Yürüyerek Para Kazandıran Uygulamalar - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Yürüyerek Para Kazandıran Uygulamalar


Benim gibi sürekli masa başında oturan bir kişi bile günde en az 2 km yürüyor. Sürekli bir yerden bir yere yürüdüğümüz düşünüldüğünde özellikle spor yapmaya da düşkünseniz karlı bir mikro gelir yöntemi olarak duruyor.


Bu yazımızda yürüyerek para kazanmanızı sağlayacak mobil uygulamaları ele alacağız.





Bunlardan ilki Fitbit, Garmin, MyFitnessPal gibi uygulamalarla uyumlu çalışan Achievement, yürümenin de dahil olduğu çeşitli egzersizler için ödeme yapan bir uygulama. Yani herhangi bir sporu yaparak da para kazanabilirsiniz.


Sisteme girdiğiniz işlemlerin her biri için 6 puan alıyorsunuz. Gün içinde yaptığınız egzersizlerden ise 80 puan kazanıyorsunuz. Toplamda 10.000 puan topladığınızda 10 dolar kazanıyorsunuz. Yani 125 gün yani 4 ay boyunca egzersiz yapacaksınız ve bunları gireceksiniz. Pek ısınamadım sanki. Bir de siz inceleyin.


İkinci uygulamamız; her gün 20 dakikalık görevler veren Lympo egzersiz yapmayı teşvik ederek LYM kripto para kazanmaya imkan sağlayan bir uygulama. Bunları hediye çeki ya da spor ürünlerinde indirim şeklinde kullanabiliyorsunuz. 


Apple Health ile entegre çalışan uygulama, sizi daha hareket olma konusunda motive edebilir.


Üçüncü uygulamamız People Walker, yürüyüş partneri bulma ve yürüdükçe kazanma üzerine kurulu değişik bir uygulama. Üye olurken ufak bir üyelik ücreti ödediğinizi belirtelim. Şu an için sadece Amerika’da aktif olduğunu belirtelim.


Fiziksel aktivitelerle PK Coin kazanma sistemine dayalı iOs tabanlı PK Coin ile ne kadar çok spor ve egzersiz yaparsanız o kadar çok sanal para kazanıyorsunuz. 


Akıllı saatlerle uyumlu uygulama, kalp ritmi ve GPS üzerinden aktivitenizi tespit ediyor. Gün içinde kazanılacak sanal paranın limiti yok ancak bu sanal parayı gün içinde normal paraya dönüştürmek için belli bir işlem limiti var. Premium üye olduğunuzda kazandığınız PK Coin’leri sorunsuz olarak dolara çevirebiliyorsunuz.


Sweatcoin de kripto para vermekte. 5000 adıma karşılık 5 sweatcoin kazanabiliyorsunuz. Bu paraları nakit ya da hediye çeki olarak değerlendirebilirsiniz. 20.000 sweatcoin PayPal üzerinden alacağınız 1000 dolara karşılık gelmekte ancak bu miktara ulaşmak için 18 ay gerekiyor.


Yürüyüşü veya aylık görevleri ödüllendiren Higi’nin ABD genelindeki eczanelerde ölçüm istasyonları var. Bu istasyonlardaki check-in ile para kazanabiliyorsunuz. Kazandığınız paraları hediye çeki olarak kazanıyorsunuz. Ayrıca ödüllerinizi hayır kurumlarına da bağışlayabiliyorsunuz. Nakit ise alamıyorsunuz.


Fitfetti, bir mali destek bulma uygulaması aslında. Yakınlarınız egzersiz yapmanızı Fitfetti üzerinden teşvik edebiliyor. iOs’a özgü olan bu uygulamada haftalık 10 kilometre yürüdüğü zaman belirlediğiniz kişiye 5 dolar hediye edebiliyorsunuz.


Eğer fitness konusundaki hedefleriniz yüksekse Stepbet tam sizlik. Hedeflerinizi belirliyorsunuz ve uygulama ile bahse giriyorsunuz. Yani bir kilo verme iddiası ortaya atar ve 4 ay içinde 8 kilo veremezseniz kazanmak yerine para kaybedebilirsiniz de. Genelde Stepbet ile girdiğiniz iddialar 40 dolarlık.


Fitbit gibi akıllı saatlerle entegre çalışabilen MapMyFitness; MapMyWalk, MapMyRun gibi uygulamalardan oluşan geniş bir uygulama grubu ve günlük hedefleri tamamlayan kişilere ödüller veriyor.  


Bir sonraki uygulamamız Rover, köpek gezdirmeyi sevenlere yönelik bir uygulama. Web siteleri veya uygulaması üzerinden üye oluyorsunuz ve köpeğinin gezdirilmesini isteyen insanlarla iletişime geçiyorsunuz. Yarım saatlik bir köpek gezdirme işinden sonra direkt 10 dolar kazanabiliyorsunuz. Bana göre en eğlenceli uygulama.

Yorumlarınız Değerlidir