İnstagram'dan Nasıl Para Kazanılır: 2022 İçin 20 İpucu - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İnstagram'dan Nasıl Para Kazanılır: 2022 İçin 20 İpucu


Kendi büyük takipçilerinize bakıp "Tam zamanlı olarak Instagram'dan da para kazanabilir miyim?" diye kendinize sormuş olabilirsiniz.


Tıpkı blogcular, YouTuber'lar ve ürettikleri içerik etrafında bir izleyici kitlesi toplayan herkes gibi, Instagram kullanıcıları da erişim ve nüfuza sahipler haliyle para da kazanabiliyorlar.





Para kazanmak için kaç İnstagram takipçisine ihtiyacınız var?


İster mikro ister makro gerçek gelir elde etmeye başlamak için kaç takipçiye ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsanız, cevap kısa: "inanın düşündüğünüz kadar çok değil". Uzun cevap, aşağıda da görebileceğiniz değişen faktörlere bağlıdır:


Hangi niş içindesiniz ve bunu bir ürün kategorisine ne kadar kolay bir şekilde bağlayabilirsiniz (moda, yemek, güzellik ve fitness, en iyi Instagram hashtag'leriyle ilişkilendirebileceğimiz popüler nişlerdir.)


Takipçileriniz ne kadar ilgili (100K sahte takipçi veya beğeni peşinde koşanlar veya alanlar için çok fazla bir şey ifade etmez.)


Gelir kanalları hakkında bilginiz var mı? Hangi gelir kanallarını takip ediyorsunuz?


En iyi Instagram hesapları gönderi başına yüzlerce dolar kazanabilirken küçük ama aktif 1.000 takipçisi olanlar bile Instagram'da nasıl para kazanılacağını kolayca öğrenebilir. 


İnstagram'da nasıl para kazanılır?


  • Sponsorlu gönderilerde markalarla çalışın
  • Ortak ol
  • Kendi e-ticaret mağazanızı açın
  • Instagram mağazası oluşturun
  • İçeriğinizden para kazanın


Buradaki güzellik şudur, bir gelir akışının peşinden koşarken bir diğerini dışlamak zorunda olmayacaksınız.


Etkileyici yani influencer; temel olarak, çevrimiçi dünyada harika şeyler yapıp paylaşarak kendilerine online itibar kazandıran herkestir. Kitleleri için etkileyicidirler, belirli konular hakkındaki görüşlerine saygı duyulan zevkleri belirleyen, trendler belirleyenler güvenilir uzmanlardır.


Birçok marka ne kadar güçlü olursa olsun bunlarla rekabet etmekte zorlanacağından ürünleri hakkında bilgi sunacak gönderiler ve hikayeler gibi sponsorlu içeriklerde etkileyicilerle ortaklık kurarlar. Ancak markaların istediği yalnızca Instagram hesabınızın takipçi sayısı ve erişimi değil, aynı zamanda kitlenizin yüksek kaliteli içerikle olan güven ve etkileşimidir.


Etkileyici olarak geliriniz ve bir içerik oluşturucu olarak dürüstlüğünüz konusunda denge sağlamak zor olabilir ancak ayakta kalmak için Instagram pazarlama gelirinize en azından ilk aylarda güvenmiyorsanız, çalıştığınız markalar konusunda her zaman seçici olma özgürlüğüne sahipsiniz çünkü markalar birlikte çalıştıkları Instagram kullanıcıları konusunda seçici olacaklardır.


100.000'den fazla takipçisi olan ortalama bir influencer, gönderi başına ortalama 500 dolara kadar ücret alabiliyor. Sadece size bazı markaların ne kadar ödemeye razı olduğu ve elinizdeki kartlara göre nasıl pazarlık yapacağınız hakkında bir fikir vermek için böyle bir rakam sunmak istedim.


Son olarak, bir etkileyici olarak kendi hedef kitlenizi de tanımak önemlidir ki görüşmeler esnasında bunlarla alakalı sorular alacaksınız. Kitlenizin yapısı nedir ve katılım oranınız nedir (toplam etkileşimin takipçi sayınıza bölümü)?


Çalışılacak markalar nasıl bulunur?


Yeterince büyükseniz, büyük ihtimalle markalar sizi bulacaktır ancak markaları sizler de arayabilirsiniz. Bir anlaşma yapmaya çalışmak için doğrudan iletişime geçebilirsiniz lakin keşfedilme şansınızı artırmak için kendinizi birçok etkileyici pazaryerinden birinde listelemenizi öneririm. Fohr, Grapevinelogic, Crowdtap ve Indahash'a göz atın derim.


Bu arada sponsorlu içerikler söz konusu olduğunda kurallar değişir ancak güvenli tarafta olmak ve kitlenizin güvenini sarsmamak için sponsorlu gönderileri belirlerken bir #sponsorlu hashtag eklemeyi düşünün. Bu arada #sponsored etiketi üzerinde araştırma yaparak kimlerin neleri nasıl yaptığını da görebilirsiniz.


Toparlayacak olursam şu anda İnstagram'da para kazanmanın dört ana yolu var:


  • Markaların sponsor olduğu içerikleri yayınlayacak bir etkileyici yani influencer olarak çalışın,
  • Başkalarının ürünlerini satan bir bağlı kuruluş pazarlamacısı olun,
  • İpuçları ve reklamlar aracılığıyla içeriğiniz üzerinden para kazanın,
  • Girişimci olun ve kendi ürünlerini satın,

Analiz ve ücretli profesyonel destek için medyabudur.com ve 0532 591 57 71 üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir