Türkiye'de Olmayan Denenmemiş İş Fikirleri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Türkiye'de Olmayan Denenmemiş İş Fikirleri


Yurtdışında olup Türkiye'de olmayan denenmemiş iş fikirleri konusundaki deneyimlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.


Çamaşırhaneler için Robot Otomasyon Sistemleri


Türkiye'nin gider altyapısı neredeyse sorunsuz olduğu için her evde bir çamaşır makinesi mevcut. Bir çamaşırhane kurma fikrini üniversiteler, fabrikalar, oteller için hacimli iş yapmak isteyenler düşünebilir. 





Elbette deterjan, yumuşatıcı ve poşet veren otomatlar mutlaka iş fikrinizde yer almalı. Kuru temizleme hizmeti de sunabilirsiniz.


Fast-Food Otomasyon Robotları


Zaman zaman farklı soslar ve lezzetler arıyoruz. Yediğimiz mekanda böyle bir otomatın bulunması işletmeye de faydalı olacaktır. Büyük şehirlerdeki orta ölçekli fast food restoranları düşünüldüğünde kesinlikle denenmesi gereken bir iş. İçinde çocuklar için şekerlemeler de bulunabilir.





Uzaktan Çalışan Danışmanı


Şimdi VPN nedir, Zoom nedir nasıl kullanılır ve benzeri bir çok teknolojik kavram özellikle kadınlara oldukça yabancı. Zaman zaman bir yazıcıya bağlanmak gibi basit bir iş bile vakit alabiliyor. 





Bu arada birçok şirket, üretkenliğin düşeceğinden, güvenlik önlemlerinin tehlikeye atılacağından ve genel iş sonuçlarının evden çalışma ile düşeceğinden korkuyor. Özetle hem firmalara bir denetleyici olacak destek verebilir veya son kullanıcıya küçük hizmetler satabilirsiniz.


Chatbot Ajansı


Şu her web sitesinde karşımıza çıkan chat penceleri gerçek insanları gerektiriyor. Bir nevi call center işi ancak bunun yazıyla yapılanı ve hızlı aksiyon alınmasını gerektiren bir versiyonu. 





Birçoğumuz potansiyel müşterilerle iletişim kurmak için geleneksel e-posta kullansa da, sohbet robotlarının büyük miktarlarda etkileşim almada kanıtlanmış değeri vardır.


Kripto Para Birimi Danışmanlığı


Referans verebilecek durumdaysanız bu bakir sektör tam da size göre. Kişi ve kurumlar için kripto para birimi danışmanlığı yapabilirsiniz. Biraz risk barındırsa da önü açık bir meslek gibi duruyor.





Emekli Evleri


Kaliteli huzurevleri için ciddi talep var. Veya gün içinde uğrayıp kafa dağıtabilecekleri, sosyalleşebilecekleri kahvehanelerden çok daha iyi kalıcı mekanlar oluşturabilirsiniz. 





Geniş bir kütüphane, güzel ve büyük ekran bir TV, dinlenme odaları, ücretli banyolar ve üstte saydığım ütü ve çamaşırhane hizmeti dikkat çekmenizi sağlayacaktır.


E-Ticaret İçerik ve Ürün Girişi Hizmeti


Çoğu tacir, TİCİMAX gibi yerel şablonlar kullanıyor ancak sonrasında takılıp kalıyor. Ürünler nasıl girilir, stok ve siparişler nasıl takip edilir ve hızlı aksiyon alınır konusunda bir uzmanın desteğini almaları faydalı olacaktır.





Köpek Kiralama Hizmeti


İşte en sevdiğim iş fikri. Köpekleri çok sevsem de uzun soluklu bir yaşama hazır değilim ve onları yalnız da bırakmak istemem. Yine de en azından bir pazar günümü bir köpekle geçirmek isterdim. 





Bana bir golden cinsi köpek kiralayacaksınız; seveceğim, oynayacağım ve aynı günün akşamı size bırakacağım. Birçok insan bir evcil hayvana sahip olmak ister ancak sonsuza kadar hayvana bakmak zorunda kalmanın yükünü istemezler. 


Yaşlılar için Kişisel Refakatçi


Dünyada giderek artan bir yaşlı nüfus var. Bu özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa'da bu durum belirgin. Hal böyle olunca yaşlı refakatçilerine yönelik de güçlü bir talep var. 





Bu emeklilerin çocuklarının çoğu büyümüş ve birçoğunun ebeveynlerine bakacak zamanı yok. Onları ziyaret ederek, vakit geçirerek, hatta alışverişlerini yaparak destek olabilir ve can sıkıntılarını yenmelerine yardımcı olabilirsiniz.


Evcil Hayvanlar için Akıllı Tasmalar


Hayvan sahipleri özellikle her zaman evde olmadıklarında hayvanlarının nasıl hissettiği konusunda takıntılı hale gelebilirler. Bu iş fikri, evcil hayvanların vücut ısılarını, sağlık durumlarını, yaktıkları kalorileri, aktivitelerini vb. takip edebilen kişiselleştirilmiş bir tasma oluşturmayı içerir. 





Evcil Hayvan Dostu Robot 


Bir sürü evcil dostumuz bütün gün boş evlerde oturup sahiplerinin eve gelmesini bekliyor. Peki ya evcil hayvanınız oyun için bütün gün beklemek zorunda değilse? Evcil hayvan dostu robot bunu çözen bir üründür. 





Onlarla eğlenmek için oyunlar oynayan basit bir robot geliştirilebilir. Pahalı olmasına rağmen, evcil hayvan sahipleri geç saate kadar çalışmak zorunda kaldıklarında onları evde bırakmaktan daha az suçlu hissedeceklerdir. Hayvanın nasıl olduğunu görmek için robotun gözünden de kontrol edilebilir.


Solar Sistem Kurulum Şirketi


Bu da en sevdiğim iş fikirlerinden biri özellikle artan elektrik faturaları düşünüldüğünde. 


Artan elektrik kullanımı ve maliyetlerle birlikte insanlar para biriktirmenin hatta kazanmanın yollarını arıyorlar. Solar çatı kaplama çözümü, elektrik faturasından tasarruf etmemiz ve bu elektriği bir elektrik şebekesine satarak para kazanmamızı sağlar. 





Bu işi kurmak güneş panellerini nasıl kuracağınızı bilmeniz gerekir. Ayrıca bu güneş panellerinin güvenilir bir tedarikçisine de ihtiyacınız olacaktır. 


Buz Otomatları


Evet farkındayım hepimizin evinde ve elinin altında buzdolabı var ancak dışarda olduğumuz senaryolarda hele mevsim yazsa acil buza ihtiyaç duyabiliyoruz. Böyle bir otomat geliştirip otellere, benzin istasyonlarına ve restoranlara kiralayabilir yahut satabilirsiniz. 





Değişik ve çekici şekillere sahip buzlar, şekerlemeli esanslı serinleticiler ve benzer farklılıklar emin olun öne çıkmanızı sağlayacak.


Kapsül Oteller


Bundan 10 yıl kadar önce çokça düşünüp yatırımcı aradığım bir iş türüydü. Uçağınız rötar yaptı ve ucuz yollu bir konaklama arıyorsunuz veya öğrencisiniz ve sadece uyumak için bir yerlere ihtiyacınız var, yahut bir inşaat firmasısınız ve çalışanlarınız için temiz pak bir yer oluşturacaksınız. Alın size müthiş bir iş fikri.





Türkiye'de olmayan hizmetler, yurtdışında olup Türkiyede olmayan girişimler 2021, Çin'de olup Türkiye'de olmayan ürünler, Türkiye'de eksik olan sektörler, Türkiyede olmayan iş fikirleri 2021 ve Türkiyede eksik olan sektörler başlıklarına karşılık gelen bir içerik oluşturduk.


Yurtdışında olup Türkiye’de olmayan iş fikirleri başlıklı yazımızın da sonuna geldik. Görüşlerinizi paylaşmak için yorumlar bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Aklınıza gelen mükemmel bir fikir var ise, bunları imzanızla paylaşabiliriz.

Yorumlarınız Değerlidir