yapacak mısınız?
- 4-5 kişi ağırlayıp masa sandalye koyabilecek dükkanınız var mı?
- Klima ve TV işletmenizin imajı açısından önemlidir.
- Dükkanınız işlek bir caddede mi?
- Sosyal medya hesabınız profesyonel mi?
- İndirim günleri yapacak mısınız?
- Saklama koşulları ve hijyene dikkat edebilecek misiniz?
- Tabela ve motosiklet maliyetiniz de olacaktır.
- Magnet, ıslak mendil, dürüm kapları maliyetiniz de olacak.
- Çiğköfteci açanların yorumları incelendi mi?
Son olarak KOSGEP üzerinden girişimci desteği almayı kesinlikle ihmal etmeyin. Kosgeb ile çiğköfte dükkan açmak hem avantajlı hem de çok karlı. Çiğ köfte bayilik listemizi de paylaşarak yazımızı sonlandıralım:
Burada çiğ köfte dükkanı ne kadar kazandırır, çiğköfte dükkan açma maliyeti, çiğköfte dükkanı açma maliyeti gibi başlıklara hakkıyla değindiğimize inanıyorum. Umarım değerli yorumlarınızı paylaşırsınız.