En İyi Z Kuşağı Pazarlama Stratejileri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

En İyi Z Kuşağı Pazarlama Stratejileri


Tüm markalar; nihayetinde günümüzün hakim pazarlama temellerinden biriyle yüz yüze gelir: hedef kitlenizi tanıyın.


Z kuşağına pazarlama nasıl yapılır? Hedef kitlesi Z kuşağı olanlar için pazarlama ipuçları ve işletmeler için Z kuşağı pazarlama stratejileri anafikirli yazımıza başlayalım o halde.


Hedef pazarınızı profillemek; markalaşma, pazarlama ve dönüşüm çabalarınızın başarısı için çok önemlidir. Pazarlama mesajlarınız belirli kitleler için optimize edildiğinde, dijital pazarlama kampanyalarınız daha yüksek getiri elde etme adına konumlandırılır.





Tüketici pazarlarının yaklaşık yüzde 40'ını oluşturan Z kuşağı, yaklaşık 143 milyar dolarlık harcama gücüne sahip muazzam bir pazar.


Z Kuşağını Tanımak


Z Kuşağı pazarlamasını tam olarak anlamak için, Kimlerin Z Kuşağı segmentine ait olduğunu belirlemek önemlidir ve iGeneration olarak da adlandırılan Z Kuşağı, 1990'ların ortasından 2000'lere kadar doğan insanları içerir.


Z Kuşağı alıcılarına pazarlama yaparken, onlar için neyin önemli olduğunu bilmeniz gerekir.





Z Kuşağı Amacı Olan Şirketleri Tercih Ediyor 


Z Kuşağı tüketicilerinin yaklaşık yüzde 55'i sosyal açıdan sorumlu markaları tercih ediyor ve özellikle arıyor. Z Kuşağı için dijital pazarlama 2022 stratejilerinin, şirket değerlerinizi ve markanızın topluma nasıl olumlu katkıda bulunduğunu iletmeyi içermesi gerekecek.


Z Kuşağı Markalarla Anlamlı Etkileşim Arıyor 


Bu nesil, marka çekiciliğini ve anlamlı etkileşimleri tercih ediyor. Araştırmalar, Z kuşağı tüketicilerinin çoğunluğunun bir markanın duyarlılığını özgünlüğünün bir göstergesi olarak gördüğünü göstermiştir. Özetle geri bildirimlere yanıt veren şirketleri tercih ederler.





İster çevrimiçi itibar pazarlamanızı kendi başınıza yönetin, ister bunu sizin için yapması için bir dijital pazarlama ajansı kiralayın, bu pazarın geri bildirimlerine verdiğiniz yanıtların gerçek ve özgün olması gerekir.


Bu Nesil, İlişkilendirilebilir ve Kişiselleştirilmiş Bir Yaklaşım İstiyor


Genç nesil, tek düze bir etkileşim değil; düşünceli, özel bir deneyim istiyor. Çevrimiçi itibar pazarlamanız ve e-posta pazarlama kampanyalarınız daha kişiselleştirilmiş bir yaklaşıma sahip olmalıdır. Bölümlere ayrılmış bir e-posta listesi, Z Kuşağı adaylarına e-posta pazarlamasının nasıl yapılacağına iyi bir örnektir.





Her çevrimiçi mesaja tutarlı bir şekilde kişiselleştirilmiş yanıtlar sağlamak göz korkutucu bir görev gibi görünebilir, ancak bu, özellikle Z Kuşağı için pazarlama söz konusu olduğunda, 2022 dijital pazarlama trendlerinin önemli bir unsurudur.


Sorunsuz Bir Mobil Deneyim İstiyorlar 


Z kuşağı müşterileri, çevrimiçi alışverişlerini çoğu zaman cep telefonlarını kullanarak yaparlar. E-Ticaret pazarlama stratejilerinizde site yanıt verme özelliğini bir öncelik olarak ayarlamak, Z Kuşağı pazarlama açısından mükemmel bir fikirdir.





Bunu video içerik pazarlamanız ve viral pazarlama kampanya planlamanız için de düşünmelisiniz. Dikey video içerikleri üretmek, cep telefonlarını diğer cihazlardan daha fazla kullanan bir kitle için iyi sonuç verir.


Kısa Dikkat Süreleri Vardır 


Ortalama Z kuşağı tüketicisinin dikkat süresi sekiz saniyedir. Bu nesil, farklı sayfalar ve uygulamalar arasında geçiş yapma eğilimindedir. 


Video içerik pazarlaması ve viral içerik pazarlama ekipleri, video içeriği oluştururken, e-ticaret pazarlama stratejilerini planlarken veya bir viral pazarlama kampanyası başlatırken bu davranışı hesaba katmalıdır. 





Video içeriğinizin ilk birkaç saniyesi çok önemlidir. Z kuşağı izleyicilerinin bir video reklamda 9,5 saniyede "atla" seçeneğini tıklaması muhtemeldir, bu nedenle mesajınızı bu süreden önce ilettiğinizden emin olun.


Mahremiyetlerine Değer Verirler 


2022 dijital pazarlama trendleri gizlilik odaklı olmaya yöneliyor. E-posta pazarlama listeniz veya çevrimiçi itibar yönetimi stratejiniz için veri toplarken, hedef kitlenizin bilgilerinin güvende ve emniyette tutulacağını açıkça garanti etmek önemlidir. 


Z kuşağı, gizliliklerine değer verir ve özel ve anonim içerik oluşturabilecekleri uygulamalara yönelir. Bu nedenle sosyal medya pazarlama ekipleri, Z Kuşağı müşterileri ile bire bir bağlantı kurmak için Snapchat ve Facebook Messenger gibi doğrudan kanalları kullanmalıdır.





Çevrimiçi Etkileyenlerle İyi İlişki Kurarlar 


Anketler, gençlerin yüzde 44'ünün dijital yaratıcılar tarafından önerilen ürün veya hizmetleri denediğini gösteriyor. Bu, etkileyici pazarlamanın Z Kuşağı için en etkili 2022 pazarlama trendlerinden biri olmaya devam edeceğini ve sosyal medya pazarlama stratejinizde oynaması gerektiğini gösteriyor. 


Influencer marketing uygulayan birçok firmayı Z Kuşağı sosyal medya platformlarında bulabilirsiniz. Bu nedenle, etkileyici pazarlamanın nasıl yapıldığını bilmek ve oyunun bir adım öne geçmek önemlidir.





Birden Fazla Sosyal Medya Hesabına Sahipler 


Z kuşağı ve sosyal medya 7/24 bir aradadır. Birden fazla sosyal medya hesabı olan Z gençlerini bulmak ise çok kolay. Sağlam bir sosyal medya pazarlama stratejisine sahip olmak, bir markanın bu kanallar aracılığıyla Z Kuşağı hedef kitlelerine daha kolayca ulaşmasına yardımcı olur. 


Bununla birlikte, etkileyici pazarlama, sosyal medya pazarlaması ve video içerik pazarlama kampanyalarınızı buna göre planlamanıza yardımcı olacak Z Kuşağı sosyal medya platformlarını gelin birlikte inceleyelim:





TikTok


Z kuşağı sosyal medyasının kutsal kâsesi olan TikTok, genç nesil tarafından yaratılıp tasarlandı. TikTok kullanıcılarının yüzde 60'ı Z Kuşağı'ndan oluşuyor ve bu da onları platformdaki en büyük izleyici kitlesi yapıyor. 


TikTok'un kullanıcı tabanı da oldukça etkileşimli. Kullanıcılar tükettikleri içerikle videoları kaydederek, hashtag yarışmalarına katılarak ve hatta düet yaparak etkileşime girerler.


2017'de piyasaya sürülen TikTok nispeten yeni bir mecra ancak işletmelerin TikTok'ta nasıl pazarlama yapılacağını öğrenmesi ve kullanıcı tabanının dikkatini çekmesi de hayati önem taşıyor. Ne de olsa burası nihai Z Kuşağı alanıdır.





Instagram


Instagram influencer pazarlama ekipleri, marka keşfi için tercih edilen Z Kuşağı sosyal medyasının Instagram olduğunu ve Z Kuşağının ilham verici benliklerini sergilemek için Instagram'ı kullandığını biliyor. Bu nedenle Instagram pazarlaması, Z'nin emellerine ve hedeflerine odaklanmalıdır.


Z kuşağı, ünlülerle ve mikro-influencerlarla (1.000 ila 100.000 takipçisi olan influencerlar) ilişki kurabilir. Bu, Instagram influencer pazarlamasını keşfetmek isteyen ancak ünlülerle ilerlemek için bütçesi olmayan yeni başlayanlar ve küçük işletmeler için sevindirici bir haber.





Snapchat


Bu, genç kullanıcıların gerçek yaşam deneyimlerini paylaştığı platformdur. Sosyal medya pazarlama stratejiniz, yüksek kullanıcı hacmi nedeniyle Z Kuşağına ulaşmak için Snapchat'i içermelidir. 


Gen Z'nin yüzde yetmiş biri Snapchat'i her gün kullanıyor ve bunların yarısından fazlası uygulamayı günde 11 defaya kadar kullanıyor. Bu, viral içerik pazarlamanız için harika bir uygulamadır ve eğlenceli, özgün bir Snapchat içeriği, herhangi bir viral pazarlama kampanyasını daha da güçlendirecektir.


Youtube


Z Kuşağı grubuna mensup kişiler kendi kendini eğiten kişilerdir ve yeni bilgiler ve ürün önerileri için YouTube'a mutlaka bakarlar. Bunların yüzde sekseni daha fazla bilgi edinmek için YouTube'da ve yüzde 68'i yeni beceriler edinmek veya kendilerini geliştirmek için kullanıyor. 


Z Kuşağına ulaşmak için bir platform olarak YouTube, kullanabileceğiniz en iyi e-ticaret pazarlama stratejilerinden biridir. Altı saniyeyle sınırlı kısa video reklamlar, uzun biçimli video içeriklerinden daha iyi çalışır ki bunu yukarda vurgulamıştım.


Facebook


Z kuşağının bilgi toplamak ve topluluklar oluşturmak için gittiği yer burasıdır. Bu platformu kullanarak elde edebileceğiniz en iyi e-ticaret pazarlama stratejilerinden biri, bir topluluk oluşturmaktır. Z kuşağı tüketicileri, grup tartışmalarına katılırken değer sunan markalara açıktır. Bu nesil videoları sever, bu yüzden Facebook hikayelerinizden en iyi şekilde yararlanın.





Twitter


Z kuşağı, haberlere erişmek ve şirket güncellemelerini almak için Twitter'ı kullanıyor. Z Kuşağı tüketicilerinin şirketler, ürünler ve hizmetler hakkında şikayetler yayınladığını da burada göreceksiniz. 


Olumsuz incelemelere veya geri bildirimlere uygun şekilde yanıt vererek ve sorunları mümkün olan en iyi şekilde çözerek burada sağlam bir çevrimiçi itibar yönetimi stratejisi uygulamak isteyeceksiniz.


Böylece, 2022 dijital pazarlama trendlerinde ve iGeneration'a pazarlamada sosyal medyanın etkinliğini belirledik. Ancak ister inanın ister inanmayın, eski tarz pazarlama teknikleri daha genç, daha trend olan ve daha teknolojiden anlayan bir kitleye ulaşmada eşit derecede etkili olabilir. Örneğin, e-posta pazarlamasını ele alalım.


Z Kuşağı için E-posta Pazarlama


Z kuşağına pazarlama yaptığınızda e-posta stratejileri hala etkili bir yöntem. Z kuşağının yüzde elli sekizi, günde birden çok kez e-postalara erişir. Bununla birlikte, bu nesil, zaman ayırmaya değer bir e-postayı spam içerikli olanlardan ayırt etmekte de hızlıdırlar. 





Z Kuşağına pazarlama yapıyorsanız, bu grup için nasıl e-posta pazarlaması yapacağınızı bilmeniz gerekir. Birkaç basit kuralı izleyerek başlayabilirsiniz:


  • İlgi çekici konular yazın.
  • E-postalarınızı mobil uyumlu hale getirin.
  • İçeriğinizin eğlenceli ve görsel olarak teşvik edici olduğundan emin olun.
  • Baskıcı satış konuşmalarından kaçının.
  • Açık sözlü, samimi ve ilişkilendirilebilir olun.
  • Okuyuculara kuponlar ve bedava ürünler gibi istediklerini gönderin.
  • Z kuşağı, büyük olasılıkla blog bağlantılarını ve şirket güncellemelerini atlayacaktır, bu nedenle bunu farklı bir kanal için kaydedin.

Z Kuşağı için Dijital Pazarlama


Z kuşağı için 2022 dijital pazarlama trendleri, diğer gruplara kıyasla farklı olacaktır. Z Kuşağı tüketicilerinin videoları uzun biçimli içeriklere tercih ettiğini ve ünlü etkileyicilerden ziyade mikro etkileyicilerle daha iyi ilişki kurduklarını öğrendik. Ayrıca sosyal medya platformlarına kendilerinden önceki nesillerden farklı bir yaklaşımları var.

Etkileyici pazarlamanın nasıl yapıldığını, e-posta pazarlamasının nasıl yapıldığını veya en iyi yatırım getirisini elde etmek için hangi kanalların kullanılacağını bilmiyorsanız, çözmenize yardımcı olmak için buradayız.




Dijital pazarlama ajansınız olarak, markanız için etkili bir çevrimiçi itibar yönetimi stratejisi geliştiriyor ve tüm platformlarda özellikle Z Kuşağı tüketicilerini hedefleyen e-Ticaret pazarlama stratejilerini uyguluyoruz. Doğru e-posta pazarlama tekniklerini de atlamıyoruz.

Marka mesajlarınızı, doğru kanallarda doğru dili kullanarak doğru insanlarla konuşacak şekilde optimize etmek için nelerin gerektiğini biliyoruz. Ekibimizin Z Kuşağı pazarlama zorluklarınızın üstesinden gelmesine ve bugünün en karlı pazar segmentlerinden birinde bir yer edinmesine izin verin.

Gen Z dijital pazarlamanızı bir sonraki seviyeye taşımaya hazır mısınız? Bizimle iletişime geçmekten ve kampanyalarınızı 2022 ve sonrasında başarıya ulaştırmaktan çekinmeyin.
Yorumlarınız Değerlidir