Minibüs Hattı 2023'te Ne Kadar Kazandırır? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Minibüs Hattı 2023'te Ne Kadar Kazandırır?


Bu paylaşımımızda konumuz bize özgü toplumlara özgü taşıma aracı olan minibüs dolmuş hattına yatırım yapmak, minibüs hattı almak ve minibüs hatlarında faaliyet nasıl devam ediyor onu kavrayıp en azından 2022'de faydalı bir yatırım alanı olup olmadığını analiz etmek.





Sevsek de sevmesek de Minibüsler özellikle 70'ler 80'lerde özellikle büyük şehirlerde toplumun ana intikal aracıydı dersek yanılmış olmayız zira filmlerde dahi kendisine yer bulan bu salkım saçak yapı, otobüs seferlerinin işlemediği alanlar için kurtarıcı vazifesi görüyor, durak bağımsız indi bindi yaptırabiliyordu.



Şimdilerde minibüsler yine haddinden fazla istikrarsız yine kalabalık ve tıkış tıkış lakin HES kodsuz gezinmek isteyenler ve fiyatların toplu taşımayla aynı olduğunu gören lümpenler tarafından tercih ediliyor. Başka da bir esprisi yok!


Metro, Metrobüs, Tramvay ve benzerleri fiyatlarını daha makul seviyelere indirse bu rezillikten kurtulacağız. Yakın gelecekte akaryakıt fiyatlarının ineceğini düşünmediğimden bir 40 yıl daha bu minibüslerle muhatap olacğaımızı düşünüyorum.


Minibüs Hattı Almak


Minibüsler nerede hangi il ve ilçede olursa olsun kendilerine has özel plakalar (Genellikle M) ile faaliyet gösterir. Yatırım yapmadan evvel hangi minibüs hattına hangi plaka tahsis edilmiş, mesafesi uzun mu kısa mı ki burası mühim, hat ve güzergah nedir konularını incelemelisiniz.


Burada hattı almakla da iş bitmiyor elbet. Güzergahta ulaşım çalışması var mı, varsa ne zaman bitecek konularını da gözden geçirmeliyiz. 


Bunun dışında minibüs hattı almak ve teker ortaklığı konusu bir şekilde para bulunup halledildiyse işin gelir gider kısmına da değinmek gerek. Süreci nasıl işliyor derseniz, minibüs plakasını aldıktan sonra takside olduğu gibi güvenilir it uğursuz olmayan bir şoför buluyorsunuz. 


Şoförlerle olan sohbetlerim sırasında otobüs benzeri akbil sistemine geçilmesi halinde çalışacak tek şoför bulunamayacağını zira al verlerde cebe atmaların sık yaşandığını söyledi. Özetle güvenilir birilerine araç teslim etmek gerçekten imkansıza yakın.


Şoför ile günlük kira üzerinden anlaşabileceğiniz gibi masuplaşmanızı anlaşmanıza göre aylık ve günlük üzerinden yapabilirsiniz. Bana göre günlük almak en temizi. İsterseniz aylık nakit akışına da çevirebilirsiniz. 


Sigorta, bakımı vb. Masraflar genellikle araç sahibinden gider cezalar da size kesilir gün sonunda cezaları şoförden tahsil edersiniz. Bu arada mutlaka şoförle sözleşme yapılmalı ve koşullar yazılı olarak ortaya konmalı.


Minibüs plakası belirli bir hatta faaliyet göstermek zorundadır ve hat değiştirmek çok zordur. Faaliyet göstereceğiniz hatta günlük kaç sefer yapılacağı, sefer saatleri ve süresi sağda solda saat tutup kart basan 1 TL'ci adamlar tarafından takip edilir. Dakikam geçiyor diye basa basa gitmek veya 1. viteste sağdan sağdan giderek dakika doldurmak sık yaşanacak durumlardandır. Stresli iştir.


Yani yatırım yapacaksanız hattın her saatinde araca müşteri gibi binin ve km'yi kalabalığı not edin. Araç ne yakar yığın yığın binerler mi vs tüm detayları ince ince not edin.


Minibüs Hattı Almak Mantıklı Mı?


Şahsen param olsa düşünürüm riskli bir iş ama detaylı düşünüldüğünde yapılmayacak bir iş değil. Ha şunu da unutmadan belirteyim bir minibüs alayım 10 sene kullanayım yok. Kurallar gereği aracı belli sürede değiştirmeniz gerekiyor. 


Masrafı var, yok yağmur oluğu olmaz araca ince ince su girer cebinden para verip yaptırırsın bir dünya iş. Şimdilerde bir sürü Mercedes güzel araç var lakin bunlar özünde MAGIRUS gibi minübüs olsunlar diye yapılmadığından bir de bunlara masraf edip şekli şemali değiştirmek gerekiyor.

Yorumlarınız Değerlidir