En İyi Kombi Markaları (En Az Yakan ve En Sessizleri) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

En İyi Kombi Markaları (En Az Yakan ve En Sessizleri)


Bu yazımda; en tasarruflu kombi yorumlar, en az yakan kombi 2022,  en az yakan kombi forum, en iyi kombi yorumlar ve elbette en az yakan kombi fiyatlar başlıklarına değineceğim.


En iyi kombi markaları özellikle yeni evlenecek veya evini yenileyecek çiftlerin popüler arama sorguları arasında. Ben de bu yazımda sizler için en az yakan kombi hangisi sorusuna cevap aramak istedim.


Türk insanı özelinde konuşursa genellikle en az yakan kombi veya en sessiz kombi modelleri tercih edilmekte. Kombi karşılaştırması yaparak hangi kombiyi seçmemiz gerektiğine dair maddeli vve anlaşılır rehber hazırladım. En iyi kombiyi belirlemek adına kullanıcı yorumlarını da elbette atlamadım.





Doğalgazın bazı il ve ilçelere yeni yeni ulaşması ile beraber ilk araştırma yapacağımız demirbaşlardan bir tanesi de kombi oluyor. En iyi yoğuşmalı kombi arayışı içine girerek uzun yıllar sorun çıkarmayacak ve servisi bol markalar aranıyor. Aşağıda sıraladığım listeyi inceleyerek hangi kombiyi almanız gerektiğine dair ortalama bir fikir sahibi olabilirsiniz.


En İyi Kombi Markaları (En Az Yakan ve En Sessiz Kombi Modelleri)


Vaillant Ecotec İntro 24 Kw (16.000 Kcal) Tam Yoğuşmalı Kombi


A sınıf enerji verimliliği ile dakikada 14 litreye ye varan sıcak su debisi ile bol miktarda sıcak su verir. 626 mm cihaz yüksekliği ve 400 mm genişliği ile ecoTEC Intro, sınıfındaki en küçük iki kombiden bir tanesidir. 26,5 kg ağırlığa sahiptir.


Viessmann Vitodens 50-W 20 Kw (17.000 Kcal) Tam Yoğuşmalı Kombi


Vitodens 050-W gaz yakıtlı yoğuşmalı kombi üstün kalitesi ile öne çıkar. Kombi oldukça Sessiz çalışmakta ve tüm parçalarına bakım ve servis amaçlı ön kısımdan ulaşılabilmektedir. 130 metrekare daireler için ideal tam yoğuşmalı kombi olduğu bilinmektedir. 


Banyo ve mutfakta 2 musluk aynı anda sıcak su imkanına sahiptir. Kompakt ölçüleri, geniş aksesuar alternatifleri ve düşük ses seviyesi sayesinde oturma mekanlarına montaj için uygundur.


Buderus Logamax Plus GB022i 24 Kw 20.000 Kcal Tam Yoğuşmalı Kombi


Duvar tipi yoğuşmalı Logamax plus GB022i uyumluluk özelliği ve dayanıklılığıyla güvenli sıcak su ve ısınma sunuyor. Bekleme modu ile enerji tüketimini en aza indirir. 

Modern, kompakt ve dayanıklı tasarımı ile ister ister mutfağınıza ister salonunuza yer sıkıntısız kolayca monte edilebilir. Buderus GB022i daha az enerji sarf eder ve evinizi daha çok ısıtır. %94'e kadar mevsimsel enerji verimliliğine sahiptir.

Eca Calora Premix 24 Kw (20.000 Kcal) Tam Yoğuşmalı Kombi


Atık gaz salınım değerleriyle ve sessiz çalışmasıyla çevre dostu olan Calora Premix, yoğuşma teknolojisiyle yakıt tasarrufu sağlayacak tasarlanmıştır. Premix kombi, ergonomik kumanda paneli ile kullanım kolaylığı sağlar. Küçük boyutları ile az yer kaplamakta, tasarımı ile şık bir görünüm sunmaktadır. ECO ve COMFORT konumları tercihlerinize göre aktifleştiğinde konforlu ve tasarruflu yanma gerçekleşir.


CİMRİ fiyat karşılaştırma sitesinin Ocak 2022 verilerine göre en popüler kombi modeli 7.520 TL'lik fiyatı ile "E.C.A. Proteus Premix 24 KW 20000 Kcal/H Yoğuşmalı Kombi" oldu. Aynı sitedeki en ucuz kombi modeli ise 5.391 TL'lik fiyatı ile "Baymak Lambert Attivo 24KW 26660 Kcal/H Yoğuşmalı Kombi" oldu.

Kombi Çeşitleri Nelerdir? Yoğuşmalı Kombi Nedir?


Yoğuşmalı kombiler hermetik kombilerin farklı bir çeşidi olarak bilinmektedir. Kombilerde ortalama verim yüzde 80 ila 90'lardeyken yoğuşmalı kombilerde bu oran yüzde 105 ila 109 arasında seyreder. Enerji tüketimleri de haliyle diğerlerine göre daha hesaplıdır. 


Adını çalışma yönteminden alan yoğuşmalı kombideki ısı transferini sağlayan eşanjör sistemi ile atık gazın ısısı düşürülür ve yanmayla meydana gelen su buharının enerjisi sisteme kazandırılır. Diğer kombiler bacalı kombi ve hermetik kombidir.

Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Yaygın bir servis ağının ve garanti süresinin uzun olması şart olan kombinin kapasitesine de mutlaka dikkat edilmeli alana uygunluğu sorgulanmalıdır. Evinizin yahut alanınızın metrekaresine uygun seçim yapılmalıdır. Elbette ne kadar enerji tükettiğini de analiz etmek şarttır. Son olarak deprem sensörü gibi farklı güvenlik önlemleri olup olmadığı da araştırılmalıdır.


En tasarruflu kombi yorumlar dikkate alınarak seçilebileceği gibi, servis ağı, kullanıcı yorumları ve servis önerileri dikkate alınarak da belirlenebilir. En az yakan kombi markaları listemizi yorumlarınızla zenginleştireceğimizi ümit ediyoruz.
Yorumlarınız Değerlidir