Börekçi Dükkanı Açmak ve Börek Salonu Açma Maliyeti - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Börekçi Dükkanı Açmak ve Börek Salonu Açma Maliyeti


Son senelerin hem karlı hem de en avantajlı iş fikirleri arasında börekçi açmak ilk sıralarda yer alır. Milyonlarca öğrencinin, işçi ve çalışanın olduğu ülkemizde hesaplı ve hızlıca doymak isteyenler börekçi dükkanlarına olan ilgiyi artırıyor. 


Bir miktar paranız var bu sektörde yer alıp börekçi dükkanı açmak istiyorsanız, emin olun doğru yerdesiniz. Börekçi açmak için usta olmanız gerekmiyor. Kendinize güveniyorsanız, ustalığınız olmasa dahi börekçi açmanız çok kolay. 





Özellikle börekçilik sektöründe bayilik verenler gördüğünüzde talebin hiç de az olmadığını fark edeceksiniz. Şimdi gelin, börekçi dükkanı açmak isteyenler için maliyet, aylık kazanç ve gerekli belgeler konusunda tüm bildiklerimizi aktaralım.


Arkadaşlar şimdi önümüzde bir kaç seçenek var. Sıfırdan börek çeşitleri yapmayı öğrenip bir börek salonu açmak, börek bayiliği almak veya börek dükkanı açıp ürünleri çiğ olarak dışarıdan almak ve pişirmek. Elbette güvendiğiniz bir ustayla da anlaşıp dükkanınızı açabilirsiniz.


Bütçenize ve bu işi ortaklı yapıp yapmayacağınıza göre içlerinden herhangi birini seçebilirsiniz. Bu seçenekler arasında eleme yapmam gerekirse, son seçenek bir miktar sıkıntılı olabilir. Bilmediğiniz bir işte ustaya mahkum olmak orta vadede sıkıntılar yaratabilir.


Diğer seçenekler börek yapmayı bilmeseniz dahi yeni patron arkadaşlar için en mantıklı seçenektir. Hatta çevrenizde gördüğünüz bir çok börek salonunun, çiğ olarak börek aldığına emin olabilirsiniz. 





Adana böreği, su böreği, küt böreği, kıymalı ya da peynirli börek taleplerinizi firmalar tepside istediğiniz adette getirir; yapmanız gereken ise pişirip servis etmek. Bir çok börek salonu gibi bu şekilde iş çalışabilirsiniz.


Börekçi bayiliği ise sermayeyi dert etmeyenler için kolay bir başka seçenek. Börekçilik alanında bayilik veren bir çok firma mevcut. Belirli bir franchise bedeli istenir ve anahtar teslim bir şekilde dükkanınız kurulur. 


Firmalar personelinize eğitim bile verir. Dükkan sahibi olarak yapmanız gereken ise, güzel bir açılış yapıp işe koyulmak. Şimdi börekçi dükkanı açmak isteyenler için diğer detaylara geçelim.


Börekçi dükkanı açmak için ayırdığınız sermaye yol haritanızı bir anlamda belirleyecektir. Eğer sermaye sorun değil diyenlerdenseniz, bayilik almak veya dışarıdan toptan börek alıp satmak en hızlı seçenek. 


Tabi işletmeniz müşteri çekebilecek çekici bir dizayna ve makul fiyatlara sahip olmalıdır. Börek yapmayı biliyorsanız ki bunu öneririm ciddi bir mali avantajınız olacak.





Eğer "ben kendime yatırım yapacağım.." diyorsanız börek yapmayı öğrenmek için bir kursa gidebilirsiniz. Bir kaç ay içinde usta bir börekçi olabilirsiniz. Bu arada evde börek yapmayı da öğrenebilirsiniz. 


Tek yapmanız gereken bir kaç hafta boyunca denemelerde bulunmak ve sevdiklerinize tattırmak. Damak lezzetiniz iyiyse ve hanımlardan da destek alacaksanız emin olun bu işi kıvırdınız demektir.


Şimdi gelelim iş yapma ve ilk adımı atma kısmına. Bu sektörde elinizin lezzeti kadar bulunduğunuz lokasyon da önemli. Okulların ve fabrika yerlerinin olduğu bölgelerde börekçi dükkanları çok iyi iş yapmakta. 


Bunu iş merkezi yakınları, hastaneler ve hacimli otobüs durakları izlemekte. Bu tarz kalabalığın olduğu yerlerde, temizlik ve hijyen şartlarını da sağlayarak, son derece başarılı bir işletme açabilirsiniz.


Börek Salonu Nasıl Açılır?


Ortaya koyacağınız sermaye nerede ve ne tip bir börekçi dükkanı açacağınızı belirler. Bazı işlek alanlarda börekçi açabiliyor olmanız için daha yüksek kira bedeli ödemeniz gerekecektir. Yapacağınız tadilat ve yenilemeleri de faturaya eklemeyi unutmayın!


Mutfak için havalandırma sistemi müsait bir dükkana ihtiyacınız var. Şartları karşılayan ana veya yan cadde üzerinde bir dükkan araştırın. Bulacağınız dükkanın yol hizasında, vitrini geniş ve fazla tadilata ihtiyacı olmaması önemli. Tüm bu şartları karşılayan bir dükkanı uygun fiyata bulursanız kiralayın. Tabi rakip ve fiyat analizi yapmayı da ihmal etmemeliyiz.





Vergi levhası için aylığı 300 TL gibi bir tutarla bir muhasebeci ile anlaşın. Sizi yönlendirecek ve 1 gün içinde vergi levhasını çıkarmanızı sağlayacaktır.


Mutfak malzemeleri ve ilgili ekipman için ikinci el seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Daha hesaplı olacaktır. Baştan sona tüm faturaları saklayın ve sakın atmayın. Ortalama olarak bir börekçi dükkanı açmanın maliyeti 70 Bin TL ila 250 Bin TL arasında değişmektedir.


  • Okul, sanayi, pasaj ve AVM'lere yakın olun.
  • Raylı sistemler ve yakın otobüs durakları da iyi bir seçenek.
  • En iyisi yola bakan bir vitrininizin olması.
  • Sabah 05:00 civarı iş başı yapmanız gerekebilir.
  • Zamanla kahvaltı ve ev yemekleri de verebilirsiniz.
  • Kapı önü müsaitse çocuklara dondurma da satılabilir.
  • Bayilik alacaksan kar & zararı iyi hesap etmeli.
  • Sabah börek öğleden sonra kır pidesi satılabilir.
  • Dijital tanıtımı ve sosyal medyayı ihmal etme.
  • Ortaklı iş yapma.
  • Havalandırması kusursuz olsun.
  • KOSGEB başvurunu ihmal etme.
  • Ayran, çay ve sütlerde kar marjı çok yüksektir.
  • Bana göre kesinlikle ev hanımlarına göre bir meslek.

Yok şu parayı verdim, yok o kadar vermemiştim sorunlarına karşı mutlaka kasayı üstten görecek kaliteli bir kamera sistemi yerleştirin. Güvenlik için börekçi de olsanız mutlaka dükkanınızın içini ve dışını görecek bir kamera sistemi olmalı.


Günlük 1000 TL ciro yapan bir börekçinin aylık net kazancı 10 Bin TL’nin altına düşmez.


Börekçi bayiliği veren firmalar



Bu lezzetli yazımda; börekçi açmak ekşi, börekçi açmak için gerekli malzemeler, börekçi açma maliyeti, börekçi açmak için KOSGEB, börek maliyeti hesaplama ve börekçi dükkanı malzemeleri başlıklarıyla alakalı bilgiler paylaştım.


Börekçi açtım ama bir de web sitem ve aktif bir sosyal medyam olsun diyenlerdenseniz medyabudur@gmail.com e-posta adresimiz ve 0532 591 57 71 üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir